• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
20:17
Akedaş İstiklalspor’dan kritik galibiyet
18:29
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
16:08
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten sert açıklama:
11:58
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
11:56
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Ziyaret
11:55
Sağanak Yağışın Getirdiği Olumsuzluklar Hızla Gideriliyor
11:53
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
11:49
Kipaş İstiklal Basketbol Saniye Basketiyle Fenerbahçe’ye Mağlup Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan'a Destek Eylemi Basın Açıklaması
GÜNCEL
01 Ekim 2020 - 13:36

Dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan'a Destek Eylemi Basın Açıklaması

Genç Memur-Sen olarak Türkiye geneli 81 ilde saat:12.00’da ‘Dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan’a Destek’ Eylemi Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

GÜNCEL
01 Ekim 2020 - 13:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan’a Destek Eylemi Basın Açıklaması
Bütün diplomatik ilişkilerin ötesinde derin bir bağ ile birbirlerine “Kardeş”  diyen Türkiye ve Azerbaycan dostluğunun boyutu telaffuzu ile vakidir.  İki devlet ve tek millet olmanın tarihsel şuuru gün geçtikçe daha fazla anlam kazanmakta ve pekişmektedir. Bu kardeşlik hiç şüphesiz tarihte devletlerarasında ortaya konulan en samimi ve en kadim dostluk olarak; diplomasinin “ devletlerin dostları yoktur, çıkarları vardır” teamülüne de meydan okumaktadır.

Kardeş ülke Azerbaycan’da son zamanlarda yaşanan hadiseler kamuoyunun malumudur.  Zira bu hadisenin bugünün meselesi olmadığını ve tarihe geçmiş kara bir leke olarak günümüze kadar geldiğini bütün dünya bilmektedir.   Ermenistan otuz sene önce uluslararası hukuku hiçe sayarak, Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgal etmiş ve bu işgal esnasında hiçbir ahlaki kural tanımayan saldırganlığı ile adeta bir katliam gerçekleştirmiştir.  Azerbaycan topraklarının neredeyse beşte birini işgal eden ve milyonlarca insanı yurtlarından ederek, başta Hocalı’da yaptığı soykırımı ile insanlık suçu işleyen Ermenistan’ın tescilli bir saldırgan olduğunu biliyoruz.  Ancak ne acıdır ki bütün dünya devletlerinin söz konusu “biz” olunca ortaya koyduğu “üç maymun” u oynama tavrı yine değişmemiş ve Azerbaycan’ın haklı mücadelesi her koşulda uluslararası camiada örselenmiştir. 

Azerbaycan, yaşanan bunca kıyımdan sonra kendi öz toprağını geri almak için her türlü meşru gayreti sarf etmiş olsa da uluslararası camia duyarsız kalmış ve Ermenistan bu durumdan güç alarak şımarık tavrını sürdürerek her koşulda provokasyonlarını sürdürmeyi devam ettirmiştir.

28 Eylül sabahı Ermenistan silahlı güçlerinin yeniden ahlaksızca yaptığı saldırıya meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bir yanda kendi toprakları işgal edilen Kardeş Ülke, diğer yanda ise işgalci konumunda olan bir ülke varken; bizlere de “Dünya Beşten Büyüktür” diyen iradenin arkasında durarak, haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, omuz omuza mücadele vermekten başka seçenek yoktur. Bu saiklerle uluslararası hukukun işletilmesi noktasında; başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün dünya ülkelerini inisiyatif almaya ve Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına karşı tavır almaya davet ediyoruz.

Ülkemizin Azerbaycan’a verdiği güçlü destek sadece devletlerimiz arasındaki kardeşlik hukuku sebebiyle değildir. Aynı zamanda otuz senedir Kardeş Azerbaycan’a yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepkidir.  Ama bilinmelidir ki Türkiye’nin Azerbaycan’a yardımı ve desteği de “her nasıl istiyorlarsa öyle” olur.

Bizler, bugün Ermenistan’ın uluslararası hukuku hiçe sayarak, dost ve kardeş ülke Azerbaycan topraklarına yönelik haksız saldırılarını, insanlık dışı işgallerini protesto etmek, hiçbir şekilde izahı olmayan hukuksuz saldırılar nedeniyle Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi anmak ve ne olursa olsun Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu açıklamak için buradayız. Tekrar Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor; İki Devlet Bir Millet olduğumuz Azerbaycan halkının yanında her fırsatta koşulsuz olarak duracağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz.

                                                     Ali KÖSE

KAHRAMANMARAŞ GENÇ MEMUR-SEN İL BAŞKANI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Akedaş İstiklalspor’dan kritik galibiyet
Akedaş İstiklalspor’dan kritik galibiyet
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten sert açıklama:
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten...
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Ziyaret
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan,...
VALİ ÖMER FARUK COŞKUN, ILICA MAHALLEMİZDEKİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ
VALİ ÖMER FARUK COŞKUN, ILICA MAHALLEMİZDEKİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim