• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
11:26
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
11:25
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
11:15
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
09:46
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGESEL
  3. -ADİL SANİ KONUKOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SANKO'DA
BÖLGESEL
28 Mayıs 2022 - 13:12

-ADİL SANİ KONUKOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SANKO'DA

-REKTÖR PROF. DR. DAĞLI: “YILDIZ SPORCU OLMAK İÇİN DOĞRU BESLENMELİ VE FİZİK KONDİSYONUNUZA ÖNEM VERMELİSİNİZ”

BÖLGESEL
28 Mayıs 2022 - 13:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
-ADİL SANİ KONUKOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SANKO’DA
Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi öğrencileri, rehber öğretmenleri Hilal Duman eşliğinde SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, yıldız sporcu olmak için doğru beslenilmesi ve fizik kondisyona önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Beslenme ve diyetetik ile fizyoterapi ve rehabilitasyon uzmanlarının sporcuların başarısında büyük rol oynadığına dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, “Siz yıldız sporcu gençlerimize bu desteği sağlamak istiyoruz” dedi.
DR. ÖĞR. ÜYESİ FUNDA ESİN FAKILI
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Fakılı da beslenmenin önemi üzerinde durdu, beslenme ve diyetetik uzmanlarının bu konudaki sorumluluklarına vurgu yaptı.
Mesleğin çalışma alanları ve iş olanaklarıyla ilgili bilgiler paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Fakılı, “Bölümümüz akredite olup, uygulama ve iş birliği yaptığımız kurumlar var” diye konuştu.
Bölümde görev yapan akademik kadroyu tanıtan ve çalışma alanlarına da değinen Dr. Öğr. Üyesi Fakılı, sporcu diyetisyenliğinin önemine değinerek, yeterli ve dengeli beslenmenin spor performansına etkisi, müsabaka öncesi, sırası ve sonrası beslenme ile sağlıklı beslenmenin sporcular için avantajları hakkında paylaşımda bulundu.
ÖĞR. GÖR. BURCU BAĞCI
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Burcu Bağcı ise fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü derslerini, laboratuvarlarını, klinik uygulama alanlarını, meslek istihdam olanaklarını ve akademik kadrosunu anlattı.
Spor fizyoterapistliği hakkında da bilgiler veren Öğr. Gör. Bağcı, SANKO Üniversitesi’nin ayrıcalıklarından, iş olanaklarından ve uygulama hastanesinin getirdiği avantajlara ilişkin bilgilendirme yaptı.
ÖĞR. GÖR. MUSTAFA KAVAK
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Mustafa Kavak da öğrencilere bölümün özellikleri, temel beceri laboratuvarı ile SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin olanaklarını anlattı.
Öğr. Gör. Kavak, ayrıca hemşirelerin çalışma alanlarından ve üniversitenin yurtdışı iş olanaklarına değindi.
DR. ÖĞR. ÜYESİ DEMET ARI YILMAZ
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı Yılmaz ise şu bilgileri paylaştı:
“Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programının amacı ülkemizin sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek, sağlık alanında güncel bilgi ve teknolojiyi takip edebilen, acil sağlık hizmetine yönelik uygulamaları ile toplum sağlığına katkıda bulunan donanımlı acil tıp teknikerleri yetiştirebilmektir.
Uygulamalı dersler, Mesleki Beceri Laboratuvarında birebir uygulama şeklinde yapılmaktadır. Öğrencilerimiz maketler ve simülatörler üzerinde uygulamaya yönelik hedeflenen yetkinliğe ulaştıktan sonra acil serviste önce gözlem yapmaktadır.”
DR. ÖĞR. ÜYESİ BETÜL KOCAMER ŞİMŞEK
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Kocamer Şimşek da anestezi teknikerinin büyük sorumluluklar yüklendiğinin altını çizdi.
Programa ilk öğrencilerini 2020 yılında aldıklarını anımsatan Dr. Öğr. Üyesi Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu eğitim öğretim yılı sonunda ilk mezunlarımızı verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anestezi programımız iki yıllık olup, ilk yıl teorik ikinci yıl pratik dersler ağırlıklı olarak işlenmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz anestezi teknikeri unvanıyla mezun olurlar.
Birincil görevleri ameliyathane olup ameliyat olan hastaların başından sonuna kadar anestezi uygulaması ve yönetiminden sorumludurlar. Ameliyathane dışında uygulanan bazı işlemlerde de yine hastalara anestezi uygulaması yaparlar. Hastalara acil ve hayati müdahalelerde hekimin yanında yardımcı sağlık personeli hatta hekimin sağ kolu olarak yer alırlar.
Ameliyathaneler başta olmak üzere her türlü yoğun bakım ve acil servislerde çalışma olanağına sahiptirler. Sağlık eğitimi alan diğer yardımcı sağlık personeline göre daha fazla hız, beceri ve uyanıklık gerektiren çok özel bir bölümdür. İnsan hayatına ve hayati fonksiyonlarına doğrudan müdahale edebilen bu anlamda da çok kutsal ve değeli bir branştır.”
Programın kontenjanının her yıl için 40 öğrenci olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Şimşek, “Bunlardan en başarılı ilk 6 öğrenci tam burslu sonraki 20 öğrenci yüzde 25 burslu okuma şansı elde eder” diyerek sözlerini tamamladı.
Tanıtım Ofisi’nden İbrahim İncioğlu da SANKO Üniversitesi’nin burs imkanları, eğitim olanakları, öğrenci kulüpleri ve etkinlikleri ile sosyal medya ve web sayfasını anlattı.
Program, öğrencilere armağan takdiminin ardından anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.
2022/05/14686589921653732828.jpg
2022/05/1051364441653732815.jpg
2022/05/19559668441653732818.jpg
2022/05/2550144281653732821.jpg
2022/05/2008405911653732808.jpg
2022/05/10529981431653732813.jpg
2022/05/4377398381653732810.jpg
2022/05/20514586541653732826.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER...
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
-Kahramanmaraş’ta zehir tacirlerine operasyon  
Bakü'de 11 ülke medyasını Bakan Bayramov'la buluşturduk
Bakü'de 11 ülke medyasını Bakan Bayramov'la buluşturduk

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim