• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
14:21
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
14:18
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
14:16
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
08:46
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI'NDAN DEMOKRASİ MEYDANI'NDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGESEL
  3. TEKNOFEST 2020 ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
BÖLGESEL
28 Eylül 2020 - 17:48

TEKNOFEST 2020 ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ

SANKO HOLDİNG SPONSORLUĞUNDA DÜZENLENEN YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

BÖLGESEL
28 Eylül 2020 - 17:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOFEST 2020 ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
-BİRİNCİ OLAN TAKIMLARIN ÖDÜLLERİNİ İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU TAKDİM ETTİ

Bu yıl Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda ‘Lise’ ve ‘Üniversite ve Üstü’ kategorilerinde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 final ödül töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. TEKNOFEST 2020’nin ana paydaşlarından SANKO Holding’in sponsorluğunda düzenlenen ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nın ‘Lise Kategorisi’ ile ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde birinci olan takımlara ödüllerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı birlikte takdim etti.

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi 12’nci sınıf öğrencileri Ceren İlayda Ekici ve Aleyna Akın’dan oluşan ‘Hidrotem Takımı’ Danışman Öğretmenleri Zeliyha Çelik rehberliğinde geliştirdikleri ‘Süper Hidrofobik Petrol Emici’ projesiyle ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’ Lise Kategorisinde birinci oldu.

DENİZ KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM OLACAK PROJE

Projeyle denize dökülen petrolü çok kısa sürede ve tamamen organik çevreye zarar vermeden toplayacak ürün geliştirildi. Ürün kendi ağırlığının 35 katı petrol döküntüsünü yayılmadan saniyeler içerisinde toplayarak denizi temizliyor. Ürün sadece petrol temizlemiyor aynı zamanda fabrikalardaki yağ atıklarını da yüzde 100 verimle temizliyor. Proje Danışmanı Zeliyha Çelik, öğrencilerinin böylesi önemli bir organizasyonda birincilik kazanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ürün Türkiye’de dört mevsim yetişen ve bol bulunan bir bitkiden elde edildi. Herhangi bir sanayi ürünü olarak kullanılmayan bir ürünü ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeye dönüştürdüğümüz için ayrıca mutluyuz. Projemizin bir sonraki aşamasında yerli ve milli atık filtresi üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Çelik, “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasının yürütücülüğünü üstlenen SANKO’ya hem öğrencilerimizin bilim üretmelerine verdikleri destek için hem de çevreye duyarlılıkları ve yerli üretime katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

KONUTLARDAKİ EVSEL GRİ SUYUN GERİ KAZANIMI SAĞLANIYOR

Düzce Üniversitesi Kimya Bölümü Doktora Öğrencisi Kübra Gökmen ile Çevre Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Hakkı Erdoğan’dan oluşan ‘Dü-Çevre’ Takımı, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol’un danışmanlığında geliştirdikleri ‘Güneş Enerjisi ile Çalışan Elektroflotokaagülayon Presi ile Toplu Konutlarda Kaynaklanan Evsel Gri Suyun Arıtımı ve Geri kazanımı’ projesiyle kategorilerindeki 26 takım arasından birinci olmayı başardı. Hakkı Erdoğan, toplu konutlardan kaynaklanan geri dönüştürülebilme potansiyeli yüksek olan evsel geri suyun hiçbir kimyasal madde kullanmadan sıfır atık mantığı ile elektro kimyasal yöntemleri kullanarak arıtımını ve geri kazanımını sağladıklarını kaydederek, projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Sistem için gerekli olan enerji ihtiyacını ise yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz. Sistemde arıtılan su rezervuar sistemlerinde bahçe sulamada, yangın söndürme sistemlerinde vb alanlarda kullanılmaktadır. Sistemde minimum yüzde 99,5 oranında yüzey aktif madde giderimi sağlanmaktadır.” Erdoğan, TEKNOFEST 2020’de elde ettikleri birincilikten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, festivale katkı sunanlara teşekkürlerini dile getirdi. ‘Lise Kategorisi’ ve ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde ikincilik ve üçüncülük elde eden yarışmacılara ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı birlikte takdim etti. Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ‘Lise Kategorisi’nde Enerjik Takımı ikinci,  Enerji Yuha Takımı üçüncü oldu. ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde ise MPGK Takımı ikinci, Sen-1919 Takımı üçüncülük elde etti.  En iyi sunum ödülleri ‘Lise Kategorisi’nde Gazi İletişim Takımı’na verilirken, ‘Üniversite ve Üstü’ kategorisinde ise ‘Silverriver Takımı’ ödüle layık görüldü.

En iyi sunum ödülüne değer görülen takımlara ödüllerini SANKO Holding Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Ulutaş, takdim etti.

YARIŞMADA VERİLEN ÖDÜLLER

SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na kabul edilen bin 468 başvurudan 63’ü TEKNOFEST 2020 finalinde yarıştı.

Yarışmada verilen ödüller ise şöyle;

Lise kategorisi

• Birinci: 10.000 TL

• İkinci:     5.000 TL

• Üçüncü: 3.000 TL

Üniversite ve üzeri kategorisi

• Birinci: 15.000 TL

• İkinci:   10.000 TL

• Üçüncü: 5.000 TL

418702.jpg
3386874.jpg
9033635.jpg
6501416.jpg
922479.jpg
7381799.jpg
926622.jpg
963985.jpg
1721927.jpg
3664786.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI'NDAN DEMOKRASİ MEYDANI'NDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR...
-Kahramanmaraş’ta Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı
-Kahramanmaraş’ta Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı
Eğitim-İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulunu Belirledi
Eğitim-İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulunu Belirledi

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim