• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
19:39
Gabriel Cândido Onikişubat Belediyespor’da
17:01
Pusula Maraş’tan Gençlere Geleneksel Sanat Atölyesi
16:59
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalına 45 Milyonluk Ulaşım Yatırımı
16:54
Geleneksel Ağustos Fuarı’nda Kahramanmaraş Müziğe Doyacak
16:52
Sosyete Pazarı 1 Ağustos’tan İtibaren Yeni Yerinde
16:51
Büyükşehir, Afşin Emirli’nin Ulaşım Standardını İyileştiriyor
13:22
GAZETECİLİK YAPILMAZ, YAŞANIR
13:18
KURUMLAR VE KENTLER DÜNÜNÜ ÖNEMSEMİYOR
11:19
KSÜ Rektörü Okumuş: Hedefimiz Türkiye’nin İlk 50 Üniversitesi Arasına Girmek
10:15
YKS Tercih Döneminde Uzmanından Gençlere ve Ailelere Altın Değerinde Tavsiyeler
10:14
Büyükşehir, Mükremin Halil Caddesi’nde Asfalt Mesaisini Başlattı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  3. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (3)
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
21 Şubat 2020 - 17:38
Güncelleme: 21 Şubat 2020 - 17:45

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (3)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
21 Şubat 2020 - 17:38
Güncelleme: 21 Şubat 2020 - 17:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (3)
Panelistlerin Kahramanmaraş İzlenimleri

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen İslam ve Türk Dünyasında Emperyalizme Karşı Direniş Mücadelesi Paneli için şehrimize gelen panelistler Kahramanmaraş için duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

İslam ve Türk Dünyasında Emperyalizme Karşı Direniş Mücadelesi Paneline katılmak üzere çeşitli ülkelerden gelen panelistler Kahramanmaraş hakkında duygularını dile getirdiler.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde iki oturum halinde gerçekleştirilen panel sonrası panelistler Kahramanmaraş için duygularını aktardılar.

Kıbrıs Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar: “Kahramanmaraş’ın 100. Yıl kutlama etkinliklerinde yer almak, buradaki vatandaşlarla birlikte olmak, Kahramanmaraş’ın milli mücadelede gösterdiği kahramanlıkları paylaşmaktan oldukça mutluluk duyuyorum. Panelde Emperyalizme karşı mücadele eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüzeysel ve genel görüşlerini paylaşma şansı bulduk. Güzel bir panel gerekleşti. Panelistler gerek bilgi birikimleriyle gerek anlatımlarıyla, gerekse de öğrencilerin ve halkın yoğun ilgisi ile güzel bir panel oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün, bu dönemde Kahramanmaraş için yapacakları yeni yatırımlarla bu kentte milli mücadele ruhuna yakışır bir belediye anlayışıyla birlikte bütünleşeceğine inanıyorum.”

Libya İslam Birliği Örgütü Araştırma Uzmanı Mustafa El Sagezli: “”Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılında burada olmaktan çok mutluyum. Kahramanmaraş çok güzel bir şehir. İnsanları güzel ve iyi niyetli insanlar. Panele katıldığımdan dolayı çok mutluyum. Dondurmasını da çok lezzetli buldum. Panelde Türkiye ile Libya ilişkisini ben anlattım.1911 yılında biz İtalya’nın saldırısına maruz kaldık. O zaman Osmanlılar bize 2-3 komutan göndererek eğitim verdirmişti. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk ve Enver Paşa komutasında askerler göndermişti. Onların iki yıl orada kalmaları Trablus’un kurtuluşuna vesile oldu. Biz bu kurtuluşu Maraş’ın Fransızlardan kurtuluşuna benzettik. Şu anda da Türkiye ile Libya arasında bir ortaklık var ve inşallah bu zamanda da kazanırız.”

Gagauizya Devlet Başkanı İrina Vlah: “Kahramanmaraş’a ilk defa geldim, çok mutlu oldum. Bizde dondurma yok ama sizde dondurma mükemmel. Dondurmanın Gagauizya ve Moldova’da da olmasını istiyoruz. Türk insanının çalışkanlığı ile gurur duyuyorum. Bütün Kahramanmaraş insanlarına sağlıklı ve bereketli günler dilerim.

Kahramanmaraş’ın da insanlarının daha yüzyıllar yaşamasını istiyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde daha başka yüzyıllar diliyorum. Kahramanmaraş’ın insanı iyi ve doğru yoldadır, bu yolda aynı şekilde devam etsin, insanlara hep yardım etsin, yolunuz bahtınız hep açık olsun.”

Filistin El Halil Büyükşehir Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine: “Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı için burada olduğumdan çok mesudum. Sizleri tebrik ediyorum. Kahramanmaraş’ın kurtuluş örneğini Filistin’e alacağız inşallah. Bütün zalimler bitecek ve kalmayacak. Osmanlı zamanında Abdulhamithan Filistin’i satmamıştı. İnşallah yine birlikte olacağız ve sizlerden çok büyük destekler göreceğiz. Sizden eğitim alacağız ve orada uygulayacağız. Bütün kafirler tek milletir. İnşallah hiçbir şey yapamayacaklar. Şu anda biraz zayıfız ama inşallah Kur’an ve İslam vasıtasıyla birlikte yaşayacağız.”

Bosna Hersek Visiko Belediye Başkanı Amra Babiç: “Beni davet ettiğiniz için çok mutluyum ve çok gurur duyuyorum. Bosna-Hersek ile Türkiye arasında aynı kültür var ve çok benzerlikler var. Sizin kurtuluşunuz yüz yıl önce oldu ama maalesef Bosna-Hersek’te yirmi yıl önce oldu. Sizin yaşadığınız sorunların aynısı biz de yaşadık.

Türkiye’ye çok kereler geldim ama Kahramanmaraş’a ilk defa geliyorum. Sizin şehir, İstanbul’dan Ankara’dan farklı. Sizin kültürünüz daha farklı. Biz geldik gördük, inşallah sizler de bize gelirsiniz.”

 

 

 

Büyükşehir Serası İlkbahara Hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren serada ilkbahar hazırlığı devam ediyor. Bitkilendirme çalışmalarının yanı sıra bitkilerde meydana gelebilecek hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama çalışmaları da yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin il genelinde yürüttüğü bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarında kullandığı bitkiler, kendi serasında üretiliyor. Bitkilendirme çalışmaları kapsamında kullanılacak tüm gerekli materyal temini, üretimi ve yetiştirilmesi, bitkilerin bakım ve budanması, depolanması, alanlara dağıtımı gibi işler de bizzat büyükşehir belediyesi bünyesindeki sera tarafından gerçekleştiriliyor.

Serada görev yapan ekipler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki her türlü aktif ve pasif yeşil alan; millet bahçesi, mesire alanı, hobi bahçesi, park,  koşu yolu, ağaçlandırma sahaları, refüj ve kavşak düzenlemeleri vb. alanlarla ilgili gerekli toprak tesviye, bitkilendirme, çim ekimi, peyzaj,  koruma ve temizlik işlerini yaparak veya yaptırarak yeşil alanların devamlılığını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri aynı zaman da sorumlu olduğu tüm yeşil alanlarda bulunan bitkisel materyalde ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlılara karşı koruyucu tedbirleri alarak ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarını da yürütüyor.

 

 

 

Sempozyuma Geldiler Kahramanmaraş’a Hayran Kaldılar

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, Sanat Sempozyumu ve Sergisi için yurt dışından gelen akademisyenler Kahramanmaraş’a hayran kaldıklarını söylediler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve El Sanatları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, Sanat Sempozyumu ve Sergisi için Kahramanmaraş’a gelen akademisyenler Kahramanmaraş’a hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Sempozyum dolayısıyla geldikleri Kahramanmaraş’ı gezme imkanı bulduklarını belirten akademisyenlerin kentle ilgili görüşleri ise şu şekilde;

Mohammad Parvin Ghods - Musician Manager Of Afarinesh Art Institute

“İran Tebriz’den Kahramanmaraş’a sempozyum için geldim. Burada bulunmakla iftihar ediyorum. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı kutlamalarına yetiştim. Daha önce Kahramanmaraş’ın adını duyardım ama hiç görmemiştim. İlk defa gördüm. Çok memnun oldum. Bizi çok iyi karşıladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Atena Faraji - Computer Engineer  Manager of NeyNameh Art Institute

“Kahramanmaraş’ı çok güzel buldum, insanları sıcakkanlı. Burada olmaktan çok mutlu oldum. Sempozyuma davet edilmek benim için güzeldi. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Mitra Setareh Sobh - Mohammad Amin Educational Complex

“Kahramanmaraş çok güzel bir şehir. İnsanları çok cana yakın ve sıcakkanlı. Şehrin de çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Kahramanmaraş’ın el sanatlarını gördüm, çok beğendim. Mesela Maraş İşi’ne bayıldım. Bunlar çok güzel işler. Kahramanmaraş bence Türkiye’nin en önemli bölgesi olarak turizm alanında hizmet sağlayabilir. Burada olmaktan çok mutluyum. Bizi davet ettiğiniz, ağırladığınız için Başkanınıza teşekkür ederim. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılına İran’dan tebriklerimi iletirim.”

Dr. Öğr. Üyesi Mariyam Yeziyeva- Kuzey Kafkasya Karaçay Balkar

“Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraş’ta yaşayan bütün insanlara selam olsun. Gerçekten çok güzel ve kutsal bir yerde yaşıyorsunuz. Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutlu oldum. Kurtuluşun 100. Yılını tebrik ediyorum. Bu organizasyonu yapanlara ve özellikle El Sanatları Derneği Başkanı Mitat Kandemir'e ve ekibine çok teşekkür ederiz. Onların özverili çalışmaları ile bizler bu sempozyumda yer aldığımız için tüm yurt içi ve yurt dışından gelen hocalar teşekkürlerimizi sunmaktayız.”

Doç. Dr. Smanova Akmaral Smalinovna- Kazakistan

“Daha öne Türkiye’ye gelmiştim ama Kahramanmaraş’a ilk defa geldim, gerçekten çok mutlu oldum ve hayran kaldım. Etraf o kadar güzel ki, müzeye gittim ve bayıldım resmen. Daha çok kalıp, daha fazla gezme imkanımız olsaydı keşke. Kahramanmaraş’ın tarihi ve kutsal bir yer olduğu her tarafından belli. Burada bulunmaktan mutlu oldum ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılını kutluyorum ve bir daha böyle acılar görmesin, yaşamasın. Gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Anlatılacak o kadar çok şey var ama bir cümle ile geçiştirilecek bir yer değil Kahramanmaraş.”

Doç. Dr. Ezieva Zukhra Mukhtarovna –Kuzey Kafkasya Devlet Akademisi

“Ben Türkiye’ye ilk defa geldim. Kahramanmaraş’ı da ilk defa gördüm. Mutlulukla doldum. Etrafı çok güzel olduğu gibi, burada yaşayan insanlar da çok sıcakkanlı, candan insanlar. Birbirlerine o kadar güzel davranıyorlar ki hayran kaldım. Bizlere de aynı şekilde çok güzel ve kibar davranıyorlar. Toprakları zaten tarih dolu bir yer burası. Gittiğim yerlerde her yer tarih ve kültür kokuyor. Çok resimledim ama çektiğim resimlerin hepsi de Kahramanmaraş’ı anlatmaya yetmiyor. Sempozyum yapılan binanın girişi bile çok dikkat çekici ve özel bir teknikle yapılmış, beğendim, hayran kaldım. Hiçbir yerde bulunmayacak, hiçbir yerde görülmeyecek bir sanattır bu. Ayrıca Maraş Nakışı da ayrı bir güzellikte. Ona da bayıldım. Bu sempozyumun düzenlenmesinde ve bizleri burada ağırlayan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.”

4689289.jpg
9119874.jpg
5307149.jpg
5187086.jpg
3831014.jpg
7763093.jpg
824884.jpg
4800062.jpg
502347.jpg
3776097.jpg
5288073.jpg
4272681.jpg
7323308.jpg
8323375.jpg
2787241.jpg
1508562.jpg
1741025.jpg
6876127.jpg
4218719.jpg
5490749.jpg
2166022.jpg
5391383.jpg
1639959.jpg
7250957.jpg
8905974.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Gabriel Cândido Onikişubat Belediyespor’da
Gabriel Cândido Onikişubat Belediyespor’da
Pusula Maraş’tan Gençlere Geleneksel Sanat Atölyesi
Pusula Maraş’tan Gençlere Geleneksel Sanat Atölyesi
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalına 45 Milyonluk Ulaşım Yatırımı
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalına 45 Milyonluk Ulaşım Yatırımı
Geleneksel Ağustos Fuarı’nda Kahramanmaraş Müziğe Doyacak
Geleneksel Ağustos Fuarı’nda Kahramanmaraş Müziğe Doyacak
Sosyete Pazarı 1 Ağustos’tan İtibaren Yeni Yerinde
Sosyete Pazarı 1 Ağustos’tan İtibaren Yeni Yerinde
Kahramanmaraş'ta üçüz doğan oğlakları evlerinde biberonla besliyorlar
Kahramanmaraş'ta üçüz doğan oğlakları evlerinde biberonla besliyorlar

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim