• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
05:51
Başkan Görgel: “Andırın’ımıza 1 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Yaptık”
05:47
KAHRAMANMARAŞ BALIKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM SARI’DAN GAZETECİLER BİLAL EVRAN VE HALİL HINAZ’A ANLAMLI KİTAP HEDİYESİ
05:45
Polisin ‘Dur’ ihtarından kaçan otomobil kaza sonrası alev topuna döndü
05:44
Kahramanmaraş’ta şiddetli rüzgar
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. KAHRAMANMARAŞ'TA TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART
GÜNCEL
17 Kasım 2025 - 11:39

KAHRAMANMARAŞ'TA TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, tekstil sektörünün Kahramanmaraş için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu sektörün çökmesi durumunda şehrin ekonomik olarak büyük bir felaket yaşayacağına dikkat çekti.

GÜNCEL
17 Kasım 2025 - 11:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KAHRAMANMARAŞ'TA TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART
Kahramanmaraş, tarihsel olarak Türkiye’nin tekstil üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak son dönemde bu sektörde yaşanan olumsuz gelişmeler, şehrin geleceğini tehlikeye atıyor. Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, tekstilin bu şehir için sadece ekonomik değil, sosyal açıdan da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Akkurt, tekstil sektöründe yaşanan darboğazın, şehrin tüm yaşam dinamiklerini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

“TEKSTİL SEKTÖRÜ BİTİRSE, KAHRAMANMARAŞ FELÇ OLUR”

Başkan Akkurt, Kahramanmaraş’ın tekstil şehri olmasının öne çıkan özelliği olduğunu belirterek, şehrin bu sektörden tamamen uzaklaşmasının, Kahramanmaraş’ı ekonomik olarak felce uğratacağı uyarısında bulundu. Akkurt, “Kahramanmaraş, yıllardır konfeksiyon sektöründe adını duyurmuş bir şehir. Bu şehirde üretilen ürünler, Türkiye'nin en ünlü markalarına tedarik ediliyor. Ancak şu an bu markalar üretimlerini büyük ölçüde Mısır, Bangladeş ve diğer düşük maliyetli ülkelerde yapıyorlar. Eğer tekstil sektörü burada sona ererse, şehirdeki işsizlik oranı artar, ekonomimiz ciddi şekilde daralır. Kahramanmaraş felç olur, bunu kabul etmek zorundayız” dedi.

İŞTEN ÇIKARMALAR ARTIYOR: 42 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

Başkan Akkurt, son dönemlerde Kahramanmaraş’taki tekstil fabrikalarında yaşanan işten çıkarmaların endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. SGK verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, sadece son zamanlarda 42 bin kişinin tekstil sektöründen işten çıkarıldığını ifade etti. Akkurt, bu sayının giderek arttığını ve işten çıkarmaların devam ettiğini kaydetti. "Eğer bu gidişat böyle devam ederse, şehirdeki ekonomik denge tamamen bozulur ve binlerce kişi işsiz kalır. Devletimizden, tekstil sektörüne yönelik ciddi önlemler almasını bekliyoruz," dedi.

YÜKSEK GİRDİ MALİYETLERİ VE DOLARIN ETKİSİ

Kahramanmaraş'taki tekstil sektörü, küresel ekonomik koşullar ve döviz kurlarındaki dalgalanmalardan da ciddi şekilde etkileniyor. Akkurt, şehrin tekstil maliyetlerinin büyük ölçüde dövize bağlı olduğunu ve girdi maliyetlerinin aşırı yükseldiğini belirtti. “Özellikle enerji ve hammadde maliyetleri, bizi zor durumda bırakıyor. Bir üretim maliyeti 1200  dolar olan bir işçi, Mısır’da veya Bangladeş’te 65-100 dolara mal oluyor. Bu fark, rekabet gücümüzü neredeyse sıfırlıyor. Tekstil fabrikalarımız, bu yüksek maliyetler yüzünden ya kapatılıyor ya da küçülmek zorunda kalıyor,” diye konuştu.

Başkan Akkurt, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıların çözülmesi için devletin alacağı önlemlere büyük ihtiyaç olduğunu ifade etti. Özellikle ithalat vergilerinin arttırılması ve yerli üretim desteklerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Akkurt, “Mısır, Bangladeş ve Özbekistan gibi ülkelerde üretim yapmak çok daha düşük maliyetli. Biz de bu ülkelere karşı rekabet edebilmek için devletimizden, özellikle ithalatla ilgili vergi artışı ve destekler konusunda adımlar atmasını bekliyoruz. Böylece yerli üretim güçlenir ve Kahramanmaraş’taki fabrikalar ayakta kalabilir,” dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART

Kahramanmaraş'ta tekstil sektöründe yaşanan bu olumsuz gelişmelerin, sadece bölgeyi değil, tüm Türkiye'yi etkileyecek bir kriz halini alabileceğine dikkat çeken Akkurt, “Bütün Türkiye’nin tekstil üretimi ve ihracatında büyük pay sahibi olan Kahramanmaraş, şu anda çok zor bir süreçten geçiyor. Eğer devletimiz bu konuda adım atmazsa, şehrin ekonomik yapısının çökmesi an meselesi olacaktır,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Akkurt, tekstil sektörü için çözüm önerileri arasında, yerli üretimi teşvik etmek, maliyetleri düşürmek ve dış pazarlarla rekabet edebilme şansı tanıyacak düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

# kahramanmaras-ta-tekstil-sektorune-destek-sart
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Başkan Görgel: “Andırın’ımıza 1 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Yaptık”
Başkan Görgel: “Andırın’ımıza 1 Milyar TL’yi Aşan Yatırım...
KAHRAMANMARAŞ BALIKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM SARI’DAN GAZETECİLER BİLAL EVRAN VE HALİL HINAZ’A ANLAMLI KİTAP HEDİYESİ
KAHRAMANMARAŞ BALIKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM SARI’DAN GAZETECİLER...
Polisin ‘Dur’ ihtarından kaçan otomobil kaza sonrası alev topuna döndü
Polisin ‘Dur’ ihtarından kaçan otomobil kaza sonrası alev topuna...
Kahramanmaraş’ta şiddetli rüzgar
Kahramanmaraş’ta şiddetli rüzgar
Kahramanmaraş İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, sel felaketinden etkilenen üreticiye destek verdi
Kahramanmaraş İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı...
Kahramanmaraş’ta devrilen otomobil sürücüsü hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ta devrilen otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim