• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
16:02
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ İTTİFAK KURMAYACAK!
16:01
Kahramanmaraş’ta Trafik Kazası: 4 Yaralı
15:59
Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASİ
  3. Çabukel: Şehrimizi istişare kültürüyle yöneteceğiz!
SİYASİ
01 Mayıs 2023 - 14:39

Çabukel: Şehrimizi istişare kültürüyle yöneteceğiz!

SİYASİ
01 Mayıs 2023 - 14:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çabukel: Şehrimizi istişare kültürüyle yöneteceğiz!
28. Dönem İYİ Parti Kahramanmaraş 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Ahmet Çabukel, Cumhur İttifakı’nın ve torpilli idarecilerinin sergilediği vasat yönetim sonucu binlerce Kahramanmaraşlının hayatını kaybettiğini belirterek 14 Mayıs’ta başına buyruk yönetime son vererek istişare kültürüyle yönetim modeline geçeceklerini söyledi.

Çabukel, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde can kaybımızın çok fazla olmasının en büyük sebebi, iktidar ve yöneticilerinin rant odaklı yönetimidir. O yüzden asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde bilançonun bu kadar ağır olmasının sorumluları sadece muhalefete değil mesleki ve teknik sivil toplum kuruluşlarına da kulağını tıkayan yöneticilerdir. İstişare kültüründen uzak tutumları nedeniyle Kahramanmaraş mezarlığa döndü” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Adayı Av. Ahmet Çabukel, seçim çalışmaları kapsamında Demrek, Avgasır, Dereboğazı, Kurtlar ve Altınova mahallelerinde vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretlerinde vatandaşlar tarafından adeta sevgi seliyle karşılanan Çabukel, vatandaşların ve ihtiyaç ve beklentilerini dinleyerek hem çözüm önerilerini sunuyor hem de projelerini anlatıyor.

Ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulunan Çabukel, bölgede yoğun bir ulaşım sorunu yaşandığını ve yerel yönetimlerin mahalle aralarındaki ulaşıma gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade etti.

Çabukel, “Kahramanmaraş’ta ulaşım problemi yaşamayan bölgemiz yok gibi. Şu kadar yol yaptık, diye reklam yapanların bu bölgelere yönlerini bile dönmediğini gördük. Bununla beraber yine içme, kullanma ve sulama suyu sorunu halkımızın en çok şikayet ettiği konular arsında. Ama batı köylerimizde bu sorun daha fazla. Mahallelerimizdeki en fazla şikayet, yine korkunç depremler sonrası yetkili birilerini görememeleri, kendilerini yalnız hissetmeleri. Yardımların düzenli bir şekilde ulaştırılmaması, çadır ve gıda temininde sorun yaşamaları nedeniyle vatandaşlarımız iktidara çok tepkili. Felaketin boyutuna baktığımızda vatandaşlarımız, kriz koordinasyon merkezine göre bireysel anlamda daha başarılı bir kriz yönetimi sergilediler” dedi.

“Kahramanmaraş’ı istişare kültürüyle imar ve inşa edeceğiz!”

Kahramanmaraş’ın en önemli sorunlarından birinin barınma ve imar olduğuna dikkat çeken Çabukel, iktidarın en büyük eksikliklerinden birinin istişare kültürünü ortandan kaldıran bir yönetim sergilemeleri olduğunu aktardı.

Çabukel, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ımızı yeniden ayağa kaldıracaksak barınma sorununu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikli gündemimiz imar. Mevcut iktidarın istişareden ziyade rant odaklı yaklaşımıyla hazırladıkları imar planları, mezarların sayısını artırmaktan başka bir işe yaramadı. Bunların imar düzenlemesinden el çektirilmesi gerek. Çünkü geçmişte nasıl imar yaptıklarını çok net gördük. Biz, inşallah bunlar gibi milletin canını hiçe sayan bir yaklaşım içinde olmayacağız. Şehrimizi yeniden imar ve inşa ederken istişare kültüründen vazgeçmeden ortak akılla yapacağız. Herkesin yaşadığı bir şehrin geleceğiyle ilgili kararlar alacaksak bunu bu şehirde yaşayanlarla almalıyız. O yüzden fabrikada çalışan işçisinden iş adamına, emeklisinden esnafına kadar herkesin görüşünü alıp ortak akılla bilim ve teknolojiden faydalanarak akıllı, çevreye duyarlı, kültürel mirasımızı koruyan bir yaklaşım ve tarihimize yakışır bir Kahramanmaraş’ı hep beraber inşa edeceğiz. Bunu ancak istişareyle başarabiliriz. Hemşehrilerimizden rica ediyorum. İthal adaylar, ısmarlama adaylar bu şehri istişareyle yönetemez. Çünkü onlarla emir almaya alışmışlardır. Bu şehir için emir verenlerin de bu şehrin geleceğini düşündüğünden endişeliyiz. Onlar Kahramanmaraş’ın sorunlarını çözemez. Kahramanmaraş’ın sorunlarını Kahramanmaraş’ın evlatları çözer. Onlar misafir. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra yaşadıkları yere geri göndereceğiz.”

2023/05/5308934801682941263.jpg
2023/05/6072855911682941263.jpg
2023/05/10576760661682941264.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ İTTİFAK KURMAYACAK!
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ İTTİFAK KURMAYACAK!
Kahramanmaraş’ta Trafik Kazası: 4 Yaralı
Kahramanmaraş’ta Trafik Kazası: 4 Yaralı
Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı
Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı
İbrahim Sarı’dan Mehmet Akif Dağ’a Kitap Takdimi
İbrahim Sarı’dan Mehmet Akif Dağ’a Kitap Takdimi
Başkan Toptaş, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Başkan Toptaş, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Başkan Hayrettin Güngör; “14 Mayıs’ta En Büyük Desteği Veren Şehir Olacağız”
Başkan Hayrettin Güngör; “14 Mayıs’ta En Büyük Desteği Veren Şehir Olacağız”

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim