• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
14:04
BAŞKAN MEHMET AKPINAR, ERENLER DERNEĞİ'NİN AŞURE PROGRAMINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
13:59
KAHRAMANMARAŞ ESNAFINDAN ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ'NE İŞ BİRLİĞİ MESAJI
13:10
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonu: 10 ilde 71 şüpheliye eş zamanlı baskın
11:08
DOĞU AKDENİZ’İN BAŞARILI KADINLARI İŞKAD ÖDÜLLERİNDE BULUŞACAK
11:05
KASKİ’den İlçelerde İçmesuyu Depolarına 53,5 Milyon TL’lik Güçlü Yatırım
11:01
Ünal Ateş: Pazarcık’ta Aşurenin Birlik Ve Dayanışma Sofrasında Buluştuk
10:59
Büyükşehir’den Azerbaycan Bulvarı’nda Gece Asfalt Mesaisi
10:57
KAHVEHANE’DEN KIRAATHANE’YE POJESİ ANKARA’DA UYGULANIYOR
00:23
Kahramanmaraş’ta Otomobil Devrildi: 1 Yaralı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. MUSTAFA KARATAŞ GÖKSUN'DA PEYGAMBERİMİZİ ANLATTI
GÜNCEL
06 Kasım 2019 - 11:36
Güncelleme: 06 Kasım 2019 - 12:22

MUSTAFA KARATAŞ GÖKSUN'DA PEYGAMBERİMİZİ ANLATTI

Göksun Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen program için Göksun'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Güvenilir Olan Emin’in İzinde, Her Şey O’nu Anlamak ve Anlatmak İçin” konulu konferansta İki Cihan Serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anlattı.

GÜNCEL
06 Kasım 2019 - 11:36
Güncelleme: 06 Kasım 2019 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUSTAFA KARATAŞ GÖKSUN’DA PEYGAMBERİMİZİ ANLATTI
Göksun Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen program için Göksun'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Güvenilir Olan Emin’in İzinde, Her Şey O’nu Anlamak ve Anlatmak İçin” konulu konferansta İki Cihan Serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anlattı.

Göksun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Konferans’ta salonu coşkuyla dolduran Göksun’lulara Peygamber Efendimizi anlatan Prof. Dr. Karataş, “Peygamberimizin sureti elbette çok güzeldi, Yusuf aleyhisselam gibi, ama sireti ondan daha güzeldi. Yaşayışı, ahlakı bütün insanlığa örnekti. Bana peygamberi anlat, o nasıldı diyene, ayetlerden, hadislerden, hayatından, sünnetinden ve siretinden üç cümle. Göksun’a bu üç cümleyi anlatmak için geldim” dedi.

Kendisi için değil başkaları için yaşadı

Dinimizde en önemli ve en kıymetli olanın başkaları için yaşamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Karataş, peygamber efendimizin kendisi için değil başkaları için yaşadığını söyledi. Karataş, şunları kaydetti:

“Bunlardan birincisi, hazreti Muhammed Mustafa (sav) kendisi için değil başkaları için yaşadı. Bizim peygamberimiz aleyhissalatu vesselam ömrünü insanlığa vakfetti. Başkaları için yaşamak, dinde en önemli, en kıymetli olan budur. Peygamber efendimiz, şu altı şeyin sözünü almadan İslam’a girişi kabul etmezdi. Kelime-i şehadetten sonra altı şart koşardı. Bugün biz bu şartları ihmal ediyoruz, o yüzden de takva sahibi olamıyoruz. İslam’a giriş şartı olan o altı şey; Allah’a şirk koşmayacağıma, masum cana kıymayacağıma, zina etmeyeceğime, hırsızlık yapmayacağıma, yalan söylemeyeceğime ve iftira etmeyeceğime, iyiliği emredip kötülükten sakındıracağıma Allah için söz veririm demek İslam’a girmenin altı şartıdır. Bir Müslüman İslam’a girmişse bu altı şartı Peygambere söz vermiş demektir. Ve şartların şirk koşmak hariç bu Allah’ın hakkıdır, diğer beşi kul hakkı ile alakalıdır. Onun için kul hakkına riayet edenler takva sahibidir. Kul hakkına riayet etmeyenler anlını secdeden de kaldırmasa takva sahibi olamazlar. Namazın erdemine, namazın hakiki mertebesine, derecesine eremezler. Başkası için yaşamak, her hak sahibine hakkını teslim etmek demektir. Evladı için, ana babası için, akraba için, yetimler için, dullar için, garibanlar için, ezilenler için yaşamak, başkası için yaşamak.”

Dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurdu

Güçlü bir Türkiye’nin İslam dünyasına lazım olduğunu ve tüm Müslümanların Türkiye’ye baktığını dile getiren Karataş, konuşmasına şöyle devem etti:

“Peygamber efendimizin ikinci vasfı, dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurdu. O dünyası için ahireti terk etmedi, namazı ertelemedi, haccı, zekâtı ertelemedi. Gözyaşları ile secde yerini ıslatacak kadar, topukları şişinceye kadar, rabbine yakın bir huşu ile namaz kıldı. Ama aynı peygamber, gündüz ticareti organize etti, askerini organize etti, mescitte camide beş vakit cemaate imamlık yaptı, namazını kıldırdı, ailesinin işlerine yardım etti, fakir fukaranın işlerine koşturdu. Güçlü mümin zayıf müminden hayırlıdır. Veren el alan elden üstündür. Rabbim başkasına yardım edecek gücü kuvveti bize nasip eylesin. Biraz daha makro planda düşünürsek, güçlü bir Türkiye İslam dünyasına lazımdır. Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin. Hep bize bakıyorlar. Bunları yapacağız, ama ahireti terk etmek yok, namazdan, oruçtan, haçtan, zekâttan çalmak yok, onu da en güzel şekilde yapmak durumundayız.”

Olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu

Müslüman asla yalan söylemez diyen bir peygamberin ümmeti olduğumuza işaret eden Karataş, “Allah Resulünün üçüncü vasfı, olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu. Resulullah efendimiz üzülürse belli idi, sevindiğinde belli idi, endişe ettiğinde belli idi. Sevmediği bir insanla karşılaşırsa halinden belli olurdu. Yanlış birisi bir iş yaparsa hemen yüzüne yansırdı peygamber efendimizin. İçi dışı bir bir peygamberimiz vardı. Ama şimdi insanlar yüzüne karşı gülüyor, arkasından kuyu kazıyor, yüzen karşı övüyor arkasından gıybetini yapıyor. Bu Müslümanlığa yakışmaz. Peygambere benzemek, onun gibi güvenilen bir insan olmak istiyorsak, bir insanın hatası, kusuru varsa yüze karşı kırmadan, gücendirmeden söylemesini bilmeliyiz. Dostum, canım, ciğerim deyip arkandan ‘Allah kimseyi bunun eline düşürmesin’ diyorsak peygambere benzemiyoruz. Rol yapıyorsun, yalan söylüyorsun. Müslüman asla yalan söylemez diyen bir peygamberimiz var bizim. Rabbim doğrulardan emin olanlardan eylesin, Muhammed’ûl Emin gibi ümmeti Muhammedi de emin sıfatıyla ahlaklandırsın, Allah’u Teâla yanlıştan, yalandan, eğrilikten, riyadan bizi muhafaza buyursun” şeklinde konuştu.

Konferansın sunuculuğunu üstlenen sanatçı Ahmet Kemal Bacak’ın okuduğu Otuz Kuş şiiri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Rabbim hepimize güzel ümmet olmayı nasip etsin

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, programın sonunda Prof. Dr. Mustafa Karataş ile sanatçı Ahmet Kemal Bacak ve programı canlı yayınlayan Aksu TV'ye teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Başkan Aydın, yaptığı teşekkür konuşmada, “Sevgili hemşehrilerim bu gece bizleri yalnız bırakmadınız, hepinize teşekkür ediyorum inşallah istifade ettik. Rabbim hepimize güzel ümmet olmayı, peygamberimizin şefaatine nail olmayı bizlere nasip etsin” dedi.

Göksun Belediyesi tarafından programa katılanlara, ‘Peygamberimizin Sünnetinde Aile’ isimli kitap hediye edildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konferans programına, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Müftüsü Şükrü Safa, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

8287521.gif
3272236.gif
7531642.gif
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
BAŞKAN MEHMET AKPINAR, ERENLER DERNEĞİ'NİN AŞURE PROGRAMINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN MEHMET AKPINAR, ERENLER DERNEĞİ'NİN AŞURE PROGRAMINDA VATANDAŞLARLA...
KAHRAMANMARAŞ ESNAFINDAN ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ'NE İŞ BİRLİĞİ MESAJI
KAHRAMANMARAŞ ESNAFINDAN ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ'NE İŞ BİRLİĞİ...
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonu: 10 ilde 71 şüpheliye eş zamanlı baskın
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonu: 10 ilde 71 şüpheliye...
DOĞU AKDENİZ’İN BAŞARILI KADINLARI İŞKAD ÖDÜLLERİNDE BULUŞACAK
DOĞU AKDENİZ’İN BAŞARILI KADINLARI İŞKAD ÖDÜLLERİNDE BULUŞACAK...
KASKİ’den İlçelerde İçmesuyu Depolarına 53,5 Milyon TL’lik Güçlü Yatırım
KASKİ’den İlçelerde İçmesuyu Depolarına 53,5 Milyon TL’lik Güçlü...
Tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli yakalandı
Tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli yakalandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim