• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
16:48
Büyükşehir’den Hatay’a Yardım Eli!
16:42
KGK Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara Keçiören’de bir araya geldi
15:57
Kahramanmaraş'ta cinayet zanlıları yakalandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Ramazan AYDIN
  3. DAYANILACAK ACI MI? GAZETECİNİN ZOR ANI MI?
02 Şubat 2022 - 11:28

DAYANILACAK ACI MI? GAZETECİNİN ZOR ANI MI?

02 Şubat 2022 - 11:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ramazan AYDIN
Ramazan AYDIN
[email protected]

Gazetecinin sıradan bir günüydü. Her zamanki iş yoğunluğunda, yine bir günün gündemi hararetle takip edilmeye çalışılıyordu.
Bir taraftan baskıya yetiştirilmesi gereken yazılar yazılıyor, diğer taraftan haberleştirilecek olaylar, masanın sağ köşesinde sırasını bekliyordu.
Kulağındaki telefonla, hattın öbür ucundaki meslektaşıyla bir haberin tahlilini yaparken, parmakları da, siteye haber girmekle meşguldü.
Odasının kapısı aniden açıldı ve bir muhabir arkadaşı, telaşlı bir şekilde, ofiste tek başına, bir kaçı işi birden yapmaya çalışan gazeteciye “Trafik kazası var. Araba çocuğa çarpmış.” dedi.
Gazetecinin  “Nerede?” demesini beklemeden “Ana Cadde’de” deyip çıktı. O da kaza yerine yetişecekti.
Gazeteci, kulağındaki kulaklığı çıkarıp, elini çantasına attığı gibi kendini dışarıya attı. Muhabir arkadaşının söylediği kaza mahalline doğru koşmaya başladı. Bu arada telsizde de “Ana Cadde’de trafik kazası, 6 yaşındaki çocuğa bir araç hızla çarpmış.” anonsu kulağına geldi. Aracın çarptığı kişinin çocuk olduğu teyit edilince, duygulandı, hüzünlendi. Bu halet-i ruhiye ile ‘iş’ine koşuyordu. Yolda koşarak kaza yerine yetişmeye çalışırken; bir taraftan ofiste yarım bıraktığı yazılar ve haberler, baskı saati, zamanın çok daraldığı, trafik kazasına yetişip yetişemeyeceği ve yetişirse istediği fotoğrafları çekip çekemeyeceği, kafasını bir taraftan kurcalıyordu. Acele ve heyecanla attığı adımlarla birlikte “Keşke bir arabam olsaydı da böyle 20 dakikalık yolu koşmak zorunda kalmasaydım.” şeklinde söylenmeyi de ihmal etmedi. Zihnindekilerle öyle meşguldü ki, karşıdan gelen ve “Hey hey amcaoğlu!” diyen kuzenini bile görmedi. O an tek hedefi vardı: Olay yerine varıp kazanın ya da kazazedenin fotoğrafını çekebilmek, ardından da hemen geri dönüp yarım kalan işlerini tamamlamaktı.
Caddeye girer girmez, iki yüz metre ileride bir kalabalık gözüne ilişti. Olay yerine vardığında trafik polisi: “Çocuk, şehir hastanesine kaldırıldı, araç üzerinden geçmiş. durumu çok kötüydü.” dedi. Oradaki herkes dua ediyordu: “İnşallah kurtulur.” diye.
Bu sefer maratonun ikinci etabı başlayacaktı. Gazeteci, aynı şevk, hüzün ve telaşla hastane tarafına yöneldi. Öyle telaşlıydı ve zihninin yükü öyle ağırlaşmıştı ki, olay yerinde kaza ile ilgili bilgi toplamayı bile unuttu.
Hastanede çocuğun doğrudan yoğun bakıma kaldırıldığını öğrendi. Yoğun bakımın olduğu koridorda, kazazede çocuğun yakınları ve aile fertleri olduğu “her halinden belli olan” kişilere yaklaşıp önce, “Geçmiş olsun.” dedi. Çocuğun anne-babasını görünce bir anlığına kendi çocuğu aklına geldi, daha da duygulandı. Gözlerinde yaşlar aktı. Ama o, çok zor bir durum da olsa, olayın ayrıntılarını öğrenmeliydi. Habere içerik lazımdı.
Gazeteci; hem bir ailenin acılı gününe ortak oluyordu, hem de işini yapıyordu. Mesleğinin bu derece meşakkat ihtiva ettiğini zaten bilmiyor değildi. Yaptığı işin, bir nevi kamu görevi olduğunun da bilincindeydi. Haber, acı da olsa, yapılacaktı, vatandaşa duyurulacaktı.
Çok yorulmuştu, koridorun baş tarafındaki koltuklardan birine biraz oturdu. Dinlenmeye çok ihtiyacı vardı. Bu dinlenme anında da telefonu ve telsizi susmuyordu. Mesleğinin; çalışma saatleri belirsizdi, mesaisi ve dinlenme süresi yoktu çünkü.
Bu arada, yoğun bakım ünitesinin kapısının girişinde bir hareketlenme ve telaşlanma başladı. Ekipmanlarını alarak koltuktan kalktı, izdihamın yaşandığı tarafa doğru ilerledi ve ameliyattan çıktığı, her telaffuz ettiği kelimeden, anlaşılan beyaz önlüklü doktorun; ağlamaktan perişan olmuş 50‘li yaşlardaki babaya: “Başınız sağ olsun, ne yazık ki kurtaramadık. Araba çok kötü çarpmış.” dediğini duydu.
Bu durumda ne yapılabilirdi ki orada? Habercilik mi? İş mi? Yoksa acıya ortak olmak mı?
Ama yine de tek işiydi habercilik. Ailenin acısını paylaşarak, işini yapacaktı elbette. Kalabalık, oradan hastane binasının arka tarafında girişi olan morgun önüne doğru kaydı. Gazeteci de takip etti. O andaki düşüncesi ise, rahmete kavuşan çocuğun, hiç olmazsa, bir fotoğrafını aile fertlerinden isteyip haberinde kullanmaktı.
Morgun kapısının sağ yanına dayanıp içeride çocuğunun cenazesini bekleyen perişan haldeki babaya, baş sağlığı diledi ama fotoğraf istemeye cesaret edemedi.
Başka bir aile yakınından istemeliydi. Daha metanetli görünen ve çocuğun ağabeyi olduğunu öğrendiği kişiye yaklaşıp baş sağlığı diledi. Kendini tanıttı. Gazeteci olduğunu söyledi. Nazikçe, haberde kullanılmak üzere varsa, çocuğun bir fotoğrafını istedi.
Gözü yaşlı ağabey ne dese iyi?
Hıçkırarak: “Kardeşimin fotoğrafı yok. Daha fotoğrafçıya götürüp resmini çektirecektik. Olmadı. Çok erken kaybettik, Henüz altı yaşındaydı. Bir fotoğrafı bile yok.” demez mi?
Evet; bir fotoğraf büyük bir teselli olacaktı o aile için. O da yoktu.
Gazeteci buna da dayandı.
…Ve bütün haber kaynakları, gazeteler, ajanslar; çocuğun trafik kazasında ölüm haberini fotoğrafsız vermişti.
Haberin vurgusu; trafik kazasında bir çocuğun ölmesi değildi, ölen çocuğun bir fotoğrafının olmamasıydı.
Gazetecinin haberinde de.
Ramazan AYDIN – Kahramanmaraş 
[email protected]

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, DÜŞENİ HAVADA YAKALAYACAK KİŞİ DEĞİLDİR! - 28 Ocak 2025
  • MARAŞ NASIL? TOPRALANDI MI? DİYE SORUYORLAR - 15 Temmuz 2024
  • FIRAT GÖRGEL VE RAYLI ULAŞIM PEOJESİ - 09 Mayıs 2024
  • Başkan Osman Okumuş için "Tam Zamanı" - 28 Aralık 2023
  • HALK M.FATİH ERKOÇ'U BEKLİYOR - 29 Kasım 2023
  • ARMADAŞ, YÖNETMELİĞİ UYGULAMIYOR - 21 Haziran 2023
  • 11 İLİ VURAN FELAKET: DEPREM - 12 Mart 2023
  • Kahramanmaraş'ta inşaat sektörü! - 14 Kasım 2022
  • Bir 'Mehmet Balduk Vizyonu' aranıyordu, bulunamayacak… - 17 Temmuz 2022
  • YİNE OKUL SERVİS ARAÇLARI - 29 Mayıs 2022
  • Seçimlerde Aklımızı Kimsenin Cebine Koymayalım - 21 Mart 2022
  • GÜCÜNÜN YETTİĞİNE TOKAT, YALAKALIK YAPTIKLARINA TAKLA…! - 21 Aralık 2021
  • ÜNİVERSİTENİN ŞİRKETİ.. - 07 Eylül 2014
  • BAKAN MESELESİ VE MERKEZ PARTİ - 31 Ağustos 2014
  • MİLLİ EĞİTİMİN SİCİLİ BOZUKLARI.. - 25 Ağustos 2014
    Köşe Yazarları
    HALİL HINAZ
    "Üstatlar Kırılır Ama İncinmez mi?"
    Ahmet Süreyya DURNA
    Ahmet Süreyya DURNA
    ŞİİR AFŞİN'DE OKUNUR
    BİZE NE LAZIM! YÜREK Mİ, YOKSA BİLEK Mİ?
    İLKER YİYEN
    BİZE NE LAZIM! YÜREK Mİ, YOKSA BİLEK Mİ?
    AHMET SANDAL
    AHMET SANDAL
    KENDİNE SOR / KENDİN CEVAPLA
    Oğuz Karakoç
    Oğuz Karakoç
    Cahit Paköz ve KİPAŞ Eğitim Kurumlarının Başarısı
    YUSUF POLAT
    YUSUF POLAT
    Osimhen işi çok uzadı
    Ramazan AYDIN
    Ramazan AYDIN
    İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, DÜŞENİ HAVADA YAKALAYACAK KİŞİ DEĞİLDİR!
    Babam Beni Okutmadı!
    BEKİR DOĞAN
    Babam Beni Okutmadı!
    HELAL TİCARET MEDENİYETİ OLARK İSLAM
    Mustafa SAYLAK
    HELAL TİCARET MEDENİYETİ OLARK İSLAM
    İNSAN BU
    Mehmet Akpınar
    İNSAN BU
    Çok Okunan Haberler
    MHP Lideri Bahçeli’ye Ülkücü Gençlerin Geliştirdiği “TÜRKHAN” İHA Takdim Edildi
    MHP Lideri Bahçeli’ye Ülkücü Gençlerin Geliştirdiği “TÜRKHAN”...
    BAŞKAN AKPINAR’DAN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI MESAJI
    BAŞKAN AKPINAR’DAN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI MESAJI
    BAŞKAN AKPINAR: “FİLİSTİN DAVASI, ÜMMETİN NAMUSUDUR”
    BAŞKAN AKPINAR: “FİLİSTİN DAVASI, ÜMMETİN NAMUSUDUR”
    Ana Sayfa
    GÜNCEL
    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
    İLÇE
    SİYASİ
    EĞİTİM
    SAĞLIK
    SPOR
    DÜNYA
    DİN
    BÖLGESEL
    MEDYA
    İNTERNET
    Köşe Yazarları
    Foto Galeri
    Video Galeri
    Vefatlar
    Üye Paneli
    Günün Haberleri
    Arşiv
    Gazete Arşivi
    Hava Durumu
    Gazete Manşetleri
    Nöbetci Eczaneler
    Namaz Vakitleri
    MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
    İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
    [email protected]
    0 (344) 224-3472
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    • Köşe Yazarları
    • Vefatlar
    • Üye Paneli
    • Günün Haberleri
    • Arşiv
    • Gazete Arşivi
    • Hava Durumu
    • Gazete Manşetleri
    • Nöbetci Eczaneler
    • Namaz Vakitleri
    sanalbasin.com üyesidir

    • Rss
    • Künye
    • İletişim
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri

    Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
    İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

    Yazılım: Tumeva Bilişim