• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:06
Onikişubat Belediyesi’nin ücretsiz Yaz Yüzme Kursları’na kayıtlar devam ediyor
14:29
KAHRAMANMARAŞ'TA DUYGULANDIRAN AŞURE PROGRAMI: HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
13:40
DULKADİROĞLU’NDA ÜRETİCİYE DESTEK MESAJI: BAŞKAN MEHMET AKPINAR GÜZELYURT’TA SERA ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU
13:15
Kahramanmaraş’ta İş Makinesinin Altında Kalan 14 Yaşındaki İşçi Yaşamını Yitirdi
12:44
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: BİZ DİZ Mİ ÇÖKTÜK?
11:42
Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş İl Yönetiminden Gazi Meclis'e Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Türkiye-Kore ilişkileri
GÜNCEL
05 Kasım 2019 - 11:27

Türkiye-Kore ilişkileri

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kahramanmaraş'ta Kore Kültür Günü kapsamında Kore-Türkiye ilişkileri konulu seminer düzenlendi.

GÜNCEL
05 Kasım 2019 - 11:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye-Kore ilişkileri
Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho, "Yakın zamanda Kore'den Türkiye'ye 1 milyon turist gelecek diye tahmin ediyorum. Tabi kan kardeşlerimiz Türklerin de Kore'ye ziyaretlerini bekliyoruz." dedi.

 Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kahramanmaraş'ta Kore Kültür Günü kapsamında Kore-Türkiye ilişkileri konulu seminer düzenlendi.

Dong Woo Cho, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'ndaki seminerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Korelilerin yanında ayrı bir yerinin bulunduğunu söyledi. 

Kore Savaşı'nda Türkiye ve Kore'nin beraber savaştığını, o yüzden Kore'de, Türkiye'nin "kan kardeşleri" olduğunu söylediklerini dile getiren Cho, Kore Savaşı'nda Kahramanmaraşlı Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin başından geçen olaylardan esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan "Ayla" filminin de önemine dikkati çekti. 

 "Kore'ye gelen Türk askerleri gerçekten kahramanca savaşmıştır"

Süleyman komutan ile Ayla arasında geçen sevginin önemini vurgulayan Cho, şunları söyledi:

"Biz gerçekten bu kan kardeşliğinin çok iyi bir hikaye olduğunu biliyoruz. O yüzden de kan kardeşliğinin ifadesini başka bir ülke için söylemiyoruz. Sadece Türkiye ile kan kardeşi olduğumuzu söylüyoruz. O yüzden Kore'de Türkiye'nin yeri çok farklı. Gerçekten Koreliler olarak Türkleri çok seviyoruz. Biz Türkiye'nin kardeşliğini hiç unutmuyoruz. Kore'ye gelen Türk askerleri gerçekten kahramanca savaşmıştır. Bu kardeşliğimizi gençlerden bilenler var, bilmeyenler var ama yaşlı olanlar daha iyi biliyor."

Cho, saygılarından dolayı bir Kore gazisi gördüklerinde hürmetle önlerinde eğildiklerini, bundan da gurur duyduklarını belirtti.

Kore için Türkiye'nin turizmdeki öneminin arttığını anlatan Cho, "Geçen yıl nüfusumuzun yarısı 26 milyon civarında Koreli seyahat etmiş. Türkiye, Kore'den çok uzak olsa da önümüzdeki dönemde gelecek turist sayısı çok daha fazla olacak. Yakın zamanda Kore'den Türkiye'ye 1 milyon turist gelecek diye tahmin ediyorum. Tabii kan kardeşlerimiz Türklerin de Kore'ye ziyaretini bekliyoruz." dedi.

Kore'de eğitim ve Korece tanıtım seminerlerinin ardından öğrenciler ve akademisyenler, Kore geleneksel kıyafeti giyip fotoğraf çektirdi, film gösterimini izledi.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Koreli profesyonel sanatçılar tarafından yapılan Kore geleneksel müzik ve dans gösterisi düzenlendi. Burada Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla'nın kavuşmasını anlatan klip izlettirildi.

 

3002672.gif
2321587.gif
1320801.gif
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Onikişubat Belediyesi’nin ücretsiz Yaz Yüzme Kursları’na kayıtlar devam ediyor
Onikişubat Belediyesi’nin ücretsiz Yaz Yüzme Kursları’na kayıtlar...
KAHRAMANMARAŞ'TA DUYGULANDIRAN AŞURE PROGRAMI: HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
KAHRAMANMARAŞ'TA DUYGULANDIRAN AŞURE PROGRAMI: HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN...
DULKADİROĞLU’NDA ÜRETİCİYE DESTEK MESAJI: BAŞKAN MEHMET AKPINAR GÜZELYURT’TA SERA ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU
DULKADİROĞLU’NDA ÜRETİCİYE DESTEK MESAJI: BAŞKAN MEHMET AKPINAR...
Kahramanmaraş’ta İş Makinesinin Altında Kalan 14 Yaşındaki İşçi Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş’ta İş Makinesinin Altında Kalan 14 Yaşındaki İşçi...
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: BİZ DİZ Mİ ÇÖKTÜK?
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: BİZ DİZ Mİ ÇÖKTÜK?
ATV ile öğrenci taşıyan sürücü yakalandı
ATV ile öğrenci taşıyan sürücü yakalandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim