KAHRAMANMARAŞ'IN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİDİR

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Yatırım Programı çerçevesinde şehre davet ettikleri Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı’ı ile birlikte şehrin tarihi yerlerini gezdi. Güvenç, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, “Bu değerler bizim en büyük zenginliğimizdir” dedi. 

Kahramanmaraş’ın en iyi yatırımları alması, gelişmesi ve kalkınması adına Ankara’da yoğun bir mesai harcayan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, bu yoğun çalışmalar neticesinde Kahramanmaraş’a davet ettikleri bürokratlarla şehri gezdi. 
Şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini koruma altına alarak buradan turizm payı almayı hedeflediklerini aktaran TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, bu sebeple Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı’yı Kahramanmaraş’a davet ettiklerini ifade etti.
Güvenç, ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ımız tarihi ve kültürel zenginlikleriyle büyük bir mozaiktir. Bu mozaiği korumak ve gelecek nesillere taşımak anlamında çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Gerek yerel yönetimlerimiz, gerekse de bizler, şehrimizin bu anlamda kalkınması ve gelişmesi adına çaba harcıyoruz. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürümüz Sayın Gökhan Yazgı’yı Kahramanmaraş’ımıza davet ettik. Tarihi ve Kültürel zenginliklerimizi gösterdik. Neler yapılabilir, neler yapılması gerekiyoru yerinde değerlendirdik. Kahramanmaraş’ımızın gelişmesi, kalkınması adına bu tür çabaları sonuna kadar zorlayacağız.”