• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
00:23
Kahramanmaraş’ta Otomobil Devrildi: 1 Yaralı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  3. TÜRK ŞİİRİNİN BEYAZ KARTALI KARAKOÇ ANILDI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
26 Nisan 2019 - 14:19
Güncelleme: 26 Nisan 2019 - 14:21

TÜRK ŞİİRİNİN BEYAZ KARTALI KARAKOÇ ANILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen panelde Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç anıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
26 Nisan 2019 - 14:19
Güncelleme: 26 Nisan 2019 - 14:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRK ŞİİRİNİN BEYAZ KARTALI KARAKOÇ ANILDI
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Toğuz, İstiklal Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul idarecileri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş’a edebiyatın ve şiirin başkenti denmesinin çok doğru bir tespit olduğunu ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz: “İl Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtildiği üzere eğitim kurumlarımızda, çocuklarımızı hem akademik yönden hem de sosyal ve kültürel yönden geliştirmeyi hedefliyoruz.

Merhum Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli şairlerdendir. Şiirleri hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye ve özellikle de Türk dünyasında sevilerek okunmaktadır. Karakoç 2018 yılı sonuna doğru aramızdan ayrılırken, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biri Bahaettin Karakoç Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması, diğeri ise Türk Şiiirnin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç panelini planladık ve bugün sizleri böyle bir panelde ağırlıyoruz.

Bu panel şairin vefatından sonra Türkiye’de ulusal ölçekte yapılan ilk panel olma özelliğini taşıyor.

Paneldeki konuşmacılarımız hem şairi yakından tanıyan hem de şairle ilgili özel çalışması olan akademisyen, şair ve araştırmacı isimlerdir.

Ölümünden sonra geride pek çok güzel şiir ve eser bırakan Karakoç, aynı zamanda Maraş’ta uzun yıllar Dolunay Dergisini çıkarmış, Dolunay Şiir akşamları düzenleyerek pek çok şairin yetişmesine katkıda bulunmuş ve yeni şairlerin elinden tutmuştur” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından ‘Bahaettin Karakoç Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine ve okul idarecilerine birer plaket verilerek teşekkür edildi.

Yarışmada birinci olan Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 E Sınıfı Öğrencisi Ökkeş Samet Demir yarışmada okuduğu ‘Beyaz Dilekçe’ isimli şiiri seslendirdi.

Şiirin okunmasının ardından Araştırmacı Yazar Ramazan Avcı tarafından hazırlanan Bahaettin Karakoç slaytı izlendi.

Daha sonra panelistler Araştırmacı Yazar Ramazan Avcı’nın başkanlığında Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı; ‘Bahaettin Karakoç’un Şiirlerinde Tematik Yapı’, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Kanter; ‘Bahaettin karakoç’un Şiir Estetiği’, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bahtiyar Aslan; Gelenek ve Bahaettin Karakoç Şiiri’, Şair Yazar İnci Okumuş ise ‘Türk Şiirinin Dolunay’ı: Bahaettin Karakoç’ konularında görüşlerini aktardılar.

219913.jpg
4556890.jpg
6423312.jpg
9679150.jpg
1370530.jpg
1640135.jpg
2533472.jpg
1637546.jpg
5681267.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta Otomobil Devrildi: 1 Yaralı
Kahramanmaraş’ta Otomobil Devrildi: 1 Yaralı
ESKİ TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ’TAN ESNAF CAMİASINA ANLAMLI ZİYARET
ESKİ TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ’TAN ESNAF CAMİASINA...
Sürücülerin Dikkatine! Azerbaycan Bulvarı’nda Kısmi Trafik Düzenlemesi
Sürücülerin Dikkatine! Azerbaycan Bulvarı’nda Kısmi Trafik Düzenlemesi
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireylerin Hayatına Değer Katıyor
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireylerin Hayatına...
Pusula Maraş’ın KPSS Deneme Sınavlarının Beşincisi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Pusula Maraş’ın KPSS Deneme Sınavlarının Beşincisi Yoğun Katılımla...
II. BESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİ
II. BESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim