Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar bir kutlama mesajı yayımladı. Aydoğar, Maraş halkının 12 Şubat 1920’de ortaya koyduğu direnişin, Türk milletinin bağımsızlık karakterinin en güçlü örneklerinden biri olduğunu vurguladı.
Mesajında Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesini “iman, cesaret ve vatan sevgisiyle yazılmış şanlı bir destan” olarak nitelendiren Aydoğar, şehrin kendi imkânlarıyla verdiği mücadelenin, istiklal ruhunun sembollerinden biri haline geldiğini ifade etti. Maraş halkının hiçbir güce boyun eğmeden verdiği direnişin, tarih boyunca milletin hafızasında onurlu bir yer edindiğini belirtti.
Aydoğar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kahramanmaraş’ımızın bağımsızlık mücadelesi; iman, cesaret ve vatan sevgisiyle yazılmış şanlı bir destandır. 12 Şubat 1920’de, hiçbir güce boyun eğmeyen Maraş halkı, kendi imkânlarıyla verdiği onurlu direnişle istiklalin sembol şehirlerinden biri olmuştur.”
Bu mücadelenin yalnızca bir şehir savunması olmadığını, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlik ruhunun güçlü bir tezahürü olduğunu kaydeden Aydoğar, milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Ecdadın büyük fedakârlıklarla emanet ettiği vatanın korunmasının herkes için ortak bir sorumluluk olduğunu belirten Aydoğar, genç nesillere tarih bilincinin aktarılmasının gerekliliğini vurguladı.
Kurtuluş mücadelesinin, inanç ve azimle nelerin başarılabileceğinin tarihi bir göstergesi olduğunu ifade eden Aydoğar, Kahramanmaraş’ın bu yönüyle sadece bölgesel değil, ulusal hafızada da özel bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
Mesajının sonunda şehit ve gazileri anan Aydoğar, “Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta istiklal uğruna şehadete yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm hemşehrilerimin Kahramanmaraş’ımızın bağımsızlık gününün 106. yılını en içten duygularımla kutluyor, şehrimize ve ülkemize huzur, bereket ve esenlikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş’ta kurtuluş yıl dönümü kapsamında çeşitli anma programları, resmi törenler ve etkinliklerin düzenlenmesi bekleniyor.
SİYASİ
11 Şubat 2026 - 19:37
Güncelleme: 11 Şubat 2026 - 20:15
KAHRAMANMARAŞ'IN KURTULUŞUNUN 106. YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYOR
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar’dan Anlamlı Mesaj
SİYASİ
11 Şubat 2026 - 19:37
Güncelleme: 11 Şubat 2026 - 20:15





