“Esnafımızla Gönül Gönüle, Omuz Omuza Daha Güçlü Yarınlara”
– Kahramanmaraş Lokanta, Pastane, Kebapçı ve Dönerciler Odası Başkanı Hacı Fidan, kent genelinde sürdürdüğü esnaf ziyaretleriyle üyeleriyle birebir temas kurmaya devam ediyor. Saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Fidan, ziyaret ettiği iş yerlerinde esnafın talep, öneri ve sorunlarını dinleyerek sektörün nabzını tutuyor.
Göreve geldiği günden bu yana “ulaşılabilir oda yönetimi” anlayışıyla hareket eden Başkan Hacı Fidan, esnaf ziyaretlerinin yalnızca bir protokol faaliyeti olmadığını, aynı zamanda sektörün gerçek ihtiyaçlarını yerinde tespit etmenin en etkili yolu olduğunu belirtti. Kent merkezindeki ve ilçelerdeki işletmeleri tek tek ziyaret eden Fidan, her fırsatta esnafla gönül bağı kurmaya önem verdiklerini vurguladı.
Ziyaretler sırasında iş yeri sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Başkan Fidan, ekonomik gelişmeler, sektörel beklentiler, mesleki sorunlar ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Esnafın yaşadığı sıkıntıları birebir dinleyen Fidan, bu görüşmelerin oda yönetiminin yol haritasını belirlemede önemli rol oynadığını ifade etti.
Başkan Hacı Fidan yaptığı açıklamada,
“Bizler makamda oturarak değil, sahada esnafımızın yanında olarak hizmet etmeyi ilke edindik. Lokantacısından pastanecisine, kebapçısından dönercüsüne kadar her üyemiz bizim için kıymetlidir. Her zaman olduğu gibi esnafımızın yanında olmaya, onların taleplerini ve görüşlerini dinlemeye devam ediyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.
Esnaf teşkilatlarının temel görevinin üyeleriyle güçlü iletişim kurmak olduğuna dikkat çeken Fidan, birlik ve beraberliğin sektörel dayanışmanın en önemli unsuru olduğunu belirterek,
“Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Güçlü esnaf, güçlü şehir demektir. Hep birlikte daha güçlü yarınlara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Esnaf ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren işletme sahipleri ise Başkan Hacı Fidan’ın sahada aktif şekilde bulunmasının kendilerine moral verdiğini belirterek teşekkür etti. Oda yönetiminin sorunları yerinde dinleyerek çözüm üretme çabası, üyeler tarafından takdirle karşılandı.
Kahramanmaraş Lokanta, Pastane, Kebapçı ve Dönerciler Odası’nın saha odaklı çalışmalarını sürdüreceği, önümüzdeki süreçte de şehir genelindeki tüm üyelerle birebir temasların devam edeceği bildirildi.
Bu ziyaretlerin, hem esnaf ile oda yönetimi arasındaki bağları güçlendirdiği hem de sektörün ortak akılla yönetilmesine önemli katkı sunduğu değerlendiriliyor.
GÜNCEL
08 Nisan 2026 - 22:01
ESNAFIN BAŞKANI SAHADA: HACI FİDAN'DAN YOĞUN ESNAF MESAİSİ
GÜNCEL
08 Nisan 2026 - 22:01





