• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
18:18
İbrahim Sarı’dan Mehmet Akif Dağ’a Kitap Takdimi
17:48
Başkan Toptaş, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
17:39
Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri’nde kaybolmuştu cesedine ulaşıldı
15:58
UNESCO Dünya Edebiyat Şehri Kahramanmaraş
15:52
TÜRKİYE'NİN İLK UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ İSTANBUL'DA TANITILDI
14:40
Kahramanmaraş’ta Çoban Yaylada Ölü Bulundu
14:26
TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KARACA: “KAHRAMANMARAŞ’IN EDEBİYAT MİRASINI DÜNYAYA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
13:54
Sürücülerin Dikkatine; Azerbaycan Bulvarı’nda Geçici Trafik Düzenlemesi!
11:54
Kahramanmaraş’ın “Edebiyat” Işığı Galata Kulesi’ne Yansıdı
11:36
Kahramanmaraş’ın Premium Markası Osmanoğlu Tarhana İstanbul’da Lezzet Rüzgarı Estiriyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGESEL
  3. ÖZEL SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİ BAŞARIYA ABONE OLDU
BÖLGESEL
31 Mayıs 2017 - 12:37
Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 12:40

ÖZEL SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİ BAŞARIYA ABONE OLDU

SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, MEF PROJE YARIŞMASINDAN İLİ ÖDÜLLE DÖNDÜ

BÖLGESEL
31 Mayıs 2017 - 12:37
Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 12:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÖZEL SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİ BAŞARIYA ABONE OLDU
Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, MEF Üniversitesi ve MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “26. MEF Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda, biyoloji dalında birinci olurken, inovasyon kategorisinde özel ödüle değer görüldü.

Dünya genelinden 508 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada ön eleme sonucu Türkiye dahil 13 ülkenin 79 projesi finale kaldı, 20 biyoloji projesi sergilenmeye uygun bulundu.

Yarışmanın İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde, Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Doğa Akçadağ ve Ecem Güney’in, rehber öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında hazırladığı "Hidrojenle Zenginleştirilmiş Ayva Çekirdeği Müsilajı ile Tekstil Atık Sularının giderilmesi" isimli proje, biyoloji dalında birinciliğe layık görüldü ve İnovasyon Özel ödülünün sahibi oldu.

MEF Okulları Ulus Kampüsünde düzenlenen ödül töreninde Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine birincilik kupası, madalyası, üç bin TL değerindeki hediye çeki, Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından takdim edildi, MEF Üniversitesini tercih etmeleri halinde yüzde 25 burslu öğrenim görebilecekleri bildirildi. Ayrıca inovasyon özel ödülü almaya hak kazanan öğrenciler kupa ve madalya ile bin TL  değerindeki hediye çekini de Prof. Dr. Mehmet Haberal’dan aldı.

Özel SANKO Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ekrem Dobooğlu, öğrencilerinin rehber öğretmenleri danışmanlığında hazırladıkları proje ile biyoloji dalında birincilik ve inovasyon özel ödülü kazanmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

EĞİTİMDE BAŞARININ ADRESİ: ÖZEL SANKO OKULLARI

Bu arada, eğitimde başarının adresi haline gelen Özel SANKO Okulları, akademik ve sosyal başarılarıyla Türkiye ve Dünya derecelerine adeta abone oldu.

Geçen yıl Avusturya'da düzenlenen “ROBOTCHALLENGE” Dünya Uluslararası Robot Yarışması’nda tasarladıkları robot ile Freestyle (Serbest Kategori) de Dünya Şampiyonu olan Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel SANKO Koleji öğrencileri, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ROBOGAMES Dünya Robot Yarışması’nda 2 dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği elde ederek başarılarına bir yenisini ekledi.

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, YGS 2017 Türkiye genelinde 2’ncilik, 4’üncülük, 7’ncilik, 8’incilik, 11’incilik, 17’ncilik, 28’incilik, 39’unculuk ve 49’unculuk dereceleri ile akademik alanda da büyük bir başarıya imza attı.

Özel SANKO Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Eylül Eren, Bursa Nilüfer Belediyesi ile AkademiX Güzel Sanatlar Merkezinin ortak düzenledikleri “I’inci Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali”nde dünya birincisi olarak sanat dalında SANKO’nun adını uluslararası platformda duyurdu.

Yüzmede de büyük başarılara imza atan Özel SANKO Okulları ortaokul öğrencisi Beril Öztürk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de düzenlenen “Anadolu Yıldızlar Ligi” (Anolig) Yüzme Türkiye Birinciliği müsabakasında Türkiye Birincisi oldu.

Bunların yanı sıra, Özel SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının ODTÜ’de düzenlediği 2’inci Ulusal "Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor" yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Uluslararası konferanslara sık sık katılan Özel SANKO Okulları, Antalya’da düzenlenen Uluslararası MEDMUNTR2016 (Mediterranean Model United Nations – Akdeniz Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’ndan iki ödülle döndü.

Özel SANKO Okulları NASA Buluş Şenliğinde birçok ödül alarak Gaziantep’in gururu oldu. 12’inci NASA Buluş Şenliği’nde okullar kategorisinde “En Sıra Dışı Tasarım” ödülü ve “Hobiciler” kategorisinde Türkiye Birinciliği ve En Yaratıcı Tasarım ödüllerini alan SANKO öğrencileri, 13’ncü NASA Buluş Şenliği’nde ise okullar kategorisinde Türkiye üçüncülüğü, Hobiciler kategorisinde Türkiye Birinciliği, “En Artistik Tasarım” ve “En Ağır Tasarım” ödüllerini kazandı.

Akademik başarıyı sosyal, sportif ve sanatsal başarılarla desteklemeyi ilke edinen Özel SANKO Okulları; ulusal ve uluslararası alanda Gaziantep’in adını duyurmanın haklı gururunu yaşıyor.

9136024.jpg
744010.jpg
4833561.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
İbrahim Sarı’dan Mehmet Akif Dağ’a Kitap Takdimi
İbrahim Sarı’dan Mehmet Akif Dağ’a Kitap Takdimi
Başkan Toptaş, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Başkan Toptaş, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri’nde kaybolmuştu cesedine ulaşıldı
Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri’nde kaybolmuştu cesedine ulaşıldı...
UNESCO Dünya Edebiyat Şehri Kahramanmaraş
UNESCO Dünya Edebiyat Şehri Kahramanmaraş
TÜRKİYE'NİN İLK UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ İSTANBUL'DA TANITILDI
TÜRKİYE'NİN İLK UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ İSTANBUL'DA...
EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER PİAZZA’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER PİAZZA’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim