• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:26
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
11:25
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
11:15
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
09:46
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. BAŞKAN KUYBU: ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE
GÜNCEL
05 Şubat 2026 - 21:17

BAŞKAN KUYBU: ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, 6 Şubat 2023 depremlerinin 3. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Kuybu, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olduğunu vurgulayarak, hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

GÜNCEL
05 Şubat 2026 - 21:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAŞKAN KUYBU: ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Başkan Kuybu mesajında, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yalnızca şehirleri değil, milyonlarca insanın hayatını, hayallerini ve geleceğe dair umutlarını derinden etkilediğini belirtti. “Asrın felaketi olarak adlandırılan bu büyük afet, 50 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 100 bini aşkın insanımızın yaralanmasına ve yüz binlerce ailemizin evsiz, yuvasız kalmasına neden olmuştur. Acımız ilk günkü tazeliğini korurken, yüreğimizde açılan yaralar da hâlâ kapanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte milletçe büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini dile getiren Kuybu, esnaf ve sanatkâr camiasının da bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi. “Felaketin ilk anlarından itibaren depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla tüm imkânlarımızı seferber ettik. Esnafımız; dükkânını, ekmeğini, yüreğini açarak dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koydu” dedi.

KMESOB olarak afet sonrası süreçte hem esnafın yeniden ayağa kalkması hem de şehrin ekonomik ve sosyal hayatının canlanması için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Kuybu, “Birliğimize bağlı odalarımızla birlikte iş yerleri yıkılan, ticari faaliyetleri sekteye uğrayan esnaf ve sanatkârlarımızın yeniden iş hayatına tutunması için destek olduk, olmaya da devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü esnaf, güçlü şehir demektir” şeklinde konuştu.

Başkan Kuybu, depremin Türkiye’ye afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulayarak, kalıcı çözümler ve sürdürülebilir şehirler için tüm kurumların iş birliği içinde çalışmasının gerekliliğine dikkat çekti. “Yaşadığımız bu büyük acı bizlere, sadece yaraları sarmanın değil, gelecekte benzer felaketlerin yıkıcı etkilerini en aza indirecek önlemleri almanın da ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu doğrultuda daha dirençli şehirler, daha güçlü yapılar ve daha bilinçli toplum için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.

Mesajının sonunda hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Kuybu, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

“Asrın felaketi olarak nitelendirilen böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kederli ailelerine ve aziz milletimize sabr-ı cemil diliyorum. Birliğimiz ve esnaf teşkilatımız olarak, depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, Kahramanmaraş’ımızı yeniden ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER...
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
Kahramanmaraş’ta 8 bin 195 Sosyal Konutun Hak Sahibi Belirlendi
Kahramanmaraş’ta 8 bin 195 Sosyal Konutun Hak Sahibi Belirlendi

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim