• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:47
Ünal Ateş: Elbistan’da Baba Ocağımızdan Birlik Ve Mücadele Mesajı Verdik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İLÇE
  3. Elbistan ekonomisinin pandemi sonrası planlaması yapıldı
İLÇE
02 Mart 2021 - 12:02

Elbistan ekonomisinin pandemi sonrası planlaması yapıldı

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kent ekonomisinde pandemi sonrasında hızlı bir toparlanma sağlanması amacıyla atılacak adımlarla ilgili meslek odası başkanlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İLÇE
02 Mart 2021 - 12:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elbistan ekonomisinin pandemi sonrası planlaması yapıldı
İlçede faaliyet gösteren 9 meslek odasının başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantı, Mükrime Hatun Kültürevi’nde yapıldı. Kent ekonomisinin mevcut durumunun masaya yatırıldığı toplantıda, pandemi sonrasıyla ilgili de ticari hayata canlılık katacak fikirler de dile getirildi.

Toplantı sonrasında oda başkanları adına konuşan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, vatandaşları yerinde alışverişe yönlendirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Kent ekonomisinin bel kemiği olan esnafların ayakta kalması için ortak hareket edeceklerini belirten Başkan Paksoy, şöyle devam etti:

“Sayın Belediye Başkanımızın başkanlığında 9 esnaf odası bir araya geldik. Covid-19 salgını ve pandemi nedeniyle esnafımızın yaşadığı sıkıntılar hepimizin malumu. Bu toplantıyla da hem pandemi sürecinde hem de sonrasında esnafımıza, kent ekonomisine nasıl can suyu katarız ve önlemler alırız konularını görüştük. Ayrıca, ilçe ekonomisini nasıl daha ileriye götürürüz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Oda başkanlarımızın önerilerini hayata geçirmek için önümüzdeki günlerde yeni kararlar alacağız. Sayın Başkanımız, esnafın yanındayız kampanyası başlattı. Vatandaşlarımızı, yerel esnaflarımıza yönlendirmek ve alışverişlerini mümkün olduğunda online değil de yerinden yapmalarını sağlamak istiyoruz. 150 bin nüfusun olduğu ilçemizde tahminen 30 bin hane var. Bu 30 bin hanenin 15 binini günde bir defa esnafımızdan alışveriş yapmasını teşvik edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah başarılı oluruz.”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise, pandeminin ticari hayatta oluşturduğu karamsar havayı dağıtmak ve sonrası için de kararlı adımlar atmak istediklerini vurguladı.

Oda başkanlarının fikir ve önerileri doğrultusunda genel çerçeveyi çizdiklerini anlatan Başkan Gürbüz, ana hatları da en kısa sürede belirleyeceklerini ifade etti.

Başkan Gürbüz, “Elbistan’ımızın ticaretinin geliştirilmesi ile ilgili olarak oda başkanlarımızla bir çalışma başlattık. Pandemi sonrasında Elbistan ticaretiyle ilgili değerlendirmeler yaptık. Ticaretin normal seyrine kavuşmasıyla ilgili alınması gereken tedbirler; bundan sonraki süreçte hükümetimizin yapmış olduğu destekler, vatandaşımızın ve özellikle esnafımızın beklentileri, yerelde yapılması gerekenleri değerlendirdik” şeklinde bilgi verdi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Hükümetimizin esnafımızla ilgili yapmış olduğu çalışmalar, esnaflarımız tarafından takdirle karşılanıyor. Bizler de yerel idare olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız ve oda başkanlarımızın öngörüleri doğrultusunda yerel esnafı destekleme adına bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanyada esnafımızın yanında olduğumuzu, tüm imkanlarımızla onları desteklediğimizi ve vatandaşlarımızın da özellikle pandemi sonrası ticari hayatın normale kavuşmasıyla ilgili beklentilerini karşılayabilmekle ilgili tedbirler almak üzere çalışmalar yapıyoruz.

Oda başkanlarıma kampanyaya gösterdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Pandemi sonrasında ticari hayatın normale kavuşmasıyla ilgili neler yapılması gerekiyor; odaların ve esnafımızın beklentilerini sektörle değerlendirip çözüm önerilerini değerlendirdik. Bakanımız Sayın Mahir Ünal beyefendiye de şehrimize yaptığı katkılar sebebiyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Ünal Ateş: Elbistan’da Baba Ocağımızdan Birlik Ve Mücadele Mesajı Verdik
Ünal Ateş: Elbistan’da Baba Ocağımızdan Birlik Ve Mücadele Mesajı...
Başkan Toptaş önce aşure dağıttı, sonra vatandaşların sorularını yanıtladı
Başkan Toptaş önce aşure dağıttı, sonra vatandaşların sorularını...
Kahramanmaraş Stadyumu Yükseliyor
Kahramanmaraş Stadyumu Yükseliyor
Büyükşehir, Dirençli Şehir Vizyonunu Akademik İş Birlikleriyle Güçlendiriyor
Büyükşehir, Dirençli Şehir Vizyonunu Akademik İş Birlikleriyle...
Kahramanmaraş’ın Yeni Sağlık Üssünde Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş’ın Yeni Sağlık Üssünde Çalışmalar Tüm Hızıyla...
Başkan Gürbüz; “Bölgenin en büyük Besi OSB'si Elbistan‘da hayata geçiyor“
Başkan Gürbüz; “Bölgenin en büyük Besi OSB'si Elbistan‘da hayata geçiyor“

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim