• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:47
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
15:44
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
15:43
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
15:38
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ünsal'a Hayırlı Olsun Ziyareti
13:37
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
13:36
-Kahramanmaraş’ta Trafikte Yarış İddiası Kazayla Sonuçlandı: 5 Yaralı
13:34
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİDİR
13:31
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ’NİN OY ÇEŞİTLİLİĞİ HARİKULADE, HER KESİMDEN OY ALIYORUZ!
13:28
“Kadınların iş dünyasındaki varlığı güçlenmeli”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. SEÇİM SONRASI BİR TEŞEKKÜR BİR ÇAĞRI VE BİR DUA
GÜNCEL
30 Mayıs 2023 - 00:22

SEÇİM SONRASI BİR TEŞEKKÜR BİR ÇAĞRI VE BİR DUA

GÜNCEL
30 Mayıs 2023 - 00:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SEÇİM SONRASI BİR TEŞEKKÜR BİR ÇAĞRI VE BİR DUA
Bu yazıda, Cumhurbaşkanlığı seçimin sonuçlanması ve Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması üzerine bir teşekkür, bir çağrım ve bir de dua, niyazım olacaktır.

Bundan önce şu hususu belirtmeliyim.

Seçimin galibi ve her daim bu Ülkede Devletinin yanında olan, Milletinin birlik ve beraberliğini isteyen asil ve aziz vatandaşlar topluluğu mevcuttur.

Onlar tamamen Hak ve Hakikat için, günlük çıkarları için değil Allah’ın rızası için ve Ecdadının yolunda yürüdükleri için asil ve aziz duygu ve düşüncelerle oy verirler.

Bu belirtiğim kişiler ve bu tarifini yaptığım insan topluluğu, sosyete değildir, cicili-bicili elbiseleri yoktur, kibirli ve şişkin değildir, lüks arabaları ve şatafatlı evleri yoktur.

Çok fazla uzatmayayım tarifimi: “Belirtiğim insan topluluğu garibanlardır.”

Zaten, dün gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde saat 02:00’lere kadar orada heyecanla Reisin konuşması ve ardından meydandan ayrılana kadar bekleyen insan topluğuna bir isim verilecekse, “gariban, orta halli ve asil, aziz duygu ve düşüncelerle hareket eden insanlar” diyebiliriz.

Dün Reisin Külliyedeki gece konuşmasını ve teşekkürünü dinleyenler arasında ne bir iktidarın zengin ettiği iş adamları, ne makam ve mevki verdiği bürokratlar, ne meşhur ettiği yazar ve artistler yoktu?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki o gece Reis konuşma yaparken o alanı ve yolları dolduran 300 bin civarındaki vatandaşın ortak özelliği garibanlar olmalarıdır. O garibanları Allah rızası için iktidara destek veren Müslümanlar diye de tanımlayabilirsiniz.

Zaten hep bir ağızdan “ya Allah ya bismillah Allahüekber” diye huşu ve gururla yeri-göğü inletiyorlardı.

Allah cümlesinden razı olsun.

İşte o kişilere açık bir teşekkürü aşağıda kaleme aldım:

AÇIK TEŞEKKÜR

Bu Ülkede, özellikle son 3 ay içerisinde ve yoğunlukla da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 1. Turundan sonra, son 15 gün içerisinde, sabır ve fedakârlıkla büyük bir demokratik mücadele örneği göstererek seçim sandıklarında hür iradesine sahip çıkan ve bu mübarek Vatanda, güven ve istikrar ile milli birlik ve dirlik için canla başla çalışan tüm asil ve aziz insanlarımıza hassasiyetle teşekkür ediyorum.

Siz bir Destan yazdınız. Ben bunu bizzat gözlemledim. Bizim de elhamdülillah, o Destanda katkımız oldu.

Bu Destan nesilden nesile anlatılacak. Yazdığımız Destan nesilden nesile aktarılacak.

Allah cümlemizden razı olsun.

Tüm garibanlara gönülden kucak dolusu çiçekler sunuyorum.

Şimdi gelelim çağrıma.

AÇIK ÇAĞRI

Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan,

Size gönülden ve hasbi olarak destek veren insanlarımızı lütfen diğerlerinden ayırın.

Diğerlerinden ayırın derken kastım şudur:

“İş kapmak için ve rant için sizden görünenler var. Makam ve mevki almak için ve menfaat için sizden görünenler var. Daha bu iki kesimdekiler gibi nice nice menfaatçi ve rantçılar var.”

Lütfen bu menfaatçi ve rantçıları değil de size hasbi ve samimi olarak destek verenleri esas alarak geleceğe dönük çaba ve girişimleri artırın.

Garibanlar sizden Allah rızası için, ekonomik rahatlama ve hayat pahalılığının önlenmesi yanında, özellikle gençlerimizin “önce ahlak ve maneviyat” anlayışı içerisinde yetiştirilmesi için, kimseden çekinmeden ve korkmadan İslam’ın emirlerinin tam uygulanmasını ve buna uygun bir eğitim sistemi tesis edilmesini ve demokrasi ve insan hakları konusunda, inanç özgürlüğü konusundaki tüm engellerin kaldırılmasını istiyorlar.  Kanunlarda insanımızın inanç ve değerlerine aykırı ne varsa hepsinin ayıklanması ve tam bir İslam Toplumu olunması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Gençlerimiz başta olma üzere tüm insanlarımızın ekonomik ve sosyal yönlerden olduğu kadar kültürel ve manevi yönlerden de geliştirilmesi için lütfen daha fazla hassasiyet istiyoruz.

Mesela Kültür Bakanı atayalım. Söylemek istediğimi daha açık belirtiyorum. Turizme önem veren değil, kültüre önem veren Bakan atayalım.

Çünkü yeni dönemin ana mihveri kültür ve manevi gelişim öncelikli olmalıdır. Yol, köprü, alt yapı ve diğer yatırımlar tamam devam etsin, ancak kültür ve maneviyat daha önde olsun.

Bu çağrım inşallah ses ve yankı bulur.

Bu çağrımı lütfen “bir Garibanın hasbi ve samimi bir seslenişi” olarak alın Sayın Reisim.

Bu Garibanın duası ve niyazı da var.

DUA VE NİYAZIM

Yüce Rabbim Ey Allah’ım!

Bu aziz Vatanda, bu güzel Ülkede ve kutlu Topraklarda bizleri ebeden hür, güçlü, huzurlu ve müreffeh yaşat.

Bizleri her türlü korkulardan emin kıl ve umduklarımızı bize nasip eyle.

Bizleri bu Dünya hayatında ve Ahirette salih kullarından eyle.

İdarecilerimiz bizden eyle ve bizden olan idarecilerimize yardım eyle Ey Allah’ım.

Amin.

Bir de yazımın sonunda hamd ve şükür bulunmaktadır:

“Bu Garibanın rüyasını doğru çıkaran Yüce Rabbim'e hamdolsun.”

Tabi rüyayı Ramazan Ayının son günlerinde, büyük ihtimalle de Kadir Gecesi'nde görmüş ve etrafımdakilere söylemiş ve sosyal medyada da yayınlamıştım.

Ben %52'yi 1. Tür seçimleri sonucunda beklerken 2. Turda bu sonuç çıktı.

Rüyamda Recep Tayyip Erdoğan yazısı ve karşısında %52 oranı belirtilmişti. Bu yazıyı tam karşımda okurken birden sabah ezanı okundu ve uyandım.

Bu Garibanın rüyasını doğru çıkaran Yüce Rabbim'e hamdolsun. Şükürler olsun.

Ahmet SANDAL

2023/05/9651326801685395592.jpg
2023/05/14063881391685395590.jpg
2023/05/130189731685395591.jpg
2023/05/2723285581685395593.jpg
2023/05/3063484061685395592.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ünsal'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör...
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
Büyükşehir, Nurhak Konteyner Kent’te Alt ve Üstyapı İmalatını Sürdürüyor
Büyükşehir, Nurhak Konteyner Kent’te Alt ve Üstyapı İmalatını Sürdürüyor

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim