• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
18:29
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
16:08
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten sert açıklama:
11:58
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
11:56
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Ziyaret
11:55
Sağanak Yağışın Getirdiği Olumsuzluklar Hızla Gideriliyor
11:53
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
11:49
Kipaş İstiklal Basketbol Saniye Basketiyle Fenerbahçe’ye Mağlup Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı ve Sosyal Politikalar Başkanı Elif Esen: "Hükûmet, çalışanların sorunlarını ağırlaştırıyor"
SİYASİ
28 Ekim 2020 - 11:16

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı ve Sosyal Politikalar Başkanı Elif Esen: "Hükûmet, çalışanların sorunlarını ağırlaştırıyor"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan ve çalışma hayatı ile vergi alanlarında önemli düzenlemeler içeren torba kanun teklifi son derece yetersiz kalmıştır.

SİYASİ
28 Ekim 2020 - 11:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı ve Sosyal Politikalar Başkanı Elif Esen: “Hükûmet, çalışanların sorunlarını ağırlaştırıyor”
Çünkü…

1. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeme süresi uzatılıyor. Ancak istihdam paketi, çalışanların sefalet ücreti karşılığında çalışmaya devam etmelerini öngörüyor.

2. Bu paket, daha yüksek ücretle farklı bir iş yerinde iş bulan çalışanlara hak ettiği tazminatlarını alarak geçiş hakkı tanımıyor.

3. Nitelik itibariyle belirsiz süreli olması gereken işlerde belirli süreli hizmet akdi yapılmasına izin veriliyor. Oysa hem yasalar hem de ILO sözleşmesi belirsiz süreli hizmet akitlerini esas alır. Bu düzenlemeyle birlikte çalışanlar, belirli süreli iş sözleşmesinin süresi dolduğunda kıdem ve ihbar tazminatı alamayacaktır. Biz, güvencesiz esnekliğe karşıyız.

4. Kısmi zamanlı çalışmayı kabul eden hizmet erbabına damga vergisi ve gelir vergisi stopajı istisnası getiriliyor. Çalışan için ödenen vergi ve SGK primlerinin bir nevi istihdam vergisi olduğu düşünüldüğünde, teşvikler iddia edildiği gibi çalışanlara değil işverenlere getiriliyor. Bu madde bir kişinin tam zamanlı yapacağı işi iki kısmi zamanlı çalışana yaptırmayı amaçlıyor. Böylece işsizlere iş bulamayan hükûmet, eldeki işleri ve bir maaşı birkaç kişiye paylaştırıp işsizliği azaltmaya çabalıyor. Bunun anlamı, zaten sefalet ücreti denebilecek düzeyde ücret alan çalışanların gelirlerinin daha da düşmesi demektir.

5. Teklife göre emekli olmak isteyen ve 10 günden az çalışan gençlerin primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Asgari ücretle çalışan bir gencin 10 günlük çalışmasının karşılığında alacağı ücret 981 TL’dir. Aynı genç emeklilik için prim ödemek isterse aldığı 981 Liranın 588 Lirasını emekli olabilmek için, 49 Lirasını da Genel Sağlık Sigortası primi için ayırmak zorundadır. Geriye geçinmesi için kendisine kalacak miktar 344 Liradır. Bu, hiç adil değildir.

6. Teklif, son bir yılda, istihdamda erkeklerin iki katı oranında azalan kadınlar için hiçbir özel düzenlemeler içermiyor. Kadınların cinsiyet rollerinden gelen sorumluluklarını dengeleyebilecek düzenlemeler ve destek paketleri uygulamaya alınmıyor.

7. Önceki varlık barışı uygulamalarında varlıklar üzerinden %1, %2 gibi oranlarda vergi alınırken, bu teklifte varlıklar üzerinden herhangi bir vergi alınmayacağı düzenleniyor. Yüksek oranda ÖTV ve KDV’nin yoksullar üzerinde oluşturduğu adaletsizlik ortadayken, yurt dışında bulunan ve vergi dışı varlıkların vergi ödenmeden ülkeye getirilmesi vergi adaletsizliğini daha da arttırıyor.

8. Maliye ve Hazine’den sorumlu bakanın Yeni Ekonomik Programı kamuoyuna açıklarken 2023 yılına kadar vergi ve prim affı olmayacak açıklamasının üzerinden bir ay geçmeden vergi affına gidilmesi iktidarın nasıl plansız, programsız ve günü birlik kararlarla ülkeyi yönettiğinin en açık ispatıdır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
MEB’den Kahramanmaraş’ta görevden alma kararı
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten sert açıklama:
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş’ten...
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
“Vatandaşın huzuru ve güvenliği önceliğimizdir”
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Ziyaret
64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’dan,...
Sağanak Yağışın Getirdiği Olumsuzluklar Hızla Gideriliyor
Sağanak Yağışın Getirdiği Olumsuzluklar Hızla Gideriliyor
BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI
BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim