• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
13:37
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
13:36
-Kahramanmaraş’ta Trafikte Yarış İddiası Kazayla Sonuçlandı: 5 Yaralı
13:34
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİDİR
13:31
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ’NİN OY ÇEŞİTLİLİĞİ HARİKULADE, HER KESİMDEN OY ALIYORUZ!
13:28
“Kadınların iş dünyasındaki varlığı güçlenmeli”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. TBMM AÇIKLAMA
GÜNCEL
20 Temmuz 2016 - 16:59

TBMM AÇIKLAMA

GÜNCEL
20 Temmuz 2016 - 16:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM AÇIKLAMA
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini dile getirmek üzere Meclis'e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyeti, TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Toplantıda konuşma yapan HDP'li Önder, "Sayın Öcalan İmralı’da, ilk günlerinde, ‘Eğer bu ülkede demokratikleşme hayata geçmezse darbe gündeme gelir’ demişti." ifadelerini kullandı.

Önder'in bu sözlerine salondaki TOBB üyelerinden tepki geldi. Bazı üyeler ıslık çalıp, bağırarak Önder'i protesto etti.

Önder ise "Bu tepkiler güzel ama keşke bunu darbelere değnekçilik ederken de düşünseydiniz, söyleseydiniz." ifadesini kullandı.

Önder'in, konuşmasındaki ısrarlı tutumuna TBMM Başkanı İsmail Kahraman da tepki gösterdi.

Konuşmasına devam eden Önder, "12 Eylül faşist darbesinden 12 yıl ceza almışım. Daha 16 yaşında cezaevine girmişim. Sizden demokrasi dersi alacak en son kişiyim. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bir partinin adını söylemekten imtina ediyor. Darbeyle böyle mücadele edilmez." diye konuştu.

Salondaki gerginliğin daha fazla artması üzerine, Meclis Başkanı Kahraman kürsüye gelerek Önder'den konuşmasını bitirmesini ve kürsüden inmesini istedi. Sırrı Süreyya Önder, konuşmasını sürdürmekte ısrar edince Kahraman mikrofonu kapattırdı. Önder daha sonra salondan ayrıldı.

Önder'in salondan ayrılması üzerine TOBB üyelerine kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı Kahraman, Önder'i insan olarak tanıdığını vurgulayarak, "Sırrı Bey'in bir içerideki konuşması var, bir de böyle kalabalık gördüğündeki konuşması. Bunu bildiğim için sabır gösterdim." dedi.

Kahraman, "Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, bir başka devlet kurdurmayacağız... Bunlar istisna, gel geç. Mühim değil." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kahraman, konuşma sırasında salona giren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a "Ergün Bey niye dışarı çıktınız? Siz nasıl çıkarsınız? Buranın sahibisiniz. Süreyya Bey'e kızdı, dışarı çıktı. O dışarı çıktı zaten." ifadelerini kullandı.

"Ergün Bey'in çıkışının yanlış olduğunu kabul edenler el kaldırsın" şeklinde espri yapan Kahraman, "Sırrı Bey'e bakmayın. Provake edici bir konuşma yaptı." dedi.

Önder'in, kendisine tepki gösteren Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'a "Türk-İş Başkanı" diye hitap ettiğini belirten Kahraman, "Hak-İş ile Türk-İş'i bilmiyor. Gözlerinde de biraz görme bozukluğu var bazı insanların. Hendekleri görmüyorlar." diye konuştu.

İstisnanın kaideyi bozmayacağını ifade eden Kahraman, "Her yer tertemiz değildir. Her şehirde her şey temiz değildir ama her şehirde bir kanalizasyon vardır." dedi.

STK'ların darbe girişimine karşı ortak açıklamasını okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önde gelen 538 sendika konfederasyonunun, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte TBMM'de bulunduklarına dikkati çekti. Hisarcıklıoğlu, Meclisin, 15 Temmuz cuma günü demokrasiye kasteden alçakça saldırıların hedefi olduğunu söyledi.

TBMM'nin vatan hainleri tarafından tarihinde ilk defa bombalandığını, ancak kahramanca direndiğini ve gazi unvanını bir kez daha hak ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, demokrasi ve hukuk devleti olmadan STK'ların var olamayacağını vurguladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, STK'lar olarak Türkiye'nin geleceği için demokrasi dışında bir seçenek görmediklerine değinerek, halkın darbe girişiminin başladığı cuma gecesinden sabahın ilk ışıklarına kadar direnmesinin ülkenin geleceğine dair herkesi umutlandırdığını anlattı.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin bütün demokratik kurumları ve milletimiz, bu alçakça saldırı karşısında demokrasimizi sahiplendi. Medya çalışanları, silahlı baskınlara direnerek, milletin haber alma özgürlüğünü korumak için kendi canlarını tehlikeye attı. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız ve Başbakanımızdan başlayarak Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanları ve kitle örgütleri ilk andan itibaren dik durarak, darbecilerin hesabını boşa çıkardılar. Milletimiz, yollarda tanklar araçları ve insanları ezerken, havadan bombalar düşerken, yoğun ateş altındayken yılmadan alanları doldurdu. Milletimiz, demokrasi konusundaki kararlılığını ve azmini ortaya koydu. Kahraman emniyet güçlerimiz ve şerefli Türk askerleri, darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması için yeminlerine sadık kalarak canlarını ortaya koydular. Hainleri suçüstü yakaladılar. Türkiye, bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptı. Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti. Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyetinin demokratik kurumları, artık kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Ülkemizin 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenler başarısız oldular."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, önde gelen sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz gecesinin karanlık saatlerinin birlik ve beraberlik içinde aşılmış olmasından dolayı mutluluk duyduğunu bildirdi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece oluşan demokrasi mutabakatının devam etmesini talep etmek üzere Gazi Meclise geldiklerine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan böyle ülkemizin geleceği için adımlar atılırken, bugünkü demokrasi mutabakatı hiç unutulmasın. Ortak akıl daim olsun. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hiçe sayan bu darbe teşebbüsü, ülkemizin kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini de hepimize gösterdi. Bu yönde tedbirlerin alınacağı, adımların atılacağı yer TBMM'dir. Bir yandan milli egemenliğe saldıran vatan hainlerinden hukuka uygun olarak yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmalı, öte yandan bu tür alçakça saldırıları engellemek için siyasetin alması gereken tedbirler hızla hayata geçirilmeli. Kahraman ordumuzu ve vatansever askerlerimizi de hiçbir şekilde yıpratmamalıyız. Bizler ülkemizin 538 sendika konfederasyonu, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak, bugün yüce Meclisimizi ziyaret ederek, demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Bizler, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Geleceğe ve çocuklarımıza daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle, hızla hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız."

TBMM BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
-Kahramanmaraş’ta Trafikte Yarış İddiası Kazayla Sonuçlandı: 5 Yaralı
-Kahramanmaraş’ta Trafikte Yarış İddiası Kazayla Sonuçlandı:...
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİDİR
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİDİR
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ’NİN OY ÇEŞİTLİLİĞİ HARİKULADE, HER KESİMDEN OY ALIYORUZ!
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ’NİN OY ÇEŞİTLİLİĞİ HARİKULADE,...
“Kadınların iş dünyasındaki varlığı güçlenmeli”
“Kadınların iş dünyasındaki varlığı güçlenmeli”
GEMCİLER DERNEĞİNDEN DARBE GİRİŞİMİNE KINAMA
GEMCİLER DERNEĞİNDEN DARBE GİRİŞİMİNE KINAMA

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim