• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:45
KASKİ Altyapısı Tamamlanan Yollarda Tamiratlarını Sürdürüyor
17:43
Büyükşehir’den Gönüllere Dokunan Destek…
17:41
Pusula Maraş Gençlik Kampları Başladı; Gençler Doğayla İç İçe Unutulmaz Anlar Yaşadı
17:40
Büyükşehir’den Ticaret Kalbinde Kapsamlı Temizlik
17:38
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
15:25
Büyükşehir, Elbistan Yapılıpınar’dan Malatya’ya Uzanan Yolu Asfaltlıyor
13:44
Büyükşehir’den “Tüp Bebek ve İnfertilite” Konferansı
12:03
Kahramanmaraş’ta iskele çöktü: 1 ölü 2 ağır yaralı
11:27
Feci Trafik Kazası: Ali Polat’ın Yeğeni ve Yeğeninin Oğlu Hayatını Kaybetti
08:22
Adatepe Barajı Sulaması 1. Kısım Projesi Tamamlandı
08:17
AFŞİN’DE ESHAB-I KEHF ŞİİR ŞÖLENİ SONA ERDİ.
07:22
Kahramanmaraş’ta otomobil su kanalına düştü: 1’i çocuk 2 ölü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İLÇE
  3. ALT YAPI PROJELERİNDE EŞ GÜDÜMÜ SAĞLAMAK İÇİN YETKİ DEVRİ
İLÇE
14 Ocak 2022 - 15:28

ALT YAPI PROJELERİNDE EŞ GÜDÜMÜ SAĞLAMAK İÇİN YETKİ DEVRİ

Elbistan’da birçok caddenin sorumluluğu, şehrin neredeyse tamamını kapsayan içme suyu yatırımı başta olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak alt ve üst yapı projelerinin eş zamanlı yürütülmesi amacıyla Elbistan Belediyesi’nden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

İLÇE
14 Ocak 2022 - 15:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ALT YAPI PROJELERİNDE EŞ GÜDÜMÜ SAĞLAMAK İÇİN YETKİ DEVRİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Elbistan’daki caddeler ve bulvarlarla ilgili de yeni karar alındı.
Bilindiği gibi, Büyükşehir ve Elbistan Belediyesi’nin 5 Temmuz 2019’da imzaladığı güç birliği protokolü ile büyükşehir sorumluluğundaki birçok yol, temizlik hizmetleri, sebze hali, mezbaha işleri ve sokak hayvanları ile ilgili işler Elbistan Belediyesi uhdesine geçmişti. Elbistan Belediyesi, uhdesindeki bu yollarla ilgili çalışmaları aradan geçen 2,5 yılda büyük oranda tamamladı.
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), bu yıl içerisinde Elbistan’da yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla içme suyu şebekesini yenilecek. Bu dev proje kapsamında da başta ana caddeler olmak üzere ilçenin tamamına yakınında kazı ve dolgu işlemleri yapılacak. Elbistan’a önümüzdeki 100 yıl boyunca sağlıklı ve temiz içme suyu sağlayacak projenin eş zamanlı olarak yürütülmesi, büyük önem arz ediyor.
Elbistan Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu alt yapı yatırımındaki eş güdümü sağlamak amacıyla yeni bir protokol imzaladı. Ocak ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda; mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar ile bu yolların ilçe merkezine sürekliliğini sağlayan Hulusi Efendi, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ile Gürbüz Turak, Söğütlü, Çilingir, Hacı Esat Efendi, Eldelek, Tepebaşı, Devlet Bahçeli, Kışla, Gariplik, Veysel Karani ve Recep Tayyip Erdoğan, Hamza Akbaş, Dulkadiroğlu, Göktürk, Kümbet, Güvenlik, Pınarbaşı, Terminal ve Ahmet Karacabey Caddesi’nin yanı sıra genişliği 20 metrenin üzerinde olan yollarla ilgili sorumluluk Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne tekrar devredildi.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kenti 2023 yılına daha güçlü hazırlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.
Kentte, bu yıl için kanalizasyon, içme suyu, katı atık ve atık su gibi birçok altyapı çalışması yapılacağını dile getiren Başkan Gürbüz, “Yeni yılda yeni hizmetler ve planlamalarla beraber kentimizi 2023 yılına daha güçlü hazırlama kararlılığı içerisindeyiz. Büyükşehir ve Elbistan Belediyesi olarak kentimizin kanalizasyon, atık su, içme suyu, katı atık bertarafı gibi tüm ihtiyacını 2019-2024 yılları arasında tamamlama gayreti içerisindeyiz” dedi.
Yeniden yetki devri yaptıklarını ifade eden Başkan Gürbüz, “2019 yılında imzaladığımız protokolle anakent belediyemizin sorumluluk sahasındaki kent içindeki 20 metrenin üzerindeki yollar, bulvarlar ve anayollar Elbistan Belediyesi’nin hizmet alanı haline gelmişti. Şehrimizdeki içme suyu ve kanalizasyon yatırımları kapsamında; alt ve üst yapının birlikte planlanması için tekrar bu yolların işletme, bakım çalışmaları büyükşehir belediyesince üstlenilmesi kararı alındı. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e ilçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
2022/01/m9k7x7y9l1w3j0g8e5.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KASKİ Altyapısı Tamamlanan Yollarda Tamiratlarını Sürdürüyor
KASKİ Altyapısı Tamamlanan Yollarda Tamiratlarını Sürdürüyor
Büyükşehir’den Gönüllere Dokunan Destek…
Büyükşehir’den Gönüllere Dokunan Destek…
Pusula Maraş Gençlik Kampları Başladı; Gençler Doğayla İç İçe Unutulmaz Anlar Yaşadı
Pusula Maraş Gençlik Kampları Başladı; Gençler Doğayla İç İçe...
Büyükşehir’den Ticaret Kalbinde Kapsamlı Temizlik
Büyükşehir’den Ticaret Kalbinde Kapsamlı Temizlik
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Cezaevinden kaçtı Kahramanmaraş’ta yakalandı
Cezaevinden kaçtı Kahramanmaraş’ta yakalandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim