Siyaset ve iş dünyasının saygın isimlerinden, Patıpark Petrol İşletme Sahibi ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Evliya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyet'in Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük simgesi olduğunu belirtti. Evliya, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyet’in, Türkiye’nin modernleşme yolunda attığı en önemli adım olduğunu vurguladı ve Türk milletinin gücüne olan inancını yineledi.
Mustafa Evliya, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini taçlandırarak, özgür bir devlet yapısı kurduğunun altını çizdi. Evliya, Cumhuriyet’in sadece Türk halkı için değil, dünya çapında da bağımsızlık mücadelesi veren milletler için bir ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Evliya, şunları söyledi:
“Bugün, Cumhuriyetimizin 102. yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet, Türk milletinin en büyük zaferi ve özgürlüğü kazanarak kendi geleceğini belirleme hakkını elde etmesidir. 29 Ekim, bu büyük mücadelenin ve zaferin simgesidir.”
Mustafa Evliya, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Türkiye'nin uluslararası alanda güçlü bir aktör haline geldiğini ve bu sayede tüm dünyaya özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin nasıl zaferle taçlandırılabileceğini gösterdiğini belirtti.
Mustafa Evliya, Türkiye’nin geleceği için birlik ve beraberlik mesajı vererek, tüm Türk milletinin el birliğiyle daha güçlü bir Cumhuriyet ve güçlü bir Türkiye inşa etmesi gerektiğini vurguladı. Evliya, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet, birlik ve beraberliğin en güçlü teminatıdır. Bizler, Türk milleti olarak Cumhuriyetin kazanımlarını daha da ileriye taşıyacak, güçlü bir Türkiye için bir arada durarak hedeflerimize ulaşacağız. Cumhuriyetin kazanımları ile sadece ekonomik kalkınmayı değil, sosyal huzuru da sağlayacağız.”
Mustafa Evliya tüm Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladı ve Türkiye’nin geleceği için hep birlikte umutla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
“Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”





