Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı belediye ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, ilçede karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, vatandaşların güvenli ulaşımı için tüm imkânların seferber edildiğini açıkladı.
Türkoğlu Belediyesi envanterinde bulunan iş makinelerine ek olarak kiralama yoluyla temin edilen araçlarla birlikte toplam 40 iş makinesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ Genel Müdürlüğü’nün destek verdiği 10 iş makinesiyle koordineli şekilde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ilçenin dört bir yanında planlı ve koordineli bir çalışma yürütüyor.
Ana Arterlerden Mahalle Yollarına Kadar Kesintisiz Çalışma
Başta ana arterler olmak üzere mahalle yolları, cadde ve sokaklarda ulaşımın güvenli ve kesintisiz sağlanması amacıyla ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı bildirildi. Özellikle yüksek kesimler ve kırsal mahallelerde olası ulaşım aksamalarının önüne geçilmesi için öncelikli müdahaleler gerçekleştiriliyor.
Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, karla mücadele sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı.
Başkan Karaca: “Vatandaşlarımızın Güvenliği Önceliğimiz”
Başkan Karaca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İlçemizde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz tüm imkânlarıyla sahadadır. Belediyemizin envanterinde bulunan ve kiralama yoluyla temin ettiğimiz iş makineleriyle birlikte, Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’nin desteğiyle toplam 50 iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması ve günlük hayatlarının aksamaması en büyük önceliğimizdir.”
“Türkoğlu İçin 7/24 Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Olumsuz hava koşullarına karşı mücadelede kararlılık mesajı veren Başkan Karaca, çalışmaların hava şartları normale dönene kadar süreceğini belirtti.
“Türkoğlu ilçemiz için 7/24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Tüm ekiplerimiz sahada, vatandaşlarımızın güvenliği için görev başında. Karla mücadelede fedakârca çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum,” dedi.
Yeni Yıl Mesajı: Sağlık ve Huzur Vurgusu
Başkan Karaca, açıklamasının sonunda tüm Türkoğlu halkının yeni yılını da kutlayarak şu temennilerde bulundu:
“Tüm Türkoğlu vatandaşlarımızın yeni yılının sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ediyorum. Belediyemiz, her koşulda hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edecektir.”
Türkoğlu Belediyesi yetkilileri, vatandaşların olası acil durumlar ve yol sorunları için belediyenin iletişim hatları üzerinden ekiplerle irtibata geçebileceğini de hatırlattı.
İLÇE
31 Aralık 2025 - 17:10
Türkoğlu'nda Karla Mücadele Seferberliği: 50 İş Makinesiyle 7/24 Sahadalar
İLÇE
31 Aralık 2025 - 17:10





