• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
16:52
Yumurtalık’ta ortak akıl ve güç birliği vurgusu
14:20
-AS Vefa’ya iş insanından anlamlı destek
14:18
Güngör’den İstiklalspor İtirafı: "Mecburiyetten Kurduk, Bir Umut Oldu"
13:42
Kahramanmaraş’ta Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı
11:36
Kahramanmaraşlı Vali Ömer Kalaylı’dan Kilis’te Güçlü Mesajlar: “Okullar Kırmızı Çizgimizdir”
10:18
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısı Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. CHP'li Öztunç; 'Borcunu Öde, Diplomanı al' Dayatmasındansa, Mesleklerini İcra Ederek Borçlarını Ödeyebilirler!
SİYASİ
01 Temmuz 2021 - 15:09

CHP'li Öztunç; 'Borcunu Öde, Diplomanı al' Dayatmasındansa, Mesleklerini İcra Ederek Borçlarını Ödeyebilirler!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, özel üniversitelerde okuyan ve pandemi nedeniyle okul ücretlerini ödeyemeyerek diplomalarına kavuşamayan öğrencilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

SİYASİ
01 Temmuz 2021 - 15:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP’li Öztunç; ‘Borcunu Öde, Diplomanı al’ Dayatmasındansa, Mesleklerini İcra Ederek Borçlarını Ödeyebilirler!
Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle iki ayrı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sunan Ali Öztunç, bir çözüm yolu bulunarak mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Öztunç, ‘borcunu öde, diplomanı al’ dayatmasındansa, mezun olmayı hak eden öğrencilerin mesleklerini icra edip, bir yandan da borçlarını ödeyebilecekleri bir formülün geliştirilebileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, pandemi koşulları nedeniyle okul ücretlerini ödemekte zorlanan öğrencilerin hayata atılamayarak, sorunlar içerisinde boğuştuklarını ve topluma faydalı bireyler olma yolunda son adımı atmalarına bu durumun engel teşkil ettiğini hatırlattı.

CHP’li Ali Öztunç, mevcut özel okullara ÖSYM üzerinden yerleşen bu öğrencilere, okulların diplomalarını vermeme gibi bir hakkı olup olmadığını sorgularken, Bakan Ziya Selçuk’un cevaplaması istemiyle verdiği önergede “Özel üniversitelerde mezun olmaya hak kazanan birçok öğrenci pandemi nedeniyle okul ücretlerini ödeyemedikleri için üniversite diplomalarını alamamaktadır. Diploma alamadıkları için çalışma olanağı bulamayan bu öğrencilerin sorununa bir çözüm bulunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

CHP’li Öztunç bu bağlamda Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti;

  1. YÖK’e bağlı özel üniversitelerde kaç öğrenci öğrenim görmektedir?
  2. Özel üniversitelerde mezun olduğu halde borcundan dolayı diplomasını alamayan öğrenci sayısı kaçtır?
  3. Özel üniversitelere ÖSYM üzerinden yerleşen öğrencilerin diplomalarını vermeme gibi bir hakları var mıdır?
  4. Diplomasını alamadığı için Sağlık Bakanlığı atamalarına, Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş (TUS) Sınavına ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) katılamayan mezun doktorların ve diş hekimlerinin sorununa bir çözüm bulma konusunda bakanlığın bir çalışması var mıdır?
Pandemi döneminde sağlık emekçilerine olan ihtiyacın katlandığı vurgusunda bulunan Öztunç, Bakan Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede ise ‘borcunu öde, diplomanı al’ dayatmasındansa, mezun olmayı hak etmiş bu bireylerin bir yandan mesleklerini icra edip, bir yandan da borçlarını ödeyebilmeleri gerektiğini belirtti.

Öztunç’un Bakan Koca’dan yanıt beklediği sorular ise şu şekilde oldu;

  1. Özel üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olan ancak yaşanan pandemi nedeniyle ödemelerini yapamayan ve bu sebeple diplomalarını alamayan kaç doktor ve diş hekimi vardır?
  2.  Diplomasını alamadığı için Sağlık Bakanlığı atamalarına, Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş (TUS) Sınavına ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) katılamayan mezunların sayısı kaçtır?
  3. Sağlık emekçilerine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde çalışıp hem mesleklerini icra edip hem de borçlarını ödeyebilecek durumdaki sağlık mezunlarının özel üniversitelerin “borcunu öde diplomanı al” şeklindeki dayatmalarına bakanlık olarak bir çözümünüz olacak mı?
  4. Söz konusu mezunların diplomalarını alabilmeleri amacıyla Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapmayı düşünüyor mu?
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Yumurtalık’ta ortak akıl ve güç birliği vurgusu
Yumurtalık’ta ortak akıl ve güç birliği vurgusu
-AS Vefa’ya iş insanından anlamlı destek
-AS Vefa’ya iş insanından anlamlı destek
Güngör’den İstiklalspor İtirafı:
Güngör’den İstiklalspor İtirafı: "Mecburiyetten Kurduk, Bir Umut...
Kahramanmaraş’ta Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı
Kahramanmaraş’ta Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı
Kahramanmaraşlı Vali Ömer Kalaylı’dan Kilis’te Güçlü Mesajlar: “Okullar Kırmızı Çizgimizdir”
Kahramanmaraşlı Vali Ömer Kalaylı’dan Kilis’te Güçlü Mesajlar:...
Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezinden Veda Yemeği
Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezinden Veda Yemeği

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim