• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:13
Kipaş Holding’den Küresel Başarı: TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın İhracat Gücünü Dünyaya Taşıdı!
15:09
Yumurtalık’ta sahiller kurumsal kimliğe kavuşuyor
13:48
KAHRAMANMARAŞ'TA YÖRÜK KÜLTÜRÜNE BÜYÜK BULUŞMA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KSÜ, Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yaptı
EĞİTİM
08 Mart 2019 - 19:03
Güncelleme: 08 Mart 2019 - 19:05

KSÜ, Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) koordinasyonunda Göç Araştırmaları Vakfının katkılarıyla hayata geçirilen Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi.

EĞİTİM
08 Mart 2019 - 19:03
Güncelleme: 08 Mart 2019 - 19:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ, Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptı
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış oturumunun ilk konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Can, Kahramanmaraş’ın en yoğun Suriyeli sığınmacı misafir eden illerin başında geldiğini belirterek zorunlu nedenlerle ülkelerini terk etmek durumunda kalan sığınmacılara kucak açmanın insani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Suriyeli genç sığınmacıların eğitim sürecine dâhil edilmelerinin bireysel gelişimleri, meslek edinmeleri ve uyumları açısından oldukça önemli bir husus olduğunun altını çizen Rektör Can, örgün eğitim çağındaki gençlerin uyum ve eğitimini hedefleyen bu çalıştayın çalışmalarının üniversitelere gelecek öğrencilerin alt yapısını güçlendireceğini düşündüğünü ifade etti.

“Yaklaşık 4 milyon sığınmacının uyum ve eğitimi, çok yoğun çalışma ve emek isteyen bir süreç. Kurum ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bu manada yapılması planlanan her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız.” diyen Rektör Can, başta AYBÜ yöneticileri olmak üzere çalıştaya katkı sunan katılımcılara teşekkürlerini sundu.

KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kahramanmaraş’ın 80 binin üzerinde sığınmacı misafir ettiğini hatırlatan Dekan Doğan, çok önemli bir konu olan sığınmacı gençlerin uyum ve eğitimini hedefleyen çalıştaya katı sunanlara teşekkür etti.

AYBÜ ULİSA Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ise Türkiye’nin yoğun göç olaylarına sahip bir ülke olduğunu ve 3 milyon 644 bin 342’si Suriyeli olmak üzere 4,8 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığını söyledi.

ULİSA koordinatörlüğünde yürütülen ve Erasmus+ KA2 programı kapsamında Dış İşleri Bakanlığı AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Development and Implementation of Social - Science Training Program for Young Refugees" (Let’s Science) programı hakkında katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin,  Türkiye’de 18 yaş altında örgün öğretime katılmamış Suriyeli genç sığınmacılara yönelik hazırlanan eğlenceli bilimsel içeriklerin bulunduğu bilimsel eğitim programı ile onların eğitim yoksunluğunun giderilmesini, sosyal katılımlarının amaçlandığını söyledi.

Bilgin, Suriyeli Genç Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi Çalıştayı ile Let’s Science projesi kapsamında fikri çıktıların paylaşımının ve geliştirilen oyunların tanıtılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay sunumlarına geçilirken çalıştaya katkı sunan kurum ve kuruluşlar ile Suriyeli sığınmacıların uyum ve eğitimi konusunda çalışmalar yürüten yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise farklı yaş guruplarından Suriyeli gençlerle eğitici oyunların oynandığı İngilizce, Türkçe ve Arapça bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

5162078.jpg
4514675.jpg
2195229.jpg
9239428.jpg
464222.jpg
6507291.jpg
8139253.jpg
4937541.jpg
6318604.jpg
7268600.jpg
1783276.jpg
3936877.jpg
7317760.jpg
2190673.jpg
5163960.jpg
9242547.jpg
7305046.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kipaş Holding’den Küresel Başarı: TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın İhracat Gücünü Dünyaya Taşıdı!
Kipaş Holding’den Küresel Başarı: TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın...
Yumurtalık’ta sahiller kurumsal kimliğe kavuşuyor
Yumurtalık’ta sahiller kurumsal kimliğe kavuşuyor
KAHRAMANMARAŞ'TA YÖRÜK KÜLTÜRÜNE BÜYÜK BULUŞMA
KAHRAMANMARAŞ'TA YÖRÜK KÜLTÜRÜNE BÜYÜK BULUŞMA
Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı: 2 ağır yaralı
Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı: 2 ağır yaralı
Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 4 yaralı
Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 4 yaralı
ERTUĞRUL DOĞAN, ÜLKÜCÜLER LİDERİNİN YANINDA YER ALIR
ERTUĞRUL DOĞAN, ÜLKÜCÜLER LİDERİNİN YANINDA YER ALIR

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim