• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
19:14
Kahramanmaraş-Darende Yolunda Feci Kaza: 2’si Çocuk 5 Yaralı
17:45
Kahramanmaraş’ta Otomobilin Altında Kalan 2 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
11:44
Merdan Balıkçılık’tan Muharrem Ayına Yakışan Aşure İkramı: Kahramanmaraş’ta Birlik ve Kardeşlik Sofrası Kuruldu
11:42
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: KAZANMAK İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRENLER DEĞİLİZ!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. "Polis anneler" özel günlerde de görev başındalar
GÜNCEL
10 Mayıs 2020 - 12:16
Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 12:21

"Polis anneler" özel günlerde de görev başındalar

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Seval Tutar:"Birçok özel günden, bayramdan mahrum kalabiliyoruz.

GÜNCEL
10 Mayıs 2020 - 12:16
Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 12:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Biz bundan şikayetçi değiliz. Bayramlarda, Anneler Günü'nde de bizlere ihtiyacı olanlar var.

Hala madde bağımlılığından kurtarabileceğimiz bir evladımız, suça sürüklenebilecek çocuğumuz var mı diye çalışıyoruz"
- Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Bilgen Aydın: "Çoğu zaman gözünüzden yorgunluk akar ama anne demek yorgunluk, hayatını adamak demektir. İyi ki anneyim ve polisim"

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, hem anneliği hem de mesleklerini bir arada yürüten kadın polisler, en özel günlerinde de vatandaşların huzuru ve güvenliği için görev yapıyor. 

İki kutsal görevi bir arada yürüten kadın polisler, trafikten narkotiğe ve asayişe kadar birçok birimde vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Kadın polisler, "Anneler Günü"nde de görevlerini devam ettiriyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru bir çocuk annesi Seval Tutar (30), toplumu uyuşturucudan korumak için "Börü" adlı narkotik köpeğiyle caddeleri, parkları ve ormanları geziyor. 

Selen adında 4 yaşında kızı olan Tutar, 8 yıldır emniyet teşkilatında görev yaptığını belirterek madde bağımlılığına engel olmak için çalıştıklarını söyledi. Anneliği ve polisliği bir arada yürütmeye çalıştıklarını belirten Tutar, şöyle devam etti:

"Polislikle birlikte annelik görevimiz var. İkisi de kutsal görevler. Biz ikisini de beraber yürütmeye çalışıyoruz. Evden çıkarken çocuğum 'Nereye gidiyorsun?' dediğinde 'Anneciğim ben suçluları yakalamaya gidiyorum.' diyorum. Çocuğun 'Tamam anne, o zaman git.' demesinin sizde uyandırdığı hisle işinizi şevkle, aşkla yapıyorsunuz. O nedenle eve geldiğimde 'Çok şükür, bugün de çocuğuma kavuştum, arkadaşlarımızın ayağına taş değmedi' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Anneler Günü'nde de görev arkadaşı olan "Börü" ile vakit geçirdiğini anlatan Tutar, şunları söyledi:

"Emniyet teşkilatı olarak biz, zaman mefhumu olmadan, 7 gün 24 saat göreve hazırız. Birçok özel günden, bayramdan mahrum kalabiliyoruz. Biz bundan şikayetçi değiliz. Bayramlarda, Anneler Günü'nde de bizlere ihtiyacı olanlar var. Hala madde bağımlılığından kurtarabileceğimiz bir evladımız, suça sürüklenebilecek çocuğumuz var mı diye çalışıyoruz. Onlardan birini bile kurtarabilirsek ne mutlu bize diyoruz. O yüzden özel gün ayırt etmiyoruz." 

- "Çocuğumuzun bir gülümsemesi bütün enerjimizi yeniliyor"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Fehmiye Özkan (40) da çocukları Ecrin (13), Mustafa (9) ve Yağız Alp'i (2) evde bırakarak vatandaşları yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı uyarmak için meslektaşlarıyla sokak sokak gezerek bilgilendirici broşür dağıtıyor.

Özkan, meslekte 15 yılı geride bıraktığını belirterek "Vatandaş ile Emniyet Müdürlüğümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmek, vatandaşın istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Anne olduktan sonra yaşama ve mesleğe bakış açısının değiştiğini vurgulayan Özkan, "Bazen işten yorgun geldiğimiz, stresli olduğumuz dönemler oluyor ama çocuğumuzun karşımızda bir gülümsemesi, boynumuza sarılması bütün enerjimizi yeniliyor. İnsanlarımıza yardım ettikçe, onlara faydamız dokundukça biz daha çok mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Anne olmak her şey demek, her şeye yetmek demek"

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Bilgen Aydın (42) da çocukları Cenk (16) ve Cerensu'yu (10) öptükten sonra trafik güvenliği için caddelerin yolunu tutuyor. Aydın, polisliğin en büyük hayali olduğunu belirterek 19 yıldır işini severek yaptığını aktardı. Günün yorgunluğunu akşam çocuklarıyla vakit geçirerek attığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Annelik, polislik fedakarlık istiyor. Çocuklarım da mesleğimi vatanım ve milletim için yaptığımın bilincindeler. Benim için her gün Anneler Günü. Diğer özel günlerde olduğu gibi bugün de benim için çalışmak gurur verici. Anne olmak her şey demek, her şeye yetmek demek. Çoğu zaman gözünüzden yorgunluk akar ama anne demek yorgunluk, hayatını adamak demektir. İyi ki anneyim, polisim. Kendimle gurur duyuyorum."

Şehit Ramazan Yılmaz Polis Merkezi'nin "Güven Masası"nda görev yapan iki çocuk annesi Aynur Kol (46) da 19 yıldır teşkilatta çalıştığını, bunun 16 yılını annelikle birlikte sürdürdüğünü vurguladı.

Anneliğin çok kutsal olduğunu dile getiren Kol, şunları kaydetti:

"Hem anneliği hem de polisliği beraber götürmek onur ve gurur verici. Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de bunun zorlukları var. Biraz yoruluyoruz ama annelik bambaşka bir şey olduğu için buna değiyor. Biz gece gündüz her an göreve hazır bir şekilde bekliyoruz. Çocuklarımızı önce aile yakınlarımıza, sonrasında birbirlerine emanet ediyoruz. Sadece polislerin değil tüm çalışan annelerin çocukları, çok erken yaşlarda sorumluluk altına giriyorlar ve çok çabuk büyüyorlar. Akşam eve gittiğimde onlarla değerli zaman geçirmek istiyorum. Onları akşam tekrar gördüğümde 'çok şükür evlatlarıma kavuştum' diyorum, mutlu oluyorum."

7997825.jpg
9826332.jpg
7386249.jpg
4878617.jpg
1303520.jpg
6855394.jpg
3486640.jpg
9317015.jpg
1018476.jpg
3618155.jpg
4852295.jpg
4311157.jpg
7436290.jpg
1538763.jpg
1271620.jpg
2559700.jpg
4296021.jpg
4022111.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kahramanmaraş-Darende Yolunda Feci Kaza: 2’si Çocuk 5 Yaralı
Kahramanmaraş-Darende Yolunda Feci Kaza: 2’si Çocuk 5 Yaralı
Kahramanmaraş’ta Otomobilin Altında Kalan 2 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş’ta Otomobilin Altında Kalan 2 Yaşındaki Çocuk Hayatını...
Merdan Balıkçılık’tan Muharrem Ayına Yakışan Aşure İkramı: Kahramanmaraş’ta Birlik ve Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Merdan Balıkçılık’tan Muharrem Ayına Yakışan Aşure İkramı:...
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: KAZANMAK İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRENLER DEĞİLİZ!
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: KAZANMAK İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRENLER DEĞİLİZ!
Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde Sahte Altın Operasyonu: 69 Şüpheli Yakalandı
Kahramanmaraş Merkezli 10 İlde Sahte Altın Operasyonu: 69 Şüpheli...
65 yaş ve üzeri uzun zamandan sonra ilk defa dışarıda
65 yaş ve üzeri uzun zamandan sonra ilk defa dışarıda

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim