• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
20:23
Büyükşehir, Yavuz Selim Mahallesi’nin Yollarını 60 Milyonluk Yatırımla Yeniledi
20:21
KSÜ 2025-2026 Akademik Yılı Mezunlarını Törenle Uğurladı
20:15
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TARIM; SAVUNMA SANAYİİ KADAR ÖNEMLİ!..
20:15
CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Köroğlu: “Gençlerin Hayallerini Destekleyen Bir Eğitim Sistemi Kurulmalı”
16:16
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını Kontrol Altına Alındı
15:56
23. GELENEKSEL DEREKÖY KARAKUCAK VE ŞALVAR GÜREŞ FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
15:54
Kahramanmaraş Eczacılar Odası’ndan Sahte Reçete Operasyonu Haberine İlişkin Açıklama
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİKMTSO'DA BULUŞTU
GÜNCEL
16 Mart 2018 - 12:02

TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİKMTSO'DA BULUŞTU

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) otomotiv, sağlık, akaryakıt, taşımacılık, eğitim ve finans sektörleri Sektör Buluşmaları konulu toplantıda bir araya geldi.

GÜNCEL
16 Mart 2018 - 12:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİKMTSO’DA BULUŞTU
Toplantıya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11, 21, 22, 24, 25, 26 ve 27. meslek gruplarından oluşanticaret ve hizmet sektörlerinden faaliyette bulunan üyeler katıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın dördüncü toplantısına, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabunile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Geleneksel halen gelen toplantılar ile üyelerin buluşması, birbirleriyle işbirliği ortamını geliştirmeleri ve KMTSO’nunçalışma konularının oluşturulmasına esas teşkil edecek görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve somutlaştırılması hedefleniyor.

“DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyeleriyle, imalat ve hizmet sektörleriyle, meslek komiteleriyle, meclisi ve yönetimiyle, kent ekonomisinin büyümesi, küresel rekabette, yatırım ve ticarette, daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışmaya devam ettiğini söyledi.Zabun şöyle konuştu: “Bu anlamda, özel sektörün taleplerini, şehrimizin ekonomik sorunlarını yetkili makamlara ve özellikle hükümet yetkililerine iletiyor, iş dünyası ile ilgili bakanlarımıza bürokratik ve teknik konularda sunumlar gerçekleştiriyoruz. Ankara’da ekonomi şûralarında ve ilimizde yapılan çalıştaylarda iş dünyasının taleplerini dile getirerek şehrin yeni yatırımlardan ve desteklerden azami ölçüde faydalanması için gayret sarfediyoruz.Özel sektörün önünü açacak çalışmalarımızla, sektörel faaliyetlerimizle, Eximbank Bürosu, Tahkim ve Arabuluculuk Ofisi gibi yeni hizmet yelpazemizle üyelerimizin işlerini kolaylaştırmaya, daha yakın ve etkin bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret gösteriyoruz.”

 

“REEL SEKTÖR ADINA POZİTİF SONUÇLAR ELDE EDİLMİŞTİR”

2017 yılında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiile birlikte birçok alanda çalışmayürüttüklerini ifade eden Zabun, “Hükümetimizle birlikte reel sektör adına pozitif sonuçlar elde edilmiştir.Ekonomiye yönelik tedbirlerden en önemlisi KGF kefaletinin artırılmasıdır. 250 milyar lira’ya kadar yeni kefalet hacmi oluşturularak finansal açıdan ekonomimiz ve özellikle KOBİ’lerimiz rahat bir nefes almıştır. Bu kaynaklar, üretim ve ihracat artışı ile büyümeye ciddi ölçüde katkı sağlamıştır.Kahramanmaraş’ta ise Hazine garantili bu kaynaktan 2 bin 575 firmamız yararlanarak 1,9 milyar lira kredi kullanmıştır. Böylece, şehrimizde çok önemli bir parasal genişleme ve buna bağlı üretim ve ticaret artışı oluşmuştur.Buna ilaveten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde odalarımızın ve borsalarımızın oluşturduğu Nefes Kredisi Projesi ile KOBİ’lerimizin acil ihtiyaçlarına çözüm üretilmiş, bu kaynak sayesinde 226 firmamız tarafından 20 milyon lira kredi kullanılarak ticari canlılığa önemli bir destek sağlanmıştır.

“EKONOMİK TEDBİRLER ÜRETİM VE TİCARETE ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRDI”

Büyük ölçekli teşvik programları, yatırım harcamaları için kurumlar vergisi indiriminin tam uygulanması, ihracat desteklerinin artırılması, ar-ge ve tasarım merkezlerinin desteklenmesi, e-ticaret sitelerine üyelik desteği, yeşil pasaport, Eximbank'ın sermayesinin artırılması, istihdama yönelik destekler, prim ödemelerine getirilen erteleme ekonomik tedbirler bazılarıdır ve bu tedbirler üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandırarak, çift haneli büyüme rakamlarının oluşmasında ciddi bir katkı sağlamıştır.”

 

“MİLLİ MÜCADELE RUHUNU EKONOMİDE DE YAŞATIYORUZ”

Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin en güçlü sanayi kentleri arasında bulunduğuna dikkat çeken Zabun, 5 milyar dolar üretim, 2,3 milyar dolar dış ticaret, 150 bin kişilik istihdam ordusu ile kentin milli mücadele ruhunu ekonomide de yaşattığını söyledi. Zabun şöyle devam etti: “Bugün, bir arada olduğumuz otomotiv, sağlık, akaryakıt, taşımacılık, eğitim ve finans sektörlerişehrimizin ticari performansı bakımından çok önemli bir konuma sahiptir. Şehrimizin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına bu sektörlerimizin gelişerek ticari potansiyelini artırması çok önemli. Sektörel işbirliği, yeni ve ortak girişimlerle büyük projelere imza atarak, güçlü marka ve lojistik destekle bu sektörlerdeki gücümüzü, başarımızı daha da yükseltmek mümkün. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör buluşmalarını bu amaçlarla düzenliyoruz. İş dünyamızın biraraya gelerek görüş alışverişini, işbirliği kabiliyetini pekiştirmesini hedefliyoruz. Burada hep birlikte sektörlerin sorunlarını, çözüm yollarını, geleceğe dair hedeflerini tartışıyoruz. Daha önce, birçok grupta bunu yaptık ve çok verimli bir çalışma olduğunu gördük.”

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri söz alarak sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantıda, özellikle akaryakıt istasyonu sahipleri, otomotiv yedek parça satıcıları, eğitim sektörü temsilcileri, lojistik ve taşımacılık faaliyeti gösteren şirketler, sigorta aracılık hizmeti veren kuruluşlar ile danışmanlık şirketleri yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm yolları aradı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Büyükşehir, Yavuz Selim Mahallesi’nin Yollarını 60 Milyonluk Yatırımla Yeniledi
Büyükşehir, Yavuz Selim Mahallesi’nin Yollarını 60 Milyonluk Yatırımla...
KSÜ 2025-2026 Akademik Yılı Mezunlarını Törenle Uğurladı
KSÜ 2025-2026 Akademik Yılı Mezunlarını Törenle Uğurladı
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TARIM; SAVUNMA SANAYİİ KADAR ÖNEMLİ!..
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TARIM; SAVUNMA SANAYİİ KADAR ÖNEMLİ!..
CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Köroğlu: “Gençlerin Hayallerini Destekleyen Bir Eğitim Sistemi Kurulmalı”
CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Köroğlu: “Gençlerin...
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını Kontrol Altına Alındı
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını Kontrol Altına Alındı
SANKO’LU KÜÇÜK YÜZÜCÜLER BÖLGE YARIŞLARINA GİDİYOR
SANKO’LU KÜÇÜK YÜZÜCÜLER BÖLGE YARIŞLARINA GİDİYOR

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim