• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:00
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti
15:36
Kahramanmaraş-Göksun Yolunda İki Tır Çarpıştı: 1 Yaralı
15:34
Kahramanmaraş’ta Tarlada Yıldırım İsabet Etti: 1 Kişi Ağır Yaralandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KSÜ Hastanesi  "Bebek Dostu Hastane" ünvanını Aldı
EĞİTİM
21 Aralık 2022 - 15:35

KSÜ Hastanesi  "Bebek Dostu Hastane" ünvanını Aldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Ulusal Değerlendirme ekip üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi” olarak 2 ödül birden aldı.

EĞİTİM
21 Aralık 2022 - 15:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ Hastanesi  “Bebek Dostu Hastane” ünvanını Aldı

Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte, “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Program kapsamında, İl Sağlık Müdürlükleri ve doğum hizmeti veren hastanelerde görevli ve eğitim almış sağlık personellerinden oluşturulan ekipler, aldıkları eğitim doğrultusunda hastane uygulamalarını geliştirmekte ve bu uygulamalar Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından yerinde değerlendirilerek Anne Sütü Üst Komitesi'ne sunulmaktadır.

Komitenin değerlendirmesi sonucunda, başarılı uygulamalar yapan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanını, uygulamalarını il geneline yaygınlaştıran ve çeşitli faaliyetler ile zenginleştiren iller ise “Bebek Dostu İl” ve “Altın Bebek Dostu İl” unvanını almakta ve plaket ile ödüllendirilmektedir. Ayrıca programın yürütülmesi ve uygulanması konusunda güncel bilgiler ile öneriler geliştirilmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü, Bebek Dostu Komitesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanını almaya hak kazanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Bebek dostu yeni doğan yoğun bakım unvanı

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlen törende, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Kurtul, Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği ve Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Yurttutan, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Feray Onuş, Kadın Doğum Servis Sorumlusu Hemşire Kiraz Kaya, Doğumhane Sorumlusu Ebe Şule Okur, Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Murat Sarı ve Bölüm Hemşirelerine teşekkür belgesi İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz tarafından takdim edildi.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, ilk “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanını aldığı törende ayrıca daha önce unvanı tekrar değerlendirmeleri sonucunda başarılı bulunmalarından dolayı “Bebek Dostu” unvanlarını koruyarak teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

SUAH Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim, Ulusal Değerlendirme ekip üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; “Bebek Dostu YeniDoğan yoğun bakım ünvanı” ile ödüllendirilmesinde emeği geçen tüm ekibi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi

2022/12/16721390661671626195.jpg
2022/12/15372059581671626196.jpg
2022/12/2570265191671626197.jpg
# ksu-hastanesi-bebek-dostu-hastane-unvanini-aldi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden İl Milli...
Kahramanmaraş-Göksun Yolunda İki Tır Çarpıştı: 1 Yaralı
Kahramanmaraş-Göksun Yolunda İki Tır Çarpıştı: 1 Yaralı
Kahramanmaraş’ta Tarlada Yıldırım İsabet Etti: 1 Kişi Ağır Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Tarlada Yıldırım İsabet Etti: 1 Kişi Ağır Yaralandı
Alaeddin Özdenören, Vefatının Yıl Dönümünde Eserleriyle Yad Edilecek
Alaeddin Özdenören, Vefatının Yıl Dönümünde Eserleriyle Yad Edilecek
Büyükşehir’den Yeni Haftada 17 Farklı Noktada Asfalt Serimi
Büyükşehir’den Yeni Haftada 17 Farklı Noktada Asfalt Serimi
Kahramanmaraş’ta bakır kablo çalan 4 kişi tutuklandı 
Kahramanmaraş’ta bakır kablo çalan 4 kişi tutuklandı 

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim