• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
22:53
9 Yıl Önceki Ruhla; Kahramanmaraş Demokrasi ve Milli Birlik Kortejinde Buluştu
18:46
15 Temmuz Şehidi Niyazi Ergüven Kabri Başında Dualarla Anıldı
18:44
“Bu çığlığa kulak verin!”
18:43
15 Temmuz’un Kahramanlarına Vefa Ziyareti
14:05
Aziz Şehitler, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Dualarla Yâd Edildi
13:17
Kahramanmaraş’ta Kaçak Sondaj Şebeke Borusunu Patlattı
12:50
Veteranlardan Ömer Halisdemir’in Kabrine Ziyaret!
11:43
“15 Temmuz: Milletin Zaferi, Demokrasinin Dönüm Noktasıdır”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ DÜNYA'NIN EN İYİSİ
SİYASİ
14 Eylül 2024 - 11:34

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ DÜNYA'NIN EN İYİSİ

SİYASİ
14 Eylül 2024 - 11:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ DÜNYA’NIN EN İYİSİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

 

-“KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ, IRF TARAFINDAN GERGİN EĞİK ASKILI VE TERS-Y TİPİ ÖZELLİĞİ İLE YAPIM METODOLOJİSİ KATEGORİSİNDE EN İYİ PROJE SEÇİLDİ”

 

-“KÖPRÜDE EYFEL KULESİ’NİN YAPIMINDA KULLANILAN ÇELİK KADAR 7 BİN TON ÇELİK KULLANILDI”

 

-“168,5 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ TEK PİLONU VE 380 METRELİK ORTA AÇIKLIĞI ÖZELLİĞİYLE DE DÜNYA’DA 4. SIRADA”

 

-“KÖMÜRHAN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNDEN ENERJİ ÜRETMEYE BAŞLADIK, YILLIK TOPLAM 6 MİLYON LİRADAN FAZLA TASARRUF EDECEĞİZ”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri kapsamında; Kömürhan Köprüsü’nün Gergin Eğik Askılı ve Ters-Y tipi özelliği ile yapım metodolojisi kategorisinde en iyi proje seçildiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, tamamen Türk mühendisleri ve işçilerinin alın teriyle inşa edilen Kömürhan Köprüsü’nün ülkenin gurur kaynaklarından biri olduğunu belirterek, “Gergin eğik askılı köprümüzün orta açıklığı 25 adet çelik segmentten oluşuyor. 42 adet de kablo imalatı gerçekleştirildi. Ters-Y tipi kule olarak hayata geçirdiğimiz Kömürhan Köprüsü, 168,5 metrelik tek pilon ve 380 metrelik orta açıklığı ile dünya literatüründe 4. sırada. Ayrıca, köprünün inşasında kullanılan 7 bin ton çelik, Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi’nde kullanılan çelik miktarına eşdeğer” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, her yıl düzenlenen IRF Küresel Yol Başarı Ödülleri kapsamında Kömürhan Köprüsü’nün Gergin Eğik Askılı ve Ters-Y tipi özelliği ile yapım metodolojisi kategorisinde en iyi proje seçilerek ödüle layık görüldüğünü duyurdu. Elazığ ile Malatya illeri arasındaki doğal sınırda yer alan Kömürhan Köprüsü’nün, sadece bölgenin ulaşımını kolaylaştırmakla kalmadığını aynı zamanda bir mühendislik eseri olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, 660 metre uzunluğundaki köprünün taşıt trafiğine karşılıklı yönde ikişer şeritli olarak hizmet verdiğini kaydederek, “Gergin eğik askılı ve Ters-Y tipi kule olarak tasarlanan köprü; aynı zamandan 168,5 metrelik tek pilon ve 380 metrelik orta açıklığı ile dünya literatüründe ise 4. sırada yer alıyor. Gergin eğik askılı projelendirdiğimiz köprümüzün orta açıklığı 25 adet çelik segmentten oluşuyor. Köprüde 42 adet de kablo imalatı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

 

“Eyfel Kulesi Kadar Çelik Kullanıldı”

 

Ayrıca, köprünün inşasında kullanılan 7 bin ton çeliğin, Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi’nde kullanılan çelik miktarına eşdeğer olduğuna da dikkati çeken Uraloğlu, “Çelik imalatlarının montajı için yapılan kaynak işlemleri yaklaşık 450 kilometre uzunluğunda; çelik segmentlerin kule bağlantısını sağlayan kablo uzunluğu ise tam 853 kilometre.” dedi.

 

“Yapım, Tasarım ve Kontrolde Yüzde Yüz Yerli Kaynaklar Kullanıldı”

 

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli’nin yapımı, tasarımı ve kontrolünde yüzde 100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını anımsatan Bakan Uraloğlu, “Tamamen Türk mühendisleri ve işçilerinin alın teriyle inşa edilen Kömürhan Köprüsü gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Bu devasa yapı, ülkemizin mühendislikte ulaştığı zirveyi ve milli kaynaklarımızın gücünü de tekrar gözler önüne serdi." dedi. Uraloğlu, IRF 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri’nin 12 Aralık 2024 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Orlando’da yapılacak törenle takdim edileceğini belirtti.

 

“Köprü Enerjisini Güneşten Alacak”

 

Hızlı ve güvenli trafik akışı ile önemli turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlayan Kömürhan Köprüsü ve Tüneli ile zamandan 62 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira olmak üzere her yıl toplam 100 milyon lira tasarruf edildiğinin de altını çizen Bakan Uraloğlu, “Karbon emisyonu ise bu projemizle yılda 2 bin 731 ton azaltılıyor. Köprünün kapsamını daha da üst seviyeye çıkarmak adına 5 Nisan 2024 tarihinde yapımına başladığımız Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumunu tamamladık ve buradan enerji elde etmeye başladık. 20 dönümlük arazi üzerine kurduğumuz santral ile yıllık toplam 6 milyon liradan fazla tasarruf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“Daha Önce De Birçok Projemiz Ödül Aldı”

 

Bakan Uraloğlu, daha önce hayata geçirdikleri bazı projelerin daha önce de IRF tarafından ödüle layık görüldüğünü hatırlatarak şöyle devam etti:

 “Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2019 yılında Dizayn kategorisinde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu 2021 yılında Proje Finansmanı ve Ekonomi kategorisinde ve 2022 yılında yine 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yapım Metodolojisi kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. Geçen yıl ise Zigana Tüneli Yapım Metodolojisi, Eğiste Hadimi Viyadüğü ise Kalite Yönetimi kategorisinde birinci seçilmişti. Bu ödüller, ülkemizin mühendislik alanındaki gelişmişliğinin ve kaydedilen ilerlemenin önemini de ortaya koyuyor.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
9 Yıl Önceki Ruhla; Kahramanmaraş Demokrasi ve Milli Birlik Kortejinde Buluştu
9 Yıl Önceki Ruhla; Kahramanmaraş Demokrasi ve Milli Birlik Kortejinde...
15 Temmuz Şehidi Niyazi Ergüven Kabri Başında Dualarla Anıldı
15 Temmuz Şehidi Niyazi Ergüven Kabri Başında Dualarla Anıldı
“Bu çığlığa kulak verin!”
“Bu çığlığa kulak verin!”
15 Temmuz’un Kahramanlarına Vefa Ziyareti
15 Temmuz’un Kahramanlarına Vefa Ziyareti
Aziz Şehitler, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Dualarla Yâd Edildi
Aziz Şehitler, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Dualarla Yâd Edildi
Kahramanmaraş'ta Beton Mikseri Kazasında 3 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı
Kahramanmaraş'ta Beton Mikseri Kazasında 3 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim