• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
15:07
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’dan Meclis Üyesi Mehmet Özdemir’e Ziyaret
14:48
Kahramanmaraş’ta 100 Milyon Liralık Çevre Projesinin İmzaları Atıldı
13:03
Kahramanmaraş’ta Nadir Endemik Bitki Türü Tespit Edildi
12:41
DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET AKPINAR’DAN FIRINCILAR ODASI’NA ZİYARET
10:53
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Haydarbey Caddesini Sıcak Asfaltla Buluşturuyor
10:52
Büyükşehir’den Elbistan’da Kaçak Hafriyat Uyarısı; 191 Bin TL Ceza!
10:50
Başkan Fırat Görgel: “Elbistan’ımız İçin El Birliğiyle Çalışmaya Devam Ediyoruz”
10:48
Başkan Görgel, “Elbistan’a 500 Milyon TL’lik Yol Yatırımı Kazandırıyoruz”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. ANKARA TEMASLARI SONUÇ VERDİ,
GÜNCEL
28 Ocak 2023 - 13:46

ANKARA TEMASLARI SONUÇ VERDİ,

SANAYİDE DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE İNDİRİM GELDİ!

GÜNCEL
28 Ocak 2023 - 13:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ANKARA TEMASLARI SONUÇ VERDİ,

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) öncülüğündeki Kahramanmaraş iş dünyasının özellikle enerji maliyetlerine yönelik Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler sonuç vermeye başladı. Buna göre; BOTAŞ, Şubat ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 13,30 ila 17,22 arasında indirime gidildiğini duyurdu.

Kahramanmaraş ekonomisinin büyümesi, gelişmesi ve kabuklarını kırarak, Türkiye ihracatında yerini sağlamlaştırması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren KMTSO öncülüğündeki Kahramanmaraş iş dünyasının ziyaretleri meyvelerini veriyor. KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Meclis Başkanvekili Mahmut Arıkan, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş insanlarından oluşan heyet, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le bir araya gelmiş, başta enerji maliyetlerinin çözümü olmak üzere kentin taleplerini iletmişti.

İNDİRİM MÜJDESİ BOTAŞ’TAN GELDİ
Yapılan ziyaretlerin ardından ise sanayide elektrik ve doğalgaza indirim müjdesi geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda şu açıklamalara yer verildi: “1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %13,30 ile %17,22 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında %16,67 oranında indirim yapılmıştır. Diğer taraftan, sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında 2022 Ekim ay esas alındığında 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla %24,77 ile %38,45 oranlarında indirim yapılmıştır.”

BULUNTU: “ŞEHRİMİZİN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASI İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, şunları söyledi: “Yapılan indirimler bizim için çok önemli. Ankara ziyaretlerimizde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a şunu anlattık; biz kar elde etmek istemiyoruz. Ama tesislerimiz ayakta kalsın dedik. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan ve bakanlarımızdan talep ettiğimiz enerji indirimi konusunda çok şükür netice aldık. Kendilerine Kahramanmaraş iş dünyası olarak teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de şehrimiz adına ziyaretlerimizi sürdürüp, tüm paydaş kurumlarımızla birlikte Kahramanmaraş’ımızın hak ettiği yerlerde olması için tüm özverimizle çalışmaya devam edeceğiz.”      

NARLI: “HÜKÜMETİMİZE VE BAKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ise, “Ankara ziyaretlerimiz sonrası müjde aldık. Bu kapsamda sanayide enerji indirimi geldi. Sayın Başkanımız Mustafa Buluntu’nun ve yönetim kurulu üyelerimizin çok büyük emekleri var. İndirim kararıyla ilgili hükümetimize, bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu indirimlerin inşallah devamı gelecek. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2023/01/20309697341674902888.jpg
2023/01/12043488821674902888.jpg
2023/01/8414059941674902888.jpg
2023/01/929511741674902892.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’dan Meclis Üyesi Mehmet Özdemir’e Ziyaret
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’dan Meclis Üyesi Mehmet...
Kahramanmaraş’ta 100 Milyon Liralık Çevre Projesinin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş’ta 100 Milyon Liralık Çevre Projesinin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş’ta Nadir Endemik Bitki Türü Tespit Edildi
Kahramanmaraş’ta Nadir Endemik Bitki Türü Tespit Edildi
DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET AKPINAR’DAN FIRINCILAR ODASI’NA ZİYARET
DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET AKPINAR’DAN FIRINCILAR ODASI’NA...
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Haydarbey Caddesini Sıcak Asfaltla Buluşturuyor
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Haydarbey Caddesini Sıcak Asfaltla Buluşturuyor
Haydi Çocuklar! Oyuncaklar Diyarı Sizi Bekliyor
Haydi Çocuklar! Oyuncaklar Diyarı Sizi Bekliyor

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim