• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:52
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM'den hat ve resim sergisi
EĞİTİM
29 Mayıs 2025 - 20:31

Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM'den hat ve resim sergisi

EĞİTİM
29 Mayıs 2025 - 20:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM’den hat ve resim sergisi
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü giriş salonunda açılan sergide yıl boyu hazırlanan hat ve resim çalışmaları meraklıları ile buluştu.
Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Halk Eğitimi Merkezi ev sahipliğinde yapılan sergiye Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Onikişubat Belediyesi Şube Müdürü Ayşe SOFUOĞLU ve birçok kurumdan idareci ve öğretmen katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan AKPINAR serginin mahiyeti ile ilgili kısa bir açılış konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT, büyük bir dikkatle takip ettiği sergide, eserler ve özellikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Yaygın eğitim kurumlarının her yaştan insana bu tür beceriler kazandırmasının önemine değinildi.
Resim ve Hüsn-i Hat alanında seksen eserin sergilendiği faaliyette yıl boyu üzerinde titizlikle çalışılmış ve çok büyük bir sabır ve gayretin hissedildiği ürünlerin böylesine başarılı kursiyerlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur.
Resim öğretmeni Sait Işık ve resim ekibi kursiyerleri Ayşe Baltacı Koyuncu, Filiz Feyza Purlu, Hasan Hüseyin Gözükara, Rümeysa Gül Sevmez, Zehra Ekiz kırk altı (46) eserle katılımı gerçekleşen sergide ana tema (doğa sevgi ve sanat) kavramlarını görsel bir şölene dönüşümü sağlanmıştır. 
Ressam Sait Işık sergi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Deprem sonrası en çok ihtiyacımız olan hayat devam ediyor yeniden fiziken ve ruhen ayağa kalkmak bunu sanatla güçlendirmek için doğa sevgi ve sanatın her dalını sembolize eden resimler yaptık. 
Her kursiyer kendi duygularını dışavurum yaparak tablo önce tasarımlarla bu işi gerçekleştirdik. 
Her renk nakış nakış işlendi. 
Ortaya çıkan eserler ekip ruhu ve güzel dostluklara yol açtı. “ dedi.
Hüsnü Hat hocası Fatih Karagedik, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinde Cumartesi ve Pazar günleri saat 8.30 -12.00 arası yapılan Hüsni Hat kursundaki eserler, yapılan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 40’ a yakın eserle oluşan sergide hattat Muzaffer Kaplan ve öğrencilerinin muhtelif eserleri, hat sanatının değişik yazı türlerinden örnek çalışmalar sergide yerini aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan AKPINAR , “Kursiyerlerimizin ve onların en büyük destekçisi öğreticilerin gözlerindeki ışıltı devam ettikçe böylesine güzel eserlerin sanatseverlerle buluşması sürecektir. Hat sanatı denince Kahramanmaraş’ta akla gelen ilk isimlerden biri olan Muzaffer Kaplan hocamıza, resim sanatını her yaştan bireye sevdiren Said hocamıza ve arka planda çok fazla emeği bulunan tüm öğretmen ve kursiyerlere bundan sonraki dönemde başarılar dileriz.” Dedi.
HABER: OĞUZ KARAKOÇ

2025/05/5631010001748539987.jpg
2025/05/18839312781748539989.jpg
2025/05/19692017531748539989.jpg
2025/05/19146337101748539988.jpg
2025/05/19127292671748539990.jpg
2025/05/1473071351748539990.jpg
2025/05/6715776411748539990.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde...
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Büyükşehir, Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşturuyor
Büyükşehir, Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşturuyor
Geleneksel III. Kadın Emeği Alışveriş Festivali Kapılarını Açtı
Geleneksel III. Kadın Emeği Alışveriş Festivali Kapılarını Açtı
YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAİZ YANITI: FAİZE KİLİT, BEREKETE ANAHTAR!..
YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAİZ YANITI:...
Nuri Pakdil Bilsem Türkiye Dördüncüsü Oldu.
Nuri Pakdil Bilsem Türkiye Dördüncüsü Oldu.

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim