• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:03
Rektör Okumuş’tan Vali Ünlüer’e Ziyaret
17:02
ANAHTAR PARTİ SÖZCÜSÜ FUAT GEÇEN’DEN TOM BARRACK ÇIKIŞI: HADDİNİ BİLECEK!
16:58
Büyükşehir, Sınav Günü de Özel Gereksinimli Vatandaşları Yalnız Bırakmadı
16:57
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme Sınavı
16:56
Elbistan’ın Yeni Kütüphanesinde Sona Doğru
16:54
Milletvekillerinden Yaralı Öğrencilere Ziyaret
12:53
Kahramanmaraş’ta yaşlı kadın yangında hayatını kaybetti
11:50
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi Sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İLÇE
  3. Gürbüz; kentte 2019 yılında hayata geçirilen bisiklet yolu projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
İLÇE
09 Kasım 2021 - 16:38

Gürbüz; kentte 2019 yılında hayata geçirilen bisiklet yolu projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kent içerisindeki bisiklet yollarının kaldırılacağını; yeni uygulamada ise kaldırımların bir bölümünün bisiklet yoluna dönüştürüleceğini söyledi.

İLÇE
09 Kasım 2021 - 16:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gürbüz; kentte 2019 yılında hayata geçirilen bisiklet yolu projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Gürbüz, bisiklet yollarının kaldırılması ile birlikte caddelerde tek araçlık parka geçici süreyle izin verileceğini, ikinci parklara ise kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kentte 2019 yılında hayata geçirilen bisiklet yolu projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
Bisiklet yolu projesiyle ilgili olarak geçtiğimiz aylarda bir memnuniyet anketi yaptıklarını hatırlatan Başkan Gürbüz, vatandaşların beğenisi ve takdiri doğrultusunda hareket etmeyi doğru bulduğunu dile getirdi.
Esnafların bisiklet yolunun kaldırılması yönünde tercihte bulunduğunu belirten Başkan Gürbüz, şöyle konuştu:
“Yapmış olduğumuz hizmetleri vatandaşlarımızın beğenilerine sunuyoruz. Onları takdirleri doğrultusunda bunların sürdürülebilir ölçüde yeniliyoruz, geliştiriyoruz ya da uygulamalarda revizyona gidiyoruz. Bisiklet yolları ile ilgili de bir anket yapmıştık. Vatandaşlarımıza sunmuştuk. Esnafımızın, genç ve hanım kardeşlerimizin bu anlamdaki taleplerini aldık. Daha çok gençlerin ve hanım kardeşlerimin bisiklet yollarının devamıyla ilgili talepleri oldu. Esnaf kardeşlerimiz ise ulaşım arterinin daraldığı ve alışveriş imkanlarının kendilerini zorladığı gerekçesi ile gözden geçirilmesi konusunda bize telkinleri olmuştu. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere en önemli öğütlerinden bir tanesidir. Vatandaşlarımızın bu anlamdaki hizmetleri ve çalışmaları denetlemek gibi bir görevi var. Yapılmış olan çalışmaların, hizmetlerin yeniden gözden geçirilmeleri; uygulama etaplarının farklılaştırılmaları ya da re-organize etmek gibi bir hakkı var. Ben de belediye başkanı olarak vatandaşlarımızın beğenisi ve takdiri doğrultusunda hareket etmeyi doğru buldum.”
Bisiklet yollarının kaldırılması ve kaldırımla birleştirilmesiyle birlikte esnafların kaldırım işgallerine müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Başkan Gürbüz, “O anket sonuçlarına göre bisiklet yolları ile ilgili yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla da görüşmeye başladım. Bisiklet yollarını, kaldırarak kaldırımlarla birleştireceğiz. Artık kaldırım işgallerine de son vereceğiz. Çünkü kaldırımla beraber bisiklet yollarının birleştirilmesiyle bisiklet sürücülerinin kaldırımın bir bölümünü kullanmalarını gerekli kılacak. Bu vesile ile esnafımızın kaldırım ve yol işgalinde bulunmaması gerekiyor. Trafiği rahatlatma adına yerleştirilen dubaları çıkaracağız. Dubaları da kentin çevre yollarında yeni yollarda ve rekerasyon alanları ile Ceyhan Nehri’nin iki yakasında rahatlıkla spor yapılabilecek ve bisiklet sürülebilecek yerlerde uygulamaya devam edeceğiz. Sadece kent merkezimizi rahatlatma adına böyle bir karar alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bisiklet yolunun kaldırıldığı caddelerdeki araç parkının 15 dakika ile sınırlı olacağını dile getiren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Bisiklet yolunun kaldırıldığı yerlerde sadece 15 dakikalık geçici park izni olacak. Sadece tek araç için bu geçerli olacak. Ondan sonraki parklanma ile ilgili talep ederse bunlar belirli ücretlerle yapılabilecek. Ama asla ve asla bir aracın yanına ikinci bir aracın park etmesine müsaade edilmeyecek. Emniyet müdürlüğümüz gerekli cezai işlemleri uygulamaya başlayacak. Bizler de zabıta olarak esnafın kaldırım işgalleri olması halinde çok sert bir şekilde cezai işlem uygulayacağız. Yollar park etmek için değildir. Araçlarımızı park alanlarına götürmemiz gerekiyor. Kaldırım işgali ile ilgili de esnafın sıkıntılar olursa orayı da vatandaş kullanamayacak ve beraberinde yeni sorunları getirecek” dedi.
Sürücülere, vatandaşlara ve esnaflara kurallara uymaları çağrısında bulunan Başkan Gürbüz, açıklamasını, “Lütfen herkes kurallara uysun. Kurallara uyulmaması halinde kent, hem taşıt hem de yaya sirkülasyonu açısından son derece sorun yaşayacak. Bu sorunların da hayatımıza olumsuz etkilerini önleyebilmemiz için hem emniyet müdürlüğü hem de belediye ekipleri gerekli müdahalelerde bulunacak. Vatandaşlarımızın bundan sonraki uygulamalarda anlayışına sığınarak herkesin kurallar çerçevesinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum” cümleleri ile tamamladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Rektör Okumuş’tan Vali Ünlüer’e Ziyaret
Rektör Okumuş’tan Vali Ünlüer’e Ziyaret
ANAHTAR PARTİ SÖZCÜSÜ FUAT GEÇEN’DEN TOM BARRACK ÇIKIŞI: HADDİNİ BİLECEK!
ANAHTAR PARTİ SÖZCÜSÜ FUAT GEÇEN’DEN TOM BARRACK ÇIKIŞI: HADDİNİ...
Büyükşehir, Sınav Günü de Özel Gereksinimli Vatandaşları Yalnız Bırakmadı
Büyükşehir, Sınav Günü de Özel Gereksinimli Vatandaşları Yalnız...
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme Sınavı
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme...
Elbistan’ın Yeni Kütüphanesinde Sona Doğru
Elbistan’ın Yeni Kütüphanesinde Sona Doğru
Yardımcıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Tezkere Çıkışı: Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!
Yardımcıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Tezkere Çıkışı: Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim