• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:47
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
15:44
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
15:43
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
15:38
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ünsal'a Hayırlı Olsun Ziyareti
13:37
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
13:36
-Kahramanmaraş’ta Trafikte Yarış İddiası Kazayla Sonuçlandı: 5 Yaralı
13:34
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİDİR
13:31
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ’NİN OY ÇEŞİTLİLİĞİ HARİKULADE, HER KESİMDEN OY ALIYORUZ!
13:28
“Kadınların iş dünyasındaki varlığı güçlenmeli”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "OHAL DEMOKRASİNİN KORUNMASINA YÖNELİKTİR"
SİYASİ
22 Temmuz 2016 - 10:27

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "OHAL DEMOKRASİNİN KORUNMASINA YÖNELİKTİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantıları 20 Temmuz’da gerçekleştirildi.

SİYASİ
22 Temmuz 2016 - 10:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “OHAL DEMOKRASİNİN KORUNMASINA YÖNELİKTİR”
Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anayasamızın 120. Maddesi uyarınca olağanüstü hal ilan edilmesini Hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar Kurulumuz da bu tavsiye doğrultusunda Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdı” dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşadığını belirten Erdoğan, ülkenin ve milletin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış bir grubun, emir komuta zinciri dışına çıkarak, darbe girişimi başlattığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları anlaşılan bu grubun uçaklarla, helikopterle, tanklarla, silahlarla, devlete ve millete karşı saldırıya geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT yerleşkesi, Boğaziçi Köprüsü ve çeşitli askeri birimlerin yoğun saldırı altında kaldığını aktaran Erdoğan, Hükümetin kararlı duruşu, milletimizin darbe girişiminde bulunanların karşısına cesurca dikilmesi ve güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi sayesinde bu teşebbüsün amacına ulaşamadığını belirtti.

“Kendisini bu vatanın bir evladı, bu milletin bir ferdi olarak hisseden herkes darbe girişiminin karşısında yer almıştır”.

Gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertlerinin darbeciler karşısında tek vücut olduğunu söyleyen Erdoğan; darbe teşebbüsünde bulunan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımızla ilgili; “ Çok açık söylüyorum, şu anda şu siyasi parti, bu siyasi parti ne demiş üzerinde duracak değilim, ama cumhurun Başkanı olarak ben milletimle iftihar ediyorum ve milletimizle birlikte inanıyorum ki bütün bu engelleri aşmak suretiyle demokrasi tarihine bu kahramanlık destanını Türk milleti yazmıştır ve bu böyle anılacaktır.”

Darbe girişimi sonrası sivil vatandaşlarımızdan, polislerimizden ve askerlerimizden 246 masum insanın hayatını kaybettiğini, 1536 vatandaşımızın yaralandığını kaydeden Erdoğan; Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe girişiminin milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratıldığını sözlerine ekledi.

“Yaşadığımız darbe girişimi Türkiye’de kimlerin canları pahasına demokrasinin ve hukuk devletinin yanında olduğunu, kimlerin de diktatörlük peşinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur.”

Olağanüstü hal ilanı amacının, ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için gerekli adımları en hızlı ve etkin şekilde atabilmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı; bu uygulamanın kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı olmadığının altını çizdi. Olağanüstü hal uygulamasının Silahlı Kuvvetlerin yönetime dâhil olması anlamına gelmediğini belirten Erdoğan; “Milletime şunu söylüyorum: Eyvah, şimdi olağanüstü hal ilan edildi, yoksa bu süreçte artık valiler devreden çıkıp bu süreçte Silahlı Kuvvetler mi yönetime el koyacak? Asla böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak ve Silahlı Kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde, onların yönetiminde bu süreci sürdüreceklerdir. Ve bizler demokrasiden asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz, bunu da böyle biliniz. Silahlı Kuvvetlerimiz de kesinlikle Hükümetinin emrinde, Hükümetiyle beraber hareket etme noktasındadır” dedi.

“Özellikle ekonominin yurt içindeki ve yurt içindeki unsurlarının olağanüstü hal uygulaması konusunda en küçük bir olumsuz çekinceleri, tereddütleri olmamalıdır.”

Olağanüstü hal uygulaması süresince de ekonomideki reformların kesintisiz süreceğini belirten Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Ama şunu çok açık ve net söylüyorum: Bu süreçte Türkiye başta tasarrufların arttırılması konusundaki teşvikler olmak üzere, ekonomideki reformlarını kesintisiz sürdürecektir. Merkez Bankamız gayet güzel açıklamalarını yaptı ve ön açıcı açıklamalarını da yaptı, bundan sonra da kararlı bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum. Piyasada herhangi bir likidite sıkıntısı söz konusu değil ve olmayacaktır da. Piyasaların kendi kuralları içindeki işleyişleri konusundaki hassasiyet, izlenen rasyonel ekonomi politikası çerçevesinde sürecektir. Her zaman söylüyorum, yine biz mali disiplinden asla taviz vermez, yolumuza böyle devam ederiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde vatandaşlara, "Sakın endişeye kapılmayın, hiçbir endişeye yer yok. Türkiye bu badireyi hamdolsun atlattı ve bundan sonra da yatırımlarıyla beraber bu süreci güçlenerek devam ettirecektir." diye seslendi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENİYOR
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
KMESOB'DAN KSÜ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ESNAF TEŞKİLATINDAN KSÜ REKTÖRÜ OKUMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ünsal'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden KSÜ Rektör...
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
-Kahramanmaraş’ta Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu
KAPAM: DARBE ZİHNİYETİ KABUL EDİLEMEZ
KAPAM: DARBE ZİHNİYETİ KABUL EDİLEMEZ

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim