• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:57
KAHRAMANMARAŞ BASIN BİRLİĞİ’NDEN KAMUOYU AÇIKLAMASI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DİN
  3. Ateş; 'Din görevlilerimizin yanındayız'
DİN
02 Ekim 2021 - 14:12

Ateş; 'Din görevlilerimizin yanındayız'

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, “ 3600 ek göstergenin mutlaka çıkmasını talep ediyoruz. Bu anlamda da üzerimize düşen ne görev olursa her zaman tüm yurttaşlarımızın olduğu gibi din görevlilerimizin de yanındayız” dedi.

DİN
02 Ekim 2021 - 14:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ateş; ‘Din görevlilerimizin yanındayız’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ateş’i, Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hacı Ali Güneçıkan karşılarken, yönetim ve bazı üyeler de hazır bulundu. Son günlerde gündemin en çok koşulan konularından biri olan 3600 ek gösterge başta olmak üzere, lojman ve emeklilik halinde eş yardımının kesilmesinin yanı sıra din görevlilerinin diğer sorunlarına dikkat çeken Ateş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak din görevlilerinin yanınızdayız” mesajı verdi. Oldukça samimi bir ortamda geçekleşen ziyarette Ateş, din görevlileriyle sohbet etti.

“3600 EK GÖSTERGENİN MUTLAKA ÇIKMASINI TALEP EDİYORUZ”

3600 ek gösterge konusunda CHP olarak hükümete çağrıda bulunduklarını anlatan Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, “3600 ek göstergenin çıkacağına yönelik taahhüdünü hükümete bir kez daha hatırlatmayı gündemimize aldık. Kahramanmaraş’ta Özel İdare Binası’nın önünde bu talebimizi hem kamuoyu, hem de basınla paylaştık. Tüm Türkiye’de eş zamanlı bir açıklama oldu. Bugün de Din Görevlilerimizi ziyaret ederek 3600 ek göstergenin önemine işaret ettik. Özellikle emekli olduktan sonra insanların maaşları çok eriyor ve bir aile geçindirmek için maaşların yetmediğini görüyoruz. 3600 ek gösterge en azından bir nebze insanların derdine derman olacak, bir an önce çıkması gerektiğini düşünüyorum. Hükümete de çağrı yapıyoruz. Memurlar arasındaki bu adaletsizlik ve eşitsizliğin son bulmasını istiyor, 3600 ek göstergenin mutlaka çıkmasını talep ediyoruz. Bu anlamda da üzerimize düşen ne görev olursa her zaman tüm yurttaşlarımızın olduğu gibi din görevlilerimizin de yanındayız” dedi.

“HER SENE BİR PROBLEM ÇÖZÜLSE DİN GÖREVLİLERİNİN SORUNU KALMAZ”

Din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Ateş, din görevlilerinin sorunlarına dikkat çekerek, “Bu arada içinde bulunduğumuz hafta Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Din görevlileri bizim için yani Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran, bir parti olarak biz bu ülkede Misak-ı Milli sınırları içerisindeki bölünmez vatan, bayrak ve dinimiz ile ilgili temel esasları bizimle birlikte kabul eden herkesle ortak payda altında buluşuyoruz. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde yaşayan tüm yurttaşlarımıza CHP olarak kapımız açık, bu anlamda önemli bir görev ifa eden din görevlilerimizi de bu hafta vesilesiyle kutluyor, emeklerine sağlık, Cenab-ı Hak yaptıkları hizmetleri kabul eylesin diyorum. Tüm din görevlilerimizin de bu hafta içerisinde ne azından bir sıkıntısının ya da bir probleminin çözülmesini talep ediyoruz. Her sene bir problem çözülse herhalde 5-6 yıl içinde din görevlilerinin problemi çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

“EŞ YARDIMININ KESİLMESİ DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL”

Din görevlilerinin emeklilik hallerinde eş yardımının kesilmesine de dikkat çeken Ateş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu vesileyle emekli olduktan sonra din görevlilerinin eş yardımının kesilmesinin de akılla, mantıkla, izanla açıklanacak bir yanı yok. Herhalde hiçbir imam arkadaşımız emekli olduktan sonra hanımından ayrılmıyor. O yüzden eş yardımının kesilmesi doğru bir şey değil. Bununla ilgili de düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de özellikle camilerimiz inşa edilirken daha geniş alanlar üzerine içinde lojmanının, aşevinin, büyük bir meydanının olduğu, gerçekten işlevsel projelerin hayata geçmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.”

Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hacı Ali Güneçıkan ise CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KAHRAMANMARAŞ BASIN BİRLİĞİ’NDEN KAMUOYU AÇIKLAMASI
KAHRAMANMARAŞ BASIN BİRLİĞİ’NDEN KAMUOYU AÇIKLAMASI
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama
Rektör Okumuş’tan Vali Ünlüer’e Ziyaret
Rektör Okumuş’tan Vali Ünlüer’e Ziyaret
ANAHTAR PARTİ SÖZCÜSÜ FUAT GEÇEN’DEN TOM BARRACK ÇIKIŞI: HADDİNİ BİLECEK!
ANAHTAR PARTİ SÖZCÜSÜ FUAT GEÇEN’DEN TOM BARRACK ÇIKIŞI: HADDİNİ...
Büyükşehir, Sınav Günü de Özel Gereksinimli Vatandaşları Yalnız Bırakmadı
Büyükşehir, Sınav Günü de Özel Gereksinimli Vatandaşları Yalnız...
ALİ BABACAN İSTANBUL’DA VATANDAŞLA BULUŞTU
ALİ BABACAN İSTANBUL’DA VATANDAŞLA BULUŞTU

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim