• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
19:23
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
17:49
Büyükşehir, Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşturuyor
17:47
Geleneksel III. Kadın Emeği Alışveriş Festivali Kapılarını Açtı
17:45
YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAİZ YANITI: FAİZE KİLİT, BEREKETE ANAHTAR!..
17:43
Büyükşehir’den Haydarbey Caddesi’nde Asfalt Mesaisi
17:41
Büyükşehir, Sokak Sokak Cadde Cadde Asfalt Çalışmasını Sürdürüyor
15:39
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
15:37
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
15:35
KSÜ’DE görevli akademisyen evinde ölü bulundu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. TÜRK SAHİPLİ DENİZ TİCARET FİLOSU DÜNYA 12'NCİSİ OLDU
SİYASİ
16 Mart 2024 - 12:05

TÜRK SAHİPLİ DENİZ TİCARET FİLOSU DÜNYA 12'NCİSİ OLDU

SİYASİ
16 Mart 2024 - 12:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRK SAHİPLİ DENİZ TİCARET FİLOSU DÜNYA 12’NCİSİ OLDU
 ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU:“TÜRK SAHİPLİ FİLOMUZ SON 2 YILDA YÜZDE 50’DEN FAZLA ARTTI” 

-“TÜRK DENİZ TİCARET FİLOSU 2002’YILINDAN BU YANA 5 KAT BÜYÜDÜ” 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2002 yılında Türk sahipli deniz ticaret filosunun 8,9 milyon detveyt ton ile dünyada 17. sıradayken 2023 sonu itibarı ile 48.9 milyon detveyt ton ile 12. sırada. Yaptığımız yatırımlar sayesinde Türk deniz ticaret filosu 5 katın üzerinde büyüdü. Türk sahipli filomuz son 2 yılda yüzde 50’den fazla bir büyüme gerçekleştirmiş olup, hedefimiz olan dünyada ilk 10’da yer almaya bir adım daha yaklaştık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, deniz ticaretinde Türkiye’nin geldiği noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Deniz ticaretinin artırılması konusunda önemli yatırımlar yaptıklarını ve bunların sonuçlarını almaya başladıklarını bildiren Uraloğlu, 2021 yılında 31 milyon 283 bin dedveyt ton (DWT) olan Türk sahipli deniz ticaret filo kapasitesinin 2022 yılında yüzde 25 artarak 39 milyon 97 bin DWT’nin üzerine çıktığını anlattı. Uraloğlu, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz 2023 yılında da hızla büyüme devam ederek bir önceki yıla göre DWT bazında yüzde 25 daha artmış olup Türk Bayraklı 6,9 milyon dedveyt ton, yabancı bayraklı yaklaşık 42 milyon dedveyt ton olmak üzere toplam 48,9 milyon dedveyt ton kapasiteye ulaştı” dedi.

2023 Yılında İki Basamak Birden Yükseldi

Bakan Uraloğlu, dünya sıralamasında Türk sahipli deniz ticaret filosunun 2022 yılına göre iki basamak birden yükselerek 2023 yılında 12’nci sıraya yerleştiğini bildirdi. Uraloğlu, “Böylelikle Türk sahipli filo son 2 yılda yüzde 50’den fazla bir büyüme gerçekleştirmiş olup, hedefimiz olan dünyada ilk 10’da yer almaya bir adım daha yaklaştık. Gemi adedi bakımından ise 2021 yılında1.574 adet olan gemi sayısı 2023 yılı sonunda 2028’e çıktı. 2002 yılında 8,9 milyon dedveyt ton kapasite ile dünyada 17’nci sıradaydık. Yaptığımız yatırımlar sayesinde Türk deniz ticaret filosu 5 katın üzerinde büyüdü ve 48,9 milyon dedveyt ton ile 12. sıraya yükseldi” dedi.

Denizlerde Türk Bayrağının Prestiji Artıyor

Bakan Uraloğlu, Türk Bayraklı deniz ticaret filosunun ise 2023 yılsonu itibarıyla 6,9 milyon DWT kapasiteye ulaşılmış olup bir önceki yıla göre yüzde 7,2’lik bir artış gerçekleştirdiğini anlattı. 2022 yılında da bir önceki yıla göre artışın yüzde 12’yi bulduğunu bildiren Uraloğlu, “Türk bayrağının denizcilik sektöründe prestij kazanması için yaptığımız çalışmalar sayesinde Türk bayraklı deniz ticaret filomuz her geçen yıl hızla artıyor. Artık denizlerde Türk bayrağı dünyanın en prestijli bayrakları arasında yer alıyor” dedi. Bakan Uraloğlu, ana gemi gruplarına göre 2023 yılına ait veriler incelendiğinde Türk bayraklı deniz ticaret filosunda adet bazında 117 gemi ile Genel Kargo Gemisi’nin dedveyt ton bazında ise 1 milyon 746 bin 881 DWT ile “Dökme Yük Gemisi”nin başı çektiğinin altını çizdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Büyükşehir, Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşturuyor
Büyükşehir, Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşturuyor
Geleneksel III. Kadın Emeği Alışveriş Festivali Kapılarını Açtı
Geleneksel III. Kadın Emeği Alışveriş Festivali Kapılarını Açtı
YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAİZ YANITI: FAİZE KİLİT, BEREKETE ANAHTAR!..
YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAİZ YANITI:...
Büyükşehir’den Haydarbey Caddesi’nde Asfalt Mesaisi
Büyükşehir’den Haydarbey Caddesi’nde Asfalt Mesaisi
KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAYI YARIN HİZMETE GİRİYOR
KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAYI YARIN HİZMETE GİRİYOR

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim