• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
21:46
ESKİ TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ’TAN ESNAF CAMİASINA ANLAMLI ZİYARET
19:12
Sürücülerin Dikkatine! Azerbaycan Bulvarı’nda Kısmi Trafik Düzenlemesi
18:36
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireylerin Hayatına Değer Katıyor
18:34
Pusula Maraş’ın KPSS Deneme Sınavlarının Beşincisi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
18:33
Büyükşehir’den Girne Caddesi’nde Gece Asfalt Mesaisi
18:31
Büyükşehir’den Yeni Haftada 23 Farklı Noktada Sıcak Asfalt
18:29
KAMEK Atölyeleri İlçelerde; Ücretsiz Kurslara Başvurular Başladı
18:28
Pusula Maraş’ın Gençlik Toplulukları Büyük İlgi Gördü
18:26
15 Temmuz Spor Vadisi Şehrin Yeni Buluşma Noktası Oldu
18:25
Büyükşehir’in Aslanbey Mahallesi’ndeki Asfalt Mesaisi Sürüyor
18:23
Haydi Gençler Yaz Spor Okullarına!
18:22
Bertiz’in Yeni Köprüsü Hızla Yükseliyor
15:13
Kipaş Holding’den Küresel Başarı: TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın İhracat Gücünü Dünyaya Taşıdı!
15:09
Yumurtalık’ta sahiller kurumsal kimliğe kavuşuyor
13:48
KAHRAMANMARAŞ'TA YÖRÜK KÜLTÜRÜNE BÜYÜK BULUŞMA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. BARO'DAN HAİN TERÖR SALDIRISINA KINAMA
GÜNCEL
16 Mart 2019 - 09:27

BARO'DAN HAİN TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. M. Burak Gül ve Yönetim Kurulu Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

GÜNCEL
16 Mart 2019 - 09:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BARO’DAN HAİN TERÖR SALDIRISINA KINAMA
Yönetim kurulu adına açıklamayı yapan Baro Başkanı Av. M. Burak Gül, terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını söyledi. Son zamanlarda özellikle batının dile getirdiği İslamofobi nedeniyle saldırgan bir toplumun ortaya çıktığını aktaran Gül, bu durumun ortadan kalkması adına gerekli çalışmaların yapılması temennisinde bulundu.

İslam coğrafyasının bu tür saldırılarla daha da kenetlendiğinin altını çizen Gül, saldırıyı kınadıklarını dile getirerek, “İslam coğrafyasını ve vicdanı hür insanları derinden sarsan bir terör saldırısını en hazin şekilde yaşadık. Yeni Zelanda’da Cuma namazı eda eden Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan bu saldırıda 49 kardeşimiz hayatını kaybetmiş, 48 kardeşimizde ağır yaralanmıştır.” Dedi.
İslamofobi konusunda batı dünyasının kışkırtıcı bir rol üstlendiğini dile getiren Gül, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Sistematik ve planlı olarak gerçekleştirilen bu hain saldırının altında İslamofobi düşüncesinin olduğu aşikardır.  Mabetlere saldırmak hiçbir inanç sistemi tarafından kabul edilmezken, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin içinde bulundukları ruh halinin vahameti tartışılması gereken en önemli konu haline gelmiştir. İslamofobi çığırtkanlığı yaparak tüm İslam coğrafyalarını ve Müslümanları terörist olarak addeden batı dünyasının bu olay karşısında nasıl bir tepki ortaya koyacağı son derece önemlidir. Yaptığı terör saldırısını sosyal medyadan canlı yayınlayan ve Hıristiyan aleminin fedaisi olduğunu haykıran bu şahsın batı dünyasından nasıl bir tepki alacağını çok merak ediyoruz. Batı, İslam düşmanlığını ortaya koydukları her türlü faaliyette açık bir şekilde belli etmiştir. Bu konuda akademik çalışmalar yapılmış, İslam düşmanlığı içeren filmler sahnelenmiş ve çeşitli organizasyonlar yapılmıştır. Bu nefretin sonunda Müslümanlar açıkça hedef gösterilmiş ve bu tür saldırıların önü açılmıştır. İki yüzlüğünü her platformda net bir şekilde ortaya koyan Batı, İslamofobi çığırtkanlığıyla Müslüman halkları hedef göstermeye devam etmektedir. Batı dünyasının bu tavrından vazgeçmesi ve bu sorunu ortadan kaldırması gerekir. Müslümanları potansiyel terörist olarak gösteren siyasi ve ideolojik duruş ve söylemlerden kaçınılması gerekmektedir.”
İSLAM DÜNYASININ PROFİLİNİ BATI ÇİZEMEZ
Terör sorunlarıyla yangın yerine dönen İslam dünyasının profilini batının çizmeye çalıştığını dile getiren Gül, açıklamasını şu şekilde sürdürdü : “Batının Müslümanlara çizdiği profilin yıkılması için tüm insanlık üzerine düşen görevi yapmalıdır. Müslüman eşittir terörist profili son bulmalı, bu konuda yürütülen tüm psikolojik hareketlere biran önce son verilmelidir. İslam’ın barışın teminatı olduğu bilincinden hareketle tüm İslam coğrafyaları birleşmeli ve bu algıyı ortadan kaldırma adına gerekli çalışmaları yapmalıdır. Demokrasi naraları atarak İslam dünyasını ötekileştirmeye çalışan Batı İslamofobi akımını durdurmaya yönelik bir çalışma yapmalıdır. Bu düşünceyi körükleyen düşünce ve davranışlara da biran önce son verilmelidir. Buradan dünya kamuoyuna açıkça ifade etmeliyiz ki; bütün din, ahlak ve hukuk öğretilerinde dokunulmaz kabul edilen mabetlere yönelik saldırılar, esasında insanlığın geleceğine ve barış içerisinde bir arada yaşama umuduna kast etmektedir. Dolayısıyla bütün inanç ve vicdan sahiplerini bu ve benzeri olaylar karşısında gereken tepkiyi göstermeye, insan hakları ve inanç özgürlükleri konusunda daha çok inisiyatif almaya davet ediyoruz.

Bu zulmü tetikleyenler şunları unutmamalıdır; ne İslam coğrafyasında yaşayanlar ne de hak ve adalet arayışında olanlar bu tür saldırılarla yıldırılamaz. İslam dünyası, bu tür provakatif olaylar karşısında aklıselim hareket edecektir.”
ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ VE İNANÇLI OLMA ZAMANIDIR
İslam coğrafyasını bir ve beraber olmaya davet eden Gül, son olarak şunları dile getirdi: “Adaletin koruyucuları olarak bizlerde, her zaman insanlığı hedef alan bütün söz, tavır ve saldırıların karşısında olmuşuzdur. Bizleri derin bir üzüntüye sevk eden söz konusu terör saldırısı sebebiyle de Yeni Zelandalı Müslümanlar ile tam bir dayanışma içinde olacağız. Bu vesileyle bir kez daha bütün insanlık için barışın ve huzurun en güçlü mekânı olan camilere yapılan vahşice saldırıları şiddetle kınıyor, bu saldırıların mimarlarını lanetliyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve baş sağlığı diliyoruz.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
ESKİ TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ’TAN ESNAF CAMİASINA ANLAMLI ZİYARET
ESKİ TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ’TAN ESNAF CAMİASINA...
Sürücülerin Dikkatine! Azerbaycan Bulvarı’nda Kısmi Trafik Düzenlemesi
Sürücülerin Dikkatine! Azerbaycan Bulvarı’nda Kısmi Trafik Düzenlemesi
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireylerin Hayatına Değer Katıyor
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireylerin Hayatına...
Pusula Maraş’ın KPSS Deneme Sınavlarının Beşincisi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Pusula Maraş’ın KPSS Deneme Sınavlarının Beşincisi Yoğun Katılımla...
Büyükşehir’den Girne Caddesi’nde Gece Asfalt Mesaisi
Büyükşehir’den Girne Caddesi’nde Gece Asfalt Mesaisi
EKİNÖZÜ ABDURRAHİM KARAKOÇ SOSYAL TESİSİ HİZMETE AÇILDI
EKİNÖZÜ ABDURRAHİM KARAKOÇ SOSYAL TESİSİ HİZMETE AÇILDI

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim