• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
19:38
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
19:24
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu
17:51
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK ETKİNLİK
11:52
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş İçin Yardım Değil, Yatırım Zamanı
SİYASİ
27 Eylül 2023 - 10:38

Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş İçin Yardım Değil, Yatırım Zamanı

SİYASİ
27 Eylül 2023 - 10:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş İçin Yardım Değil, Yatırım Zamanı
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 8. Olağan Meclis Toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, burada yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş İçin Yardım Değil, Yatırım Zamanı” dedi.

KMTSO 8. Olağan Meclis Toplantısında konuşma yapan Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora şunları söyledi: “Biliyoruz ki üretim gücü hazine değerindedir; ticaret ise en önemli yumuşak güçtür. Çünkü talebi etkilemek ve ona yön verebilmek ekonomideki en etkili stratejidir; ve artık tüm dünya tedarik zinciri ile birbirine göbekten bağlıdır. Bu nedenle hedefimize ulaşmada hepimizin önemli rolü ve sorumlulukları olsa da siz değerli iş insanlarımızın girişimci ruhu bizler için daima yol göstericidir. Son on yılda dünya çapında yaşanan siyasi olaylar ve Covid-19 pandemisi reel sektörü derinden etkilemiş, küresel ekonomiye dair belirsizlikleri artırmış ve sosyoekonomik kırılganlıkları artırmıştır.  Küresel ekonomide yaşanan böylesine fırtınalı bir dönemde beklentileri doğru yönetebilen işverenlerimiz dalgalanmalardan en hafif şekilde etkilenmemizi sağlamıştır. Yaşanan tüm bu olumsuzlukların üzerine yüzyılın felaketinin merkez üssünün Kahramanmaraş olması ekonominin tablosunu biraz sarsmıştır.”

“Bugün hiçbir detayı atlamadan, gerçekçi bir bakış açısı ile uzun vadeli strateji ve eylem planlarımızı oluşturarak Kahramanmaraş’ımız için bir kez daha kolları sıvamalıyız”-diyerek sözlerine devam eden Dora konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün yüzyılın felaketi sonrasında sekiz ayı geride bırakmaktayız. Çadırlarda ve konteyner kentlerde geçmeye devam eden dile kolay bu 8 ayda depremin fiziki yaraları büyük ölçüde sarılmış olsa da bölge halkının ve afetzede vatandaşların gündelik hayatlarını sürdürebilmek için psikolojik yaraların da ivedilikle sarılması gerekmektedir. Geride kalan bu 8 aylık süreçte depremin yaratmış olduğu ekonomik etkiler de daha net kendisini göstermektedir. O nedenle bugün hiçbir detayı atlamadan, gerçekçi bir bakış açısı ile uzun vadeli strateji ve eylem planlarımızı oluşturarak Kahramanmaraş’ımız için bir kez daha kolları sıvamalıyız. Bunun için ilk olarak ekonomide ve toplumun ruh sağlığında çarpan etkisi yaratacak en önemli politika olan ‘istihdamdan’ başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki normal zamanlarda ekonominin en önemli başarı ölçütü istihdamdır ve işsizlik en önemli (sosyoekonomik ve toplumsal) sorundur, bugün afetten etkilenen vatandaşlarımıza da en etkili destek onlar için istihdam yaratmaktır. Yaşanan acı kayıplar ve göçler nedeniyle işgücünde fiziki kayıplar yaşamış olsak da istihdamdaki en önemli kayıp beşeri sermayede yaşanan kayıplar nedeniyle olmaktadır ve bu nedenle ilk olarak beşeri sermayede daha fazla sızıntı olmamasına odaklanmak zorundayız.”

Vekil Zuhal Karakoç Dora son olarak şunları söyledi: “6 Şubat sonrası Maraş’ın yeni kahramanlık destanını şehre yapılacak yeni yatırımlarla, afete dirençli ve ticari rekabet gücünü artırmış dünya çapında örnek ve marka bir şehir olarak kendisini yeniden inşa ederek hep birlikte yazmalıyız. Kahramanmaraş yardım değil yatırım beklemektedir.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, MHP Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, Ak Parti Milletvekilleri Dr. Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Deva Partisi Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve iş insanları katıldı.

2023/09/13348015381695800384.jpg
2023/09/5602788651695800385.jpg
2023/09/12977717761695800386.jpg
2023/09/9139997011695800387.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber...
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK ETKİNLİK
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN...
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde...
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta özel çocuklara özel eğitim
Kahramanmaraş’ta özel çocuklara özel eğitim

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim