MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mansur Metehan: "Terörsüz Türkiye, teslimiyet değil devlet iradesidir"
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mansur Metehan, 2025 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı kapsamlı konuşmada, küresel gelişmelerden terörle mücadeleye, teşkilat disiplininden saha çalışmalarına kadar pek çok başlıkta önemli mesajlar verdi. Metehan, “Dün böyleydik, bugün de böyleyiz, yarın da böyle olacağız. Sadakatimiz pazarlık konusu değildir” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 2025 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 2026 yılının ilk günlerinde düzenlenen toplantıya, MHP teşkilat mensupları, dava büyükleri, genç ülkücüler ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mansur Metehan, 18 Temmuz 2025’ten bu yana yürütülen çalışmaların bir muhasebesini yaptıklarını belirterek, bu sürecin sıradan bir görev dönemi değil, “ağır bir emanetin sorumluluğu” olduğunu vurguladı.
“Bu toplantı, bir istişare ve hesap verme iradesidir”
Konuşmasına dava arkadaşlarını ve hemşehrilerini selamlayarak başlayan Metehan, yapılan değerlendirme toplantısının anlamına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu toplantı, görevimizde geçen günlerin hesabını; başta Bilge Liderimiz, Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere ülküye inanmış ve adanmış gönüllere vermenin ağırlığıyla kaimdir. Burada geçmişi süslemek için değil, nerede durduğumuzu ve hangi çizgiden asla sapmayacağımızı milletin huzurunda haykırmak için bulunuyoruz.”
“Küresel belirsizlikler Türkiye için aynı zamanda bir fırsattır”
Dünyanın ciddi bir siyasi ve güvenlik krizinden geçtiğine işaret eden Metehan, küresel sistemin çözülmeye yüz tuttuğunu, adaletsizliklerin derinleştiğini ve dengelerin bozulduğunu söyledi. Ancak bu kaotik ortamın Türkiye için tarihî bir fırsat alanı da doğurduğunu belirtti.
Türk milletinin kriz zamanlarında savrulan değil kenetlenen bir millet olduğunu vurgulayan Metehan, Anadolu’nun bin yıldır Türk milletinin ortak kader ve kardeşlik yurdu olduğunu ifade etti.
“Terörle mücadele haklı, meşru ve hukukidir”
Türkiye’nin 1980’li yıllardan bu yana bölücü terörle kesintisiz bir mücadele yürüttüğünü hatırlatan Metehan, bu mücadelenin meşru ve kaçınılmaz olduğunu belirtti.
“Silahın ve şiddetin hiçbir sorunu çözmediği artık herkes tarafından görülmektedir” diyen Metehan, terörsüz Türkiye hedefinin, terörle mücadelenin sona erdirilmesi değil, terörün tüm unsurlarıyla tasfiye edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.
“Terörsüz Türkiye, teslimiyet değil tasfiyedir”
MHP’nin terörsüz Türkiye anlayışının net olduğunu dile getiren Metehan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Terörsüz Türkiye anlayışı; teslimiyetin değil tasfiyenin, yumuşamanın değil egemenliğin, belirsizliğin değil devlet iradesinin ifadesidir. Terörle arasına mesafe koyamayan yapılarla yolların ayrılması bir tercih değil, devlet olmanın zorunlu sonucudur.”
Bu çizginin siyasi bir manevra değil, milli ve tarihi bir sorumluluk olduğunu kaydeden Metehan, MHP’nin bu duruşu günübirlik hesaplarla değil, devlet aklıyla sürdürdüğünü ifade etti.
“Hayırlı Günler Komşum ziyaretleri, milletle yüz yüze temasın ifadesidir”
Göreve geldikleri günden bu yana sahaya ağırlık verdiklerini belirten Metehan, Lider Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda başlatılan “Hayırlı Günler Komşum” ziyaretlerinin önemine değindi.
Bu ziyaretlerin şekli değil samimi temaslar olduğunu vurgulayan Metehan, kapısı çalınan her hanenin, dinlenen her vatandaşın siyasetin merkezinin millet olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.
“Hizip değil hiza, ikilik değil dirlik”
Teşkilat içi uyuma da dikkat çeken Metehan, MHP Kahramanmaraş teşkilatının il yönetiminden ilçe başkanlıklarına kadar tam bir uyum içinde çalıştığını ifade etti.
Kişisel ajandalara ve hizipçi yaklaşımlara izin verilmediğini belirten Metehan, bu disiplinli yapının milletin takdirini kazandığını dile getirdi.
“Sadakatimiz pazarlık konusu değildir”
Konuşmasının sonunda MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın duruşunu net sözlerle ifade eden Metehan, şu mesajı verdi:
“Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bir adım gerisinde ve daima emrindedir. Bu duruş geçici değildir, konjonktürel değildir. Dün böyleydik, bugün de böyleyiz, yarın da böyle olacağız.”
Metehan, konuşmasını Lider Devlet Bahçeli başta olmak üzere parti yönetimine ve Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç’a teşekkür ederek tamamladı.