• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
10:15
ANAHTAR PARTİ MİLLET DİVANI BAŞLIYOR!
10:11
Büyükşehir, Elbistan Tepebaşı Caddesi’nde Yenileme Çalışmasına Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 20. Millî Eğitim Şûrası'na Katıldı
EĞİTİM
02 Aralık 2021 - 10:51
Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 12:44

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 20. Millî Eğitim Şûrası'na Katıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Millî Eğitim Şûrası’nın açılış toplantısı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

EĞİTİM
02 Aralık 2021 - 10:51
Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 12:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 20. Millî Eğitim Şûrası'na Katıldı
20. Millî Eğitim Şûrası’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar 19 kez düzenlenen şûranın; millî eğitim, eğitim camiası, öğrenci, öğretmen ve veliler açısından hassaten faydalı, verimli, önemli tavsiye kararlarının alındığı bir mecra olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde fırsat eşitliği’ ana teması altında toplanan 20. Millî Eğitim Şûrası da inşallah önümüzdeki döneme dair yol haritası niteliğinde kararların alınacağı bir toplantı olacaktır. Şûra sonuçlarının ‘güçlü eğitim güçlü Türkiye’ mücadelemizde bizlere rehberlik edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

“Eğitimle ilgili çalışmalarımızı ‘yap-bozdan’ ziyade, eskinin kazanımlarını da koruduğumuz yeni bir ‘inşa ve tekâmül süreci’ olarak görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz başkaları gibi eğitime ideolojik gözlüklerle bakmıyoruz. Biz başkaları gibi rövanşizm peşinde de değiliz. Biz sadece sorunları çözmenin, yanlışları düzeltmenin peşindeyiz. Biz tüm evlatlarımızı geleceğe daha nitelikli, daha kalifiye, daha donanımlı bir şekilde hazırlamanın çabasındayız.”

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise konuşmasına 20. Millî Eğitim Şûrası'nı himayesine alarak açılışa katılım sağlayan için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunarak başladı.

Eğitim politikalarına yön vermek amacıyla Millî Eğitim Şûrası'nın yirmincisini gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getiren Bakan Özer, "Bir eğitim sistemi, toplumsal ihtiyaç ve talepleri karşılayabildiği ölçüde başarılı, işlevsel ve demokratiktir. Toplumsal taleplerin yok sayılması veya daha kötüsü baskılanması durumunda ise ancak baskıcı bir eğitim sisteminden bahsedebiliriz. Geçmişte ülkemiz, bu baskıcı eğitim düzenlemeleriyle ne yazık ki sıklıkla karşı karşıya kaldı. Bugün eğitim sistemimizde üstesinden gelmeye çalıştığımız pek çok sorunun temelinde geçmişteki toplumsal taleplerden uzak ve baskıcı eğitim politikaları yatmaktadır." dedi.

Bakan Özer, 20 yıldır eğitim alanında verilen en büyük mücadelenin bu kronik sorunların üstesinden gelerek Türkiye'yi daha ileriye taşımak olduğunu kaydetti.

20. Millî Eğitim Şurası'nın ana temasının "Eğitimde Fırsat Eşitliği" olarak belirlendiğine vurgu yapan Özer, "Eğitimde fırsat eşitliğini öyle güçlü bir şekilde sağlamalıyız ki ailelerinin sosyo-ekonomik arka planı çocuklarımızın eğitim sürecinde adaletsizliğe yol açmasın. İşte bu hedef doğrultusunda ilerlerken Türkiye'nin ortak aklını, ortak ufkunu karar alma sürecimize dâhil etmek istedik. Bu amaçla gerçekleştireceğimiz 20. Millî Eğitim Şurası'nın ana temasını da özellikle "Eğitimde Fırsat Eşitliği" olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

20. Millî Eğitim Şurası’na Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başkanlığında, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Poyraz ve Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Fen Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık katıldı.

20. Millî Eğitim Şûrası’na, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Üyeleri, MEB Bakan Yardımcıları, MEB merkez teşkilatı birim amirleri, merkez ve taşra teşkilatı çalışanları, diğer bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurtiçi ve yurtdışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında şûra konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar katıldı.

3 Aralık'a kadar sürecek şûranın birinci gün açılış töreninin ardından divan toplantısı düzenlenecek. İkinci gün özel ihtisas komisyonu çalışmaları ile sürecek şûranın son gününde özel ihtisas komisyon raporları genel kurula sunularak tavsiye kararları oylanacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
ANAHTAR PARTİ MİLLET DİVANI BAŞLIYOR!
ANAHTAR PARTİ MİLLET DİVANI BAŞLIYOR!
Büyükşehir, Elbistan Tepebaşı Caddesi’nde Yenileme Çalışmasına Başladı
Büyükşehir, Elbistan Tepebaşı Caddesi’nde Yenileme Çalışmasına...
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Güçlü Kadınların Şehri Olmuştur”
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Güçlü Kadınların Şehri Olmuştur”
Büyükşehir, Toptancılar Sitesinde Asfalt Mesaisini Gece Gündüz Sürdürüyor
Büyükşehir, Toptancılar Sitesinde Asfalt Mesaisini Gece Gündüz Sürdürüyor
Büyükşehir’in Elektrikli Araç Şarj Altyapısına Trugo’dan Büyük Övgü
Büyükşehir’in Elektrikli Araç Şarj Altyapısına Trugo’dan Büyük...
Kahramanmaraş'ta otomobil şarampole uçtu: 5 yaralı
Kahramanmaraş'ta otomobil şarampole uçtu: 5 yaralı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim