• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:40
Sıfır Atık Festivali’nde Büyükşehir’in Standı Yoğun İlgi Görüyor
17:36
Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
17:34
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı
17:31
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİYASETE İKTİDAR OLMADAN HİZMET GETİRDİK
17:29
Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
17:26
Yılda 17 bin ton üretimi yapılıyor!
17:24
Büyükşehir, Dulkadiroğlu Pınarbaşı Caddesi’nde Asfalt Mesaisine Başladı
17:23
Pusula Maraş, Gençleri Kuş Evi Boyama Atölyesinde Buluşturdu
14:29
PAZARCIK SARIMSAĞINDA HASAT BAŞLADI: COĞRAFİ İŞARET SÜRECİYLE MARKA DEĞERİ ARTACAK
13:17
Yumurtalık’ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde anlamlı etkinlik…
13:15
TOKİ’den Kahramanmaraş’a 1.073 Konutluk Satış Kampanyası
11:58
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: CHP ARINSIN AMA HÜKÜMET DE ARINSIN!..
11:26
Kahramanmaraş’ta Kayınpederi Tarafından Bıçaklanan Damat Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  3. Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
01 Kasım 2025 - 15:31

Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Bakan Tunç, Kahramanmaraş’a kazandırılacak yeni adliye binaları ve personel konutlarına ilişkin de müjdeler paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
01 Kasım 2025 - 15:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un başkanlığında gerçekleştirilen Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Mükerrem Ünlüer, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Milletvekilleri Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yargı mensupları, hukukçular ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda, 6 Şubat depremlerinin ardından Adalet Bakanlığınca yürütülen çalışmalar, deprem kaynaklı davalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 

“Deprem Bölgesinde Hukuki Süreçler Aksamadan Devam Ediyor”

Programda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depremlerinin ardından yalnızca fiziki yaraların değil, hukuki süreçlerin de büyük bir titizlikle ele alındığını vurguladı. Bakan Tunç, deprem sonrası adalet sisteminin işlerliğini sağlamak amacıyla büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek, “6 Şubat depremlerinin ardından fiziki kayıplarımızı ortadan kaldırmaya yönelik mücadele devam ederken, hukuki süreçlerde de önemli adımlar attık. Depremin ilk anlarından itibaren Adalet Bakanlığı olarak bir seferberlik başlattık. Kardeş adliye projesiyle diğer illerden deprem bölgesine görevlendirmeler yapıldı. Bini hâkim ve savcı olmak üzere toplam 7 bin 500 personel deprem bölgesine intikal etti” cümlelerini kaydetti.

 

15 Adliye Ağır Hasar Gördü, 682 Yeni Mahkeme Kuruldu

Bakan Tunç, deprem bölgesindeki adalet altyapısına ilişkin de önemli veriler paylaştı. Depremde 15 adliye binasının ağır hasar gördüğünü, 49 adliyede ise orta ve az hasar tespiti yapıldığını hatırlattı. Tunç, “Orta ve az hasarlı olan adliye binalarımızın hızlı bir şekilde onarımını gerçekleştirerek yeniden hizmete aldık. Deprem sonrası yapımı tamamlanan ve devam eden adliye binalarımız var. İhale ve proje aşamasında olan adliye binalarımız da bulunuyor. Bölgede hukuki süreçlerin aksamadan devam etmesi için yeni mahkemeler kurduk, hâkim ve savcılar atadık. İlk etapta 153 yeni mahkeme kurulmasını sağladık. Sonrasında 654 adli, 28 idari olmak üzere toplam 682 ilk derece mahkemesini bölgede faaliyete geçirdik. Ayrıca 10 bölge adliye mahkemesi dairesi, 5 bölge idare mahkemesi dairesi olmak üzere 15 istinaf dairesi de kuruldu” dedi.

 

Kahramanmaraş’a Yeni Adalet Binası Müjdesi

Kahramanmaraş’a yönelik yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Tunç, Kahramanmaraş Adalet Ek Binası’nın yatırım programına alınacağını açıkladı. Bakan Yılmaz Tunç, “Proje çalışmalarımız son aşamasında. İnşallah Kahramanmaraş’ımıza modern bir adalet binası kazandıracağız. Göksun Adalet Binamızın güçlendirme çalışmaları da sona ermek üzere. Ayrıca personel konutlarıyla ilgili şehir merkezi, Afşin, Andırın, Elbistan, Göksun ve Pazarcık’a toplam 200 daire kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

2025/11/3279904141762000454.jpeg
2025/11/2952434421762000444.jpeg
2025/11/900734791762000450.jpeg
2025/11/11830839801762000458.jpeg
2025/11/12010403711762000446.jpeg
2025/11/280218451762000462.jpeg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Sıfır Atık Festivali’nde Büyükşehir’in Standı Yoğun İlgi Görüyor
Sıfır Atık Festivali’nde Büyükşehir’in Standı Yoğun İlgi...
Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu...
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİYASETE İKTİDAR OLMADAN HİZMET GETİRDİK
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİYASETE İKTİDAR OLMADAN HİZMET GETİRDİK
Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
“Sütçü İmam Olayı’nın 106. Yılında Millî Mücadele Bilinci Yeniden Vurgulandı”
“Sütçü İmam Olayı’nın 106. Yılında Millî Mücadele Bilinci Yeniden Vurgulandı”

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim