• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:07
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’dan Meclis Üyesi Mehmet Özdemir’e Ziyaret
14:48
Kahramanmaraş’ta 100 Milyon Liralık Çevre Projesinin İmzaları Atıldı
13:03
Kahramanmaraş’ta Nadir Endemik Bitki Türü Tespit Edildi
12:41
DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET AKPINAR’DAN FIRINCILAR ODASI’NA ZİYARET
10:53
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Haydarbey Caddesini Sıcak Asfaltla Buluşturuyor
10:52
Büyükşehir’den Elbistan’da Kaçak Hafriyat Uyarısı; 191 Bin TL Ceza!
10:50
Başkan Fırat Görgel: “Elbistan’ımız İçin El Birliğiyle Çalışmaya Devam Ediyoruz”
10:48
Başkan Görgel, “Elbistan’a 500 Milyon TL’lik Yol Yatırımı Kazandırıyoruz”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. AHMET SANDAL
  3. ZÜ'L KARNEYN'İN HASMI YE'CÜC VE ME'CÜC: SİYONİSTLER VE KAPİTALİSTLER
23 Mayıs 2022 - 05:35
Güncelleme: 24 Mayıs 2022 - 15:24

ZÜ'L KARNEYN'İN HASMI YE'CÜC VE ME'CÜC: SİYONİSTLER VE KAPİTALİSTLER

23 Mayıs 2022 - 05:35
Güncelleme: 24 Mayıs 2022 - 15:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AHMET SANDAL
AHMET SANDAL
[email protected]

Kur’an-ı Hakim’de beyan edilen Zü’l Karneyn kıssası üzerinde tefekkürümüzü bu dördüncü yazımızda da yoğunlaştırıyoruz. Bu yazıda kıssada geçen Ye’cüc ve Me’cüc hakkında sözler sarfedeceğiz. Esasında tefekkür geliştireceğiz. Sen de Ey Müslüman Genç! Müslüman olmanın gereğini yap, düşünce geliştir, aklını kullan ve konuşmalarını akl-ı selim ile gerçekleştir. Sen de Zü’l Karneyn üzerinde fikrini yoğunlaştır. Sen Zü’l Karneyn hakkında bilgilendikten sonra konuş, haykır ve açıkla ve O’nun talebesi ve askeri olmaya bak.
Bu hususta ilk eylemin Kur’an-ı Hakim, hikmetli kitabımız ile buluşman olacaktır. Kur’an-ı Hakim seni bekliyor. Aç, oku, tefekkür et, öğren, idrak et ve hakikatleri aklınla kavra, doğruluk ve iyilik yolunda yürü, ibadet ve taat üzere yaşa.
Sevgili Peygamber Efendimiz (asm) en büyük önder ve en doğru rehberdir. O’nun gösterdiği istikamette yürüyen huzura ve selamete kavuşur. O (asm) ahlak ve edep timsalidir. O (asm) cesaret ve metanet timsalidir.
Müslüman Kardeşim işte ikinci eylemin de budur. Sevgili Peygamberimizi (asm) örnek alarak kendine rehber edinmendir.
Kur’an-ı Kerim’de Zü’l Karneyn hakkında verilen bilgileri üç yazımda da belirttim. Şimdi şu soru akla gelebilir. Sevgili Peygamberimizin (asm) Zü’l Karneyn hakkında verdiği bilgiler ya da bu hususta herhangi bir Hadis-i Şerif var mıdır? Açık ve kesin olarak belirtelim ki Sevgili Peygamber Efendimiz’in (asm) “Zü’l Karneyn’in şahsına ve kim olduğuna dair hiçbir Hadis-i Şerif’i yoktur ve bu hususta herhangi bir bilgi vermemiştir. Ancak Zülkarneyn’in yaptırdığı sed ve Yec’üc ve Mec’üc hakkında Hadis-i Şerifler mevcuttur.
İşte Yec’üc ve Mec’üc hakkındaki bir Hadis-i Şerif: Sevgili Peygamberimizin Hanımı Zeynep binti Cahş Annemizin (r.ah) rivâyetine göre, Peygamberimiz (asm), bir gün endişeyle uyanır, yüzü kıpkırmızıdır, kelimeyi tevhid getirir ve “yaklaşan kötülükten dolayı vah Arapların başına, bugün Ye’cüc ve Me’cüc'un seddi biraz açıldı‟ demektedir. Bunun üzerine Zeynep (r.ah.) validemiz, „Ya Resulallah, içimizde bu kadar salih kimse varken, helak olur muyuz?‟ diye sorar. Peygamberimiz (asm), “Kötülükler çoğalırsa evet” diye cevap verir.
Sevgili Peygamber Efendimiz (asm) başka bir Hadis-i Şerif’te şöyle buyurmaktadır: Sahabe, kendi aralarında kıyâmet alâmetlerini konuşmaktadırlar. Peygamberimiz (asm) yanlarına gelir, ne konuştuklarını sorar; konuyu öğrenince onlara, “âhir zamanda kıyâmet saatinden önceki bir zamanda bir alâmet olarak Ye’cüc ve Me’cüc'un ortaya çıkacağını” söyler.
Hadis-i Şeriflerde Yec’üc ve Mec’üc hakkında bazı başka rivayetler de vardır. Ancak bizim için bu yazıda mühim olan husus, Ye’cüc ve Me’cüc denilen toplumların Dünya’yı ele geçirecek, insanlara zulmedecek ve Milletlerin kaynaklarını kurutacak olmasıdır.
İşte  bu durum itibariyle Siyonizm ve Kapitalizm akla gelmektedir. Siyonizm ve Kapitalizm, Ye’cüc ve Me’cüc’tür diye bir tanımlamada bulunursak, inşallah doğru olur. Yanılıyorsak, Yüce Rabbim affetsin.
Evet bu konu mühim: “Ye’cüc ve Me’cüc”, yani “Siyonistler ve Kapitalistler.”
Bu ikisi aynıdır. Daha doğrusu şöyle açıklayayım. “Ye’cüc, Siyonizm, Me’cüc Kapitalizm ve Dünya’ya zulmeden iki’li.” Bu iki’liyi yok etmek Zü’l Karneyn’in en büyük görevidir. Zü’l Karneyn bu ikisini yok ettikten sonra tüm Dünya’da gerçek ve doğru hüküm ve güzel ve adil yönetim günleri başlayacaktır. Zaten o da bu husustaki son yazımın (beşinci yazımın) konusudur.
Birçok İslamî kaynakta “Ye’cüc ve Me’cüc için Moğollardır ya da buna benzer saldırgan, merhametsiz, acımasız insanlardır” denilmektedir. Esasında Ye’cüc ve Me’cüc’ün herhangi bir kavim ismi olmasından çok sıfat olması daha muhtemeldir. Çünkü iki kavim midir ki, “Ye’cüc ve Me’cüc” deniliyor. Moğollar tek kavim olduğuna göre Ye’cüc ve Me’cüc, Moğolları temsil edemez.
Benim şahsi görüşüme göre Ye’cüc ve Me’cüc, Siyonizm ve Kapitalizmdir ki, Şeytan’ın iki başıdır. İşte o iki başı Zü’l Karneyn kesip de atacaktır.
Siyonizm, ırkçılıktır ve kendini üstün görerek insanlara zulmetmektir. Siyonizm, Yahudilerin paralarına güvenerek insanları sömürmesi ve Dünya’da zulümle saltanat sürmesidir.  Kapitalizm de bu Siyonizm’in ekonomik cihetidir. Ye’cüc siyasi cihettir ki, bu Siyonizm’dir. Me’cüc ise ekonomik cihettir ki, bu da Kapitalizmdir. Şeytan’ın iki başıdır bunlar. Dünya’yı ele geçirmişlerdir.
Ne Türkler, ne Araplar, ne Acemler ve ne de başka Milletler Siyonizm (ırkçılık, kendini üstün görme anlayışı) ve Kapitalizm (parasalcı ekonomi, faiz, döviz, borsa ve benzeri sömürü araçları) illetinden kendilerini koruyamamışlardır. Dünya adeta bu iki illetin sömürüsü altında inim inim inlemektedir. Dünya’daki insanların toplamının %90’ı Siyonizm ve Kapitalizm mağdurudur. Mağdurdan öte mazlumdur.
Kur’an-ı Kerim’de Kehf Suresi’nde şu ayet-i kerime bu hususta tefekkür gerektirir: “Dediler ki: Ey Zülkarneyn! Ye'cüc ve Me'cüc arzda (Dünya’da) bozgunculuk yapıyorlar. Bizimle onlar arasına bir set yapman şartıyla sana vergi versek olur mu?‟ (Kehf Suresi, 94)
Dikkat edileceği üzere Ye’cüc ve Me’cüc yalnız bir bölgede değil, “tüm Dünya’da azgınlık ve bozgunluk yapıyor” şeklinde bir ifade var. Öyleyse Ye’cüc ve Me’cüc bir kavim değil, bir sistemdir, sıfattır ve etkisi de Dünya’nın yalnız bir bölgesinde değil, her yerde geçerlidir. Her yerde geçerli olan ve insanlara zulmeden sistem ırkçılık (Siyonizm) ve parasalcılık (Kapitalizm)dir.
Siyonizm denildiğinde sömürgeci ve zulmedici ırklar akla gelmelidir ki, onlar Yahudiler’dir, İngilizler’dir ya da başka benzeri ırklardır ve hepsinin ortak ismi Siyonizm’dir. Kapitalizm denildiğinde yine Yahudiler ve İngilizler akla gelir. Ye’cüc ve Me’cüc, “Yahudiler ve İngilizler” olabilir mi? Oldukça mümkün ve akla ve mantığa yakındır. 
Zü’l Karneyn kendisinden yardım isteyenlerden hiçbir ücret istemiyor ve onlara şöyle sesleniyor. “O da, Rabbimin bana verdiği imkân ve iktidar (sizin vereceğinizden) daha hayırlıdır. Bana (iş) gücünüzle yardım edin de sizinle onlar arasına çok sağlam bir set yapayım.” (Kehf Suresi, 95)
Burada kasıt şudur. Benimle birlikte zulme ve azgınlığa karşı mücadele edin. Bu ikisi arasına yani zulüm ve azgınlık arasına (konuyu genişletirsek, Siyonizm ve Kapitalizm arasına) set çekeyim ve sizi onlardan kurtarayım. Zaten şu anda da Dünya’nın kurtuluşu ve tüm insanların huzur ve refaha kavuşması Siyonizm ve Kapitalizm’i birbirinden ayırmakla mümkündür. Siyonizm ve Kapitalizm’i birbirinden ayırmak, faizciliği, dövizciliği ve borsayı ortadan kaldırmakla olur. Daha doğrusu “paradan para kazanmak” diye tabir edilen “fakiri daha fakir, zengini daha zengin eden” tüm ekonomik araçlar ortadan kaldırılırsa, Siyonistler ile Kapitalistler ortadan kaldırılmış olur.
Dünya’nın en zor işi budur. Bunu normal bir insan başaramaz. Çünkü Siyonizm ve Kapitalizm bir ahtapotun kanlı kolları gibi, bir timsahın azgın dişleri gibi (timsahın üst çenesi Siyonizm, alt çenesi Kapitalizm) insanları sömürmekte ve yiyip bitirmektedir. Dünya’daki bir avuç Yahudi ya da İngiliz, bunların adı Rothschild’tir, Rockefeller’dir, farketmez, hiç farketmez, bunlar tüm Dünya’yı sömürmektedir. Bunlar o kadar kuvvetlidir ki, bunların kurdukları Siyonist ve Kapitalist düzen Dünya’yı zalimane ele geçirmiştir ki, bunların hakkından ancak Zü’l Karneyn gibi özel görevlendirilmiş ve Allah tarafından kuvvet, kudret, hikmet ve olağanüstü güçlerle donatılmış bir Zat gelir. O Zat Ahir Zaman’da gelecektir ve yakın zamanda gelecektir. Belki de gelmiştir.
Yazımın son kısmında “Demir’den ve Bakır’dan” bahsedeceğim. Kehf Suresi 96. Ayette geçmektedir. Ye’cüc ve Me’cüc’ü, Siyonizm ve Kapitalizm’i altetmek için çözümü Zü’l Karneyn’in Demir ve Bakır’dır. Bu da önemli bir temsildir.
Ahmet SANDAL

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • İSRAİL'İN ÖMRÜ MESELESİ - 01 Haziran 2026
  • BİR KURBAN BAYRAMI DÜŞÜNCELERİ - 26 Mayıs 2026
  • TOPLUM MU? TOP/LUM MU? - 24 Mayıs 2026
  • BU ÜLKENİN KADİM VE DEĞİŞMEZ GERÇEĞİ: DEPREM - 20 Mayıs 2026
  • BELEDİYELER KAPATILMALI MI? - 17 Mayıs 2026
  • BU TOPLUMU H/ATA SÖZLERİYLE UYUTTULAR - 12 Mayıs 2026
  • ŞİİRLERLE HAYKIRIŞ VE DUA! - 08 Mayıs 2026
  • DUHA VE DUA - 04 Mayıs 2026
  • SUÇA AÇILAN KAPILARI KAPATMADAN! - 01 Mayıs 2026
  • BÜYÜK UYANIŞ: ANTİ AMERİKANCILIK! - 29 Nisan 2026
  • MANYAK TRUMP VE AVANELERİ MAHŞER PROVASINDA! - 27 Nisan 2026
  • PSİKOSİSTEM VE SOSYOSİSTEM BOŞLUK KABUL ETMEZ! - 24 Nisan 2026
  • CAMİİLER İBADET VE DUA İLE TEFEKKÜR VE TEZEKKÜR YERİDİR? - 22 Nisan 2026
  • GENÇLER VE ŞİİR - 20 Nisan 2026
  • AYIP BE! YETER BE! YAZIK BE! - 15 Nisan 2026
  • SÜVEYŞ'TE İNGİLTERE YENİLDİ / HÜRMÜZ'DE ABD YENİLECEK! - 12 Nisan 2026
  • DELİ GÖMLEĞİ GİYMEYİ REDDETMEK - 08 Nisan 2026
  • ŞU MÜESSES NİZAM DEDİKLERİ - 05 Nisan 2026
  • BAZI ŞAİRLER B/AŞKA'DIR - 01 Nisan 2026
  • İRAN'A DESTEK VERMEYENLER VEBAL ALTINDA! - 28 Mart 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 53
Köşe Yazarları
Havva KARABACAK
Havva KARABACAK
BAŞARI BASKISI ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?
AHMET SANDAL
AHMET SANDAL
İSRAİL'İN ÖMRÜ MESELESİ
Türkiye'de Silah Yetkisi Ayrıcalık Değil, Kamu Güvenliği Meselesidir
HALİL HINAZ
Türkiye'de Silah Yetkisi Ayrıcalık Değil, Kamu Güvenliği Meselesidir
Ahmet Süreyya DURNA
Ahmet Süreyya DURNA
ŞİİR OKUMA YARIŞMASI
Bir Dönemin Sonu ve Görgel'in Önündeki Büyük Sınav
İLKER YİYEN
Bir Dönemin Sonu ve Görgel'in Önündeki Büyük Sınav
Oğuz Karakoç
Oğuz Karakoç
Cahit Paköz ve KİPAŞ Eğitim Kurumlarının Başarısı
YUSUF POLAT
YUSUF POLAT
Şampiyonluk Sebahattin Şirin'e yazar 
Ramazan AYDIN
Ramazan AYDIN
YÖNETİCİLER ELEŞTİRİYE NEDEN TAHAMMÜL EDEMİYOR?
**Yaptığın İşle Mutlu Olmak!**
BEKİR DOĞAN
**Yaptığın İşle Mutlu Olmak!**
HELAL TİCARET MEDENİYETİ OLARK İSLAM
Mustafa SAYLAK
HELAL TİCARET MEDENİYETİ OLARK İSLAM
YILDIZLARIMIZI KAYBETMEYELİM
Mehmet Akpınar
YILDIZLARIMIZI KAYBETMEYELİM
Çok Okunan Haberler
CHP’Lİ VEKİLLER KAHRAMANMARAŞ’TA SAHAYA İNDİ: “CHP İKTİDARINDA HERKES EŞİT HİZMET ALACAK”
CHP’Lİ VEKİLLER KAHRAMANMARAŞ’TA SAHAYA İNDİ: “CHP İKTİDARINDA...
Kahramanmaraş’ta Toplum İçin Ücretsiz Ruh Sağlığı Etkinliği
Kahramanmaraş’ta Toplum İçin Ücretsiz Ruh Sağlığı Etkinliği
Kahramanmaraş Akedaş İstiklalspor play-off’ta elendi
Kahramanmaraş Akedaş İstiklalspor play-off’ta elendi
Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim