• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
18:29
Milli Heyecan Dev Ekranda Yaşandı; Dünya Kupası Coşkusu Millet Bahçesine Taştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KSÜ'de "Küresel Cinsiyetsizleştirme Politikaları ve Türkiye'deki Etkileri"  Konulu Panel Düzenlendi
EĞİTİM
16 Aralık 2022 - 09:12

KSÜ'de "Küresel Cinsiyetsizleştirme Politikaları ve Türkiye'deki Etkileri"  Konulu Panel Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Topluluğu tarafından Kahramanmaraş Özgür-Der ve Kahramanmaraş İHH işbirliğinde “Küresel Cinsiyetsizleştirme Politikaları ve Türkiye'deki Etkileri”  konulu panel düzenlendi.

EĞİTİM
16 Aralık 2022 - 09:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ’de “Küresel Cinsiyetsizleştirme Politikaları ve Türkiye'deki Etkileri”  Konulu Panel Düzenlendi

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panelin modaratörlüğünü KSÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Kurşun’un yaptı. Panele KSÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Köstü, Sosyolog/Yazar Hülya Şekerci ve Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter konuşmacı olarak katıldı.

Panel açılışında konuşan Doç. Dr. Celal Kurşun “Bizler bu program ile küresel cinsiyetsizleştirme politikalarının öncellikle aile ve gençler üzerindeki etkilerini irdelemek üzere yola koyulduk. Bugün “Küresel Cinsiyetsizleştirme Politikaları ve Türkiye'deki Etkileri”  konusunu sosyolojik, psikolojik ve tıbbi açıdan ele alacağız.” dedi.

Doç. Dr. Bülent Köstü konuşmasında ‘Cinsel Tercih’ adı altında anormal münasebetlerin savunucuları hakkında önemli bilgiler verdi. Dünya çapında kabul görmüş istatistik kurumlarının yayınladığı bilgileri referans göstererek önemli tespitleri katılımcılarla paylaştı. Bu istatistiklerden yola çıkarak "LGBT, alkol, uyuşturucu, şiddet ve ateizm birbirinden bağımsız olmayan olgulardır. İstatistikler incelendiğinde, bu faktörlerin artış ve eksilme tablolarının birbiriyle doğru orantılı olduğu göze çarpıyor.” dedi.

Konuyu sosyolojik açıdan ele alan Sosyolog/Yazar Hülya Şekerci de cinsiyet tartışmaları etrafındaki keskin söylemlerin ilk olarak 18. yüzyılda kadın işçilerin haklarını savunmak adına feminist hareketlerce haklı olarak ortaya çıktığını, daha sonra feminist hareketlerin kadın hakları konusunda adalet eksenli söylemlerinden uzaklaşarak küresel politika güdümüne girdiğini ifade etti. Feminist hareketin temsilcilerinden Simon de Beauvoir'ın "Kadın doğulmaz, kadın olunur" sözüne atıfla cinsiyetçi söylemlerin kadına biçtiği rollere ve bunun problemlerine değinerek aile ve annelik mefhumlarının bu art niyetli politika ve söylemler sonucu bilinçli olarak dezenformasyona uğratıldığına işaret etti.

Telekonferans yöntemiyle salona bağlanarak programa katılan Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter ise küresel ölçekli büyük bir projenin tetiklenmek suretiyle insanlığın üzerine boca edildiğini, tedbir alınmadığı taktirde toplumumuz ve insanlık adına büyük bir yıkıma sebep olacağını belirterek cinsel yönelimler noktasındaki tercihleri özgür ve bilimsel tercihler olarak lanse eden çevrelerin söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını aktardı. Bu alanda 2019 yılında bu konuda yapılmış en kapsamlı yayının Science Dergisinde yayınlandığını söyleyen Merter;  “Amerika, İngiltere ve Kanadalı bilim adamları öncülüğünde yapılan ve yaklaşık 500 bin kişinin genetik verileri ile cinsel yönelimlerinin incelendiği araştırmaların sonucunda eşcinsellik geni diye bir şeyin olmadığı, genetik faktörlerin cinsel yönelimler ve cinsel davranışlar üzerinde belirleyici bir rolünün bulunmadığı anlaşılmıştır.” dedi.

Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

2022/12/2773540481671171266.jpg
2022/12/21066839061671171265.jpg
2022/12/1196297431671171266.jpg
2022/12/14803900841671171261.jpeg
# ksu-de-kuresel-cinsiyetsizlestirme-politikalari-ve-turkiye-deki-etkileri-konulu-panel-duzenlendi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Milli Heyecan Dev Ekranda Yaşandı; Dünya Kupası Coşkusu Millet Bahçesine Taştı
Milli Heyecan Dev Ekranda Yaşandı; Dünya Kupası Coşkusu Millet Bahçesine...
Onikişubat Belediyesi’nin Kale Gençlik Merkezi yoğun katılımla hizmete açıldı
Onikişubat Belediyesi’nin Kale Gençlik Merkezi yoğun katılımla...
Onikişubat Belediyesi’nin Kale Gençlik Merkezi yoğun katılımla hizmete açıldı
Onikişubat Belediyesi’nin Kale Gençlik Merkezi yoğun katılımla...
KSÜ Rektörü Okumuş’tan Afşin Belediye Başkanı Kıraç’a Ziyaret
KSÜ Rektörü Okumuş’tan Afşin Belediye Başkanı Kıraç’a Ziyaret
Büyükşehir’den Elbistan İğde’de Ulaşım Atağı; Yürüyüş Yolu Tamam, Asfalt Başladı
Büyükşehir’den Elbistan İğde’de Ulaşım Atağı; Yürüyüş...
KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2022 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2022 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim