• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:58
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Güçlü Kadınların Şehri Olmuştur”
17:57
Büyükşehir, Toptancılar Sitesinde Asfalt Mesaisini Gece Gündüz Sürdürüyor
17:54
Büyükşehir’in Elektrikli Araç Şarj Altyapısına Trugo’dan Büyük Övgü
17:52
7/24 Kesintisiz Mesai
17:50
Büyükşehir, Sıfır Atık Festivali’ne Damga Vurdu
17:48
Büyükşehir’den Edebiyatın Üç Ustasına Vefa Gecesi
17:47
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Mahallesi’nde Asfalt Mesaini Durmaksızın Sürdürüyor
17:45
Büyükşehir’den Asfalt Seferberliğinde Yeni Etap; 21 Noktada Çalışma Yapılacak
17:37
Karagöl’de “Gençlik ve Aile” Buluşması; Doğayla İç İçe Unutulmaz Bir Gün
17:33
-Kahramanmaraş’ta Kaçakçılık ve Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
17:30
KSÜ Fen Fakültesi Çevre Timi’nden Dünya Çevre Günü Etkinliğine Destek
17:29
Ünal Ateş: Tilkiler Köyü Birlik Olunca Nelerin Başarılabileceğini Gösteriyor
12:16
Minik Yüreklerin Kur’an Sevinci: Mustafa Sabancı 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencileri İçin Kur’an Merasimi Düzenlendi
12:03
GAFFARLI MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGESEL
  3. SANKO OKULLARI'NIN 12 PROJESİ TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE GİDİYOR
BÖLGESEL
29 Şubat 2024 - 10:22

SANKO OKULLARI'NIN 12 PROJESİ TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE GİDİYOR

BÖLGESEL
29 Şubat 2024 - 10:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANKO OKULLARI’NIN 12 PROJESİ TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE GİDİYOR

SANKO Okulları’nın 33 öğrencisi 12 projeyle “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı.

SANKO Liseleri öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası  Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi; İrem Aydın, Yağmur Aydın ve Furkan Nadir Yıldız öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında hazırladıkları “Suda Bulunan Ağır Metal Gideriminde Kondroitin Sülfat İçerikli Biyobozunur Flament Sentezi” projesi; Miraç Umut Kaygısız, Mehmet Tuğra Şekeroğlu ve Zehra Sude Şaşuşağı öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Manyetik Nanopartiküllü Isı İleten Kumaş ile Entegre Edilmiş Sıcak Tutan Ceket Tasarımı” projesi; Selin Çelik, Kerem Çevik ve Ertan Emre Alageyik öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Karboksi Metil Selülozden Elde Edilen İletken Hidrojel ile Çevre Dostu ve Biyouyumlu Triboelektrik Nanojeneratör Tasarımı” projesiyle “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda il elemelerini geçerek bölge finallerinde yarışma hakkı elde etti.

Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı için Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesiyle  bölge finallerine gitme başarısı gösterirken; Ece Tiken, Berra Aslansoy ve Ada Bilgin öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Teknolojik Tasarım alanında hazırladıkları “Akıllı Küvöz: Görüntü İşleme Destekli Yenidoğan Bilirubin Tespit ve Tedavi Süreç Takibi Yapabilen Noninvaziv Sistem” projesi; Arda Akkuş, Ertuğ Hengirmen ve Kuzey Kaya öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Teknolojik Tasarım alanında hazırladıkları “Mikro-Mobil Araçlardan E-Skuterların Sürüş Güvenliğini Sağlayacak Haritalandırma Temelli Çok Yönlü Sistem” projesi; Göksu Eralp, Şeyma Öztürk ve Deniz Günal öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Sosyoloji alanında hazırladıkları “Chatgpt Özelinde Üretken Yapay Zekâ Uygulamalarının Toplumsal Manipülasyon Aracı Olarak Kullanılmasının Nesne Etnografisi Yöntemiyle Değerlendirilmesi” projesi; Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesi bölge finallerinde yarışma hakkı kazandı.

Betül Günaydın ve Öykü Cıkcık öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Biyoloji alanında hazırladıkları “Musca Domestica'nın Ontojenezinde Mikroplastik” projesi; Selin Nur Çapkur ve Simge Köybaşı öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Teknolojik Tasarım alanında hazırladıkları “Doğal Afetler Sonrası Medikal Destek Çözümleri” projesi; Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven ise öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” isimli projeyle bölge finallerine katılma başarısı gösterdiler.

Öğrencilerinin rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları 12 projeyle Gaziantep’i bölge finallerinde temsil edecek olmasının gururunu yaşadıklarını belirten SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 3-4 Mart 2024 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek TÜBİTAK Bölge Finallerinde öğrenci ve öğretmenlerine başarılar diledi.

2024/02/18854566101709191521.jpeg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Güçlü Kadınların Şehri Olmuştur”
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Güçlü Kadınların Şehri Olmuştur”
Büyükşehir, Toptancılar Sitesinde Asfalt Mesaisini Gece Gündüz Sürdürüyor
Büyükşehir, Toptancılar Sitesinde Asfalt Mesaisini Gece Gündüz Sürdürüyor
Büyükşehir’in Elektrikli Araç Şarj Altyapısına Trugo’dan Büyük Övgü
Büyükşehir’in Elektrikli Araç Şarj Altyapısına Trugo’dan Büyük...
7/24 Kesintisiz Mesai
7/24 Kesintisiz Mesai
Büyükşehir, Sıfır Atık Festivali’ne Damga Vurdu
Büyükşehir, Sıfır Atık Festivali’ne Damga Vurdu
Kahramanmaraş’ta PKK üyesi ve propagandancısı yakalandı
Kahramanmaraş’ta PKK üyesi ve propagandancısı yakalandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim