• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
14:21
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
14:18
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
14:16
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
08:46
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI'NDAN DEMOKRASİ MEYDANI'NDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGESEL
  3. -"HİJYEN VE SANİTASYON YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ"
BÖLGESEL
29 Temmuz 2021 - 17:18

-"HİJYEN VE SANİTASYON YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ"

-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “ALDIĞIMIZ BAŞARILI SONUÇLAR, EKİP ÇALIŞMASININ ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”

BÖLGESEL
29 Temmuz 2021 - 17:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
-“HİJYEN VE SANİTASYON YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ”
SANKO Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetim sonrası, “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazandı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Üniversitemiz, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi gözetim tetkiki ile TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi ve Küresel Salgın Bağlamında TSE Covıd-19 Güvenli Kampüs Belgelendirmesi kapsamında değerlendirilmiştir” dedi.

Belgenin önemine değinen Prof. Dr. Dağlı, “Sağlığın korunması ve hastalıkların yayılmasını önlemeye yönelik uygulama ve şartlar anlamına gelen hijyen ile insan kaynaklı atıkların, çöplerin ve kirli suların güvenli şekilde toplanıp, uzaklaştırılması sayesinde hijyen şartlarının sağlanması ve sürdürülmesi anlamına gelen sanitasyonu sağlayan üniversitemiz gerek akademik gerekse toplumsal sorumluluklarını yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Değerlendirme sonucunda üniversitenin, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi ile Küresel Salgın Bağlamında TSE Covid-19 Güvenli Kampüs Belgesi almaya hak kazandığını anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “Bu bağlamda Hijyen ve Sanitasyon Prosedürü tanımlanmış, temizlik, dezenfeksiyon ve sanitasyon süreçleri standardize edilmiş (işlem/yapılma sıklığı, kullanılacak araç gereç ve kimyasalların niteliği ve miktarı, işlemin akış sırası) ve uygulamaya geçmiştir.

Hijyen ve Sanitasyon Prosedürü gereğince, hijyen ve sanitasyon işlerinin yapılmasından, kaydedilmesinden ve kontrolünden sorumlular belirlenmiş ve yönetsel sürece eklenmiştir.”

SANKO Üniversitesi’nin öğrencilerinin, öğretim görevlilerinin, çalışanlarının ve sunulan hizmetlerden yararlanıcılarının sağlığının korunması ve hastalıkların yayılmasını önlemek için belirlenmiş prosedür çerçevesinde çalışmalar sürdürdüğünün altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız başarılı sonuçlar, ekip çalışmasının önemini bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
Büğlek Caddesi’nde Taşkın Riskine Karşı Güçlü Altyapı Adımı
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
MARFİ Otomotiv'de Görev Değişimi
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİZ RAKAM AÇIKLIYORSUNUZ,
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI'NDAN DEMOKRASİ MEYDANI'NDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
KAHRAMANMARAŞ'TA MUHARREM AYI BEREKETİ: TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR...
-Kahramanmaraş’ta Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı
-Kahramanmaraş’ta Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı
-KALP YETMEZLİĞİ VE KORONER KALP HASTALIĞINDA EECP TEDAVİSİ
-KALP YETMEZLİĞİ VE KORONER KALP HASTALIĞINDA EECP TEDAVİSİ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim