• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:26
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
11:25
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
11:15
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
09:46
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. "Kahramanmaras'a içi boş hastane açtılar"
SİYASİ
14 Mart 2025 - 14:20

"Kahramanmaras'a içi boş hastane açtılar"

SİYASİ
14 Mart 2025 - 14:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

DEVA Partisi ve Yeni Yol Grubu adına TBMM’de söz alan İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş’ta sağlık altyapısındaki eksikliklere dikkat çekti. Karatutlu, son yıllarda yaşanan depremler ve açılışlar üzerinden şehrin sağlık sorunlarını gündeme taşıdı.
Konuşmasında, Kahramanmaraş’taki sağlık altyapısının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Karatutlu, “Depremler sonrasında 4 hastane yıkıldı. İkisi devlet, ikisi özel hastane. Şu an bu hastanelerin yerine yapılan ‘Acil Durum Hastaneleri’ iki yıl boyunca tamamlanmadı, halk acil sağlık hizmetine ulaşmakta zorlanıyor” dedi.
Sadece Poliklinik hizmeti veriliyor
Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda, Kahramanmaraş’taki yatak kapasitesinin 1.930’dan 2.000’e çıkarıldığı belirtilmişti. Ancak Karatutlu, yaptığı araştırmalar sonucunda bu kapasitenin gerçekte sağlanmadığını ifade etti. “Türkoğlu Devlet Hastanesi tamamen kapalı, Kahramanmaraş’taki 4.000 yataklı Devlet Hastanesi’nde ise sadece poliklinik hizmeti veriliyor. Yatakların %5’i bile kullanılmıyor,” şeklinde konuştu.
Hastanelerde Personel Eksikliği
Kahramanmaraş’ın sağlık personeli açısından da ciddi eksikliklerle karşı karşıya olduğunu belirten Karatutlu, şehirdeki sağlık kurumlarında yalnızca 2 KBB uzmanı ve 2 cildiye uzmanının bulunduğunu ifade etti. “Kahramanmaraş’ta bu kadar büyük bir nüfus varken, en küçük ilçelerde bile 2 KBB uzmanı bulunurken, merkezde yalnızca 2 uzmanla hizmet verilmesi kabul edilemez,” dedi.
Sağlık Bakanı’nın Ziyaretleri Yetersiz
Sağlık Bakanı’nın Kahramanmaraş’a yaptığı ziyaretlerde şehirdeki sağlık sorunlarını görmezden geldiğini belirten Karatutlu, “Sayın Bakan, açılışlar için şehre geldi ancak gerçek sorunları yerinde görmedi. Yörük Selim Hastanesi’ndeki yoğunluk ve vatandaşların alt alta, üst üste poliklinik hizmeti aldığını fark etmeden yapılan açıklamalar, sağlık hizmetlerini göz ardı etmektir,” şeklinde konuştu.
Hastaneler Fay Hattı Üzerine Yapıldı
Karatutlu, Kahramanmaraş’ta yıkılan hastanelerin yerine yapılan yeni hastanelerin de yine riskli alanlara yapıldığını dile getirdi. “Eski hastanelerimiz fay hattı üzerine yapıldığı için yıkıldı. Ancak şimdi de yine aynı fay hattı üzerine, birinci sınıf tarım arazilerine hastane yapıldı. Bu tür projeler bilimi ve tekniği göz ardı etmektedir,” dedi.
Yeni Atamalar ve Personel İhtiyacı
Konuşmasının sonunda Karatutlu, Kahramanmaraş’a yeni sağlık personeli atamalarının yapılması gerektiğini belirterek, “Yeni hastane binaları değil, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını istiyoruz. Bu nedenle personel atamaları yapılmalı ve sağlık hizmetleri güçlendirilmelidir,” dedi.
Kahramanmaraş’taki sağlık sorunlarının çözülmesi için milletvekillerinin ve Sağlık Bakanı’nın bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Karatutlu, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Kahramanmaraş’taki sağlık altyapısı daha iyi bir seviyeye gelene kadar biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER...
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
Kahramanmaraş’ta Ramazan Bereketi! Hayırsever İş İnsanından Büyük İftara davet
Kahramanmaraş’ta Ramazan Bereketi! Hayırsever İş İnsanından Büyük İftara davet

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim