• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:24
Başkan Görgel ve Vali Ünlüer, Altyapı Firmaları ile Toplantı Gerçekleştirdi
17:20
Büyükşehir’de Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
17:12
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
17:01
Başkan Toptaş: Onikişubat’ta çocuklarımız için çalışırken, bu yıl 23 Nisan’ı buruk karşılıyoruz
17:00
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Genel Müdürlük Görev Değişimi
16:57
Büyükşehir Yol Yatırımlarını Sürdürüyor
16:55
Andırın Kırsalında Ulaşıma Güç Katacak Yeni Köprü
16:52
Yumurtalık’ta ortak akıl ve güç birliği vurgusu
14:20
-AS Vefa’ya iş insanından anlamlı destek
14:18
Güngör’den İstiklalspor İtirafı: "Mecburiyetten Kurduk, Bir Umut Oldu"
13:42
Kahramanmaraş’ta Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı
11:36
Kahramanmaraşlı Vali Ömer Kalaylı’dan Kilis’te Güçlü Mesajlar: “Okullar Kırmızı Çizgimizdir”
10:18
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısı Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  3. Huzurlu Ailenin Teminatı Dengedir
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
06 Nisan 2021 - 11:14

Huzurlu Ailenin Teminatı Dengedir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Değerler Akademisi’nde konuşan Prof. Dr. Kamil Orhan, "İş ve aile dengesini kuran kişiler hem başarılı hem de mutlu oluyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
06 Nisan 2021 - 11:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Huzurlu Ailenin Teminatı Dengedir
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Değerler Akademisi konferansları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Instagram hesabından canlı yayınlanan, Dr. Mehmet Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı programın konuğu Prof. Dr. Kamil Orhan oldu. Gerçekleştirilen canlı yayında Prof. Dr. Orhan homeoffice uygulaması, aile ve iş hayatındaki dengenin başarıya katkısı ve yoğun iş hayatının aile yaşamına etkisi gibi pek çok konuya değindi.

Aile ve İş Hayatında Dengeyi Kurmak

Düzenlenen etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kamil Orhan, "Her insanın iş ve iş dışı sorumluluklar var. Aslında iş ve aile dengesinin bozulmasının asıl sebebi iş ve iş dışı sorumlulukları birbirine girmesi. İş ve aile arasındaki dengenin bozulması ciddi sosyal problemlere neden oluyor. Bu domino taşları gibi birbirini tetikleyen bir süreçtir. Yapılan araştırmalara göre iş ve aile dengesini kuran kişilerin iş tatmini yüksek oluyor hem de aile yaşantısı düzgün oluyor. Dolayısıyla genel mutluluk hali yüksek oluyor. Aile ve iş hayatındaki dengeyi korumanın farklı yolları bulunuyor. Bazıları iki tarafı da minimum ilgi göstererek bu dengeyi kurmaya çalışıyor bu sağlıksız bir denge kurma yolu, diğer denge kurma yolu ise her iki tarafa da maksimum ilgi göstermek yine bu da çok sağlıklı olmayan bir denge kurma yolu" ifadelerini kullandı.

Herkes Birbiriyle Etkileşime Girmeli

Orhan konuşmasına, "Aileyle çok zaman geçirmekten ziyade daha verimli zaman geçirmek önemlidir. Burada kastettiğimiz şey aile ile beraber oturup sohbet etmeden saatlerce dizi izlemektense aile bireyleri ile sohbet ederek az vakit dahi olsa kaliteli vakit geçirmek gerekir. Zamanın kaliteli geçip geçmediğini anlamak için akış hissine bakabiliriz. Akış hissi içindeyseniz yani zamanın nasıl geçtiğini dahi anlamıyorsanız kaliteli zaman geçiriyorsunuz demektir. Burada esas mesele sadece kişinin değil karşısındakilerin de kaliteli zaman geçirmeyi istemesi gerekiyor. Yani sadece ben kaliteli zaman geçirirsem bu ailemin de kaliteli zaman geçirdiğini göstermiyor. Karşı tarafında kaliteli zaman geçirmeyi ve sohbet etmeyi istemesi gerekiyor. Tüm aile bireylerinin iş ve aile arasındaki dengede geçirgen olduğunu düşünmesi lazım ki herkes birbiri ile etkileşime girebilirsin" diye devam etti.

Bireyselci Kültür ve Toplumcu Kültür Farkı

Orhan toplumsal yapıyla ilgili, “Öncelikle şuna bakmamız gerekiyor biz bireyselci bir kültür müyüz yoksa toplumcu bir kültür müyüz? İnsanlar öncelikle birey olarak kendinin ve en fazla çekirdek ailesinin kâr ve çıkarını maksimize etmek için diğer her şeyi feda edebiliyorsa o insanlarda oluşan topluma biz bireyselci kültür diyoruz. Ya da tam tersine bireyler toplumun geneli için bireysel çıkarlarından fedakârlık edebiliyorsa buna da toplumcu kültür diyoruz. Batı ülkelerindeki toplumlara baktığımızda net olarak onların bireyselci bir toplum olduğunu söyleyebiliyoruz, doğudaki ülkelere baktığımızda tam olarak toplumcu bir kültürün hâkim olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye'de iki ayrı kutuptan olan insanlar birlikte yaşıyorlar. Yani bir kesime bireyselci bir kültüre sahipken diğer bir kesimi toplumcu bir kültüre sahip. Durum böyle olunca net olarak Türkiye bireysel kültüre sahiptir veya toplumcu bir kültüre sahiptir diyemiyoruz" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Başkan Görgel ve Vali Ünlüer, Altyapı Firmaları ile Toplantı Gerçekleştirdi
Başkan Görgel ve Vali Ünlüer, Altyapı Firmaları ile Toplantı Gerçekleştirdi
Büyükşehir’de Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Büyükşehir’de Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla...
Başkan Toptaş: Onikişubat’ta çocuklarımız için çalışırken, bu yıl 23 Nisan’ı buruk karşılıyoruz
Başkan Toptaş: Onikişubat’ta çocuklarımız için çalışırken,...
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Genel Müdürlük Görev Değişimi
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Genel Müdürlük Görev Değişimi
BÖLGE ODALARININ 20.TOPLANTISI ŞANLIURFA TSO EVSAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BÖLGE ODALARININ 20.TOPLANTISI ŞANLIURFA TSO EVSAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim