Başkan Görgel öncülüğünde Kahramanmaraş Fuarı, ticaretten sanata, çocuklardan esnafa kadar herkese dokunan bir buluşma noktası oldu. On iki gündür süren yoğun ilgi, şehrin yeniden doğuşunun simgesi haline geldi.
1 Ağustos’ta kapılarını açan Kahramanmaraş Fuarı…
Bir fuardan çok daha fazlası. Bu, şehrin yeniden doğuşunun, kültür ve ticaretin aynı çatı altında buluştuğu büyük bir buluşma noktası. Aradan 12 gün geçti, ama fuar alanındaki kalabalık ilk günkü heyecanını hiç kaybetmedi. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar akın akın gelen ziyaretçiler, hem alışveriş yapıyor hem de Kahramanmaraş’ın büyüyen gücüne tanıklık ediyor.
Bu başarının ardında, şehri için durmadan çalışan bir isim var: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel. Onun liderliğinde, Kahramanmaraş “ilklerin şehri” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başkan Görgel, halkıyla aynı heyecanı yaşayan, gece gündüz demeden çalışan, projelerinde her zaman “önce halkım” diyen bir belediye başkanı.
Sanat, Eğlence ve Çocuklar İçin Renkli Alanlar
Fuar alanına adım attığınızda sizi sadece ticaret stantları değil, adeta bir festival atmosferi karşılıyor.
Ünlü sanatçılar sahne alıyor; türküler, şehrin kalbinden yükselip herkesi sarıyor. Kahramanmaraş’ın kültürüne dokunan ezgiler, hem geçmişin hatıralarını hem de geleceğin umutlarını aynı anda hatırlatıyor. Gençler konser alanında coşkuyla şarkılara eşlik ederken, büyükler kenarda tebessümle izliyor.
Çocuklar için ayrılan oyun alanları ise fuarın en renkli köşelerinden. Şişme parkurlar, yüz boyama etkinlikleri, masal dinletileri, balon gösterileri… Aileler huzur içinde gezerken, çocuklar kendi eğlence dünyalarında doyasıya gülüyor. Bu detay, fuarın sadece ekonomi için değil, aynı zamanda toplumsal mutluluk için de planlandığını gösteriyor.
Gizli Kahramanlara Teşekkür
Ve elbette bu büyük başarının görünmeyen mimarları var…
Sahnenin arkasında günlerce uyumadan çalışan organizasyon ekibi, stantları hazırlayan işçiler, güvenliği sağlayan görevliler, misafirleri güleryüzle karşılayan gönüllüler… Onlar, fuarın gizli kahramanları.
Kimisi sabah gün doğmadan işinin başındaydı, kimisi gece yarısı herkes evine döndüğünde hâlâ alanı toparlıyordu.
Hatta fuarın üçüncü gecesi, konser alanında sahne kurulumu sırasında yağmur bastırmıştı. Herkes çadırların altına sığınırken, bir grup görevli, ellerinde sadece birer naylon örtüyle sahneyi korumak için yağmurun altında koşuşturuyordu. Islanmış, yorgun ama gülümseyen yüzleriyle, “Önemli olan yarın sabah her şeyin hazır olması” diyorlardı. İşte bu emek, bu sevda, fuarın ruhunu asıl onlar yaptı.
Birlik ve Yeniden Doğuşun Simgesi
Kahramanmaraş halkı, başkanını bağrına basmış durumda. Çünkü bu şehir, deprem sonrası yaralarını sararken; aynı zamanda ticarette, kültürde ve sosyal yaşamda yeniden ayağa kalkıyor. Ve bunu, halkıyla omuz omuza yürüyen bir liderle başarıyor.
Bu fuar, Kahramanmaraş’ın direncinin, umudunun ve birliğinin simgesi oldu.
Ve tüm bunların ortak bir mesajı var:
“Her şey Kahramanmaraş halkı için.”








