• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
19:38
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
19:24
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu
17:51
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK ETKİNLİK
11:52
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. 8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
EĞİTİM
27 Eylül 2022 - 12:25

8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

EĞİTİM
27 Eylül 2022 - 12:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), “8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) yürütücülüğünde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliğinde, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Onikişubat Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğinde düzenlenen sempozyum, KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.
8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu açılış programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç ve Ahmet Özdemir, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, UDEF Başkanı Abdullah Muhammed İslam, STK temsilcileri ve öğretim üyeleri ile yurt içinden ve yurt dışından öğrenciler katıldı.
Sempozyum Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in açılış konuşması ile başladı.
Güvenç konuşmasında “coğrafya kaderdir” sözüne atıfla milletimizin bin yıldır mazlumların umudu olduğuna işaret ederek “Bu coğrafya öteden beri tüm mazlumların sığınağı olmuştur. Dil, din, ırk, milliyet ayrımı yapmaksızın zorda kalan, darda kalan, doğduğu topraklarda yaşama şansı bulamayan tüm mazlumlara bu coğrafya dün de sahip çıkmıştır, bugün de sahip çıkmaktadır. Bu misyonu sürdürmektedir.” dedi.
Ülkemizde 200 bin misafir öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Güvenç, bu sayının kat be kat artması gerektiğini belirterek “Gelen misafir öğrencilerimiz elbette okudukları bölüme dair mesleki kariyerlerini en iyi şekilde ilerletmeliler ve bunu doğdukları ülkelere taşımalılar. Bunu çok önemsiyoruz. Fakat bundan daha fazla önemsediğimiz, ülkelerine buradan gönülleri kazanılmış bir şekilde gitmeleri, yürekleri sevgi dolu olarak gitmeleri.” şeklinde konuştu.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da konuşmasında sempozyuma ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “KSÜ olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Bununla birlikte bir başka memnun olduğumuz konu da katılımcıların çok çeşitli ülkelerden olması. Bu durum bizim zenginliğimize daha da zenginlik katmaktadır.” dedi.
UDEF Başkanı Abdullah Muhammed İslam da bir bilgilendirme konuşması yaparak sempozyuma destek olanlara, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
“Şiir ve Edebiyat” özel temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumunda öğrenci ve araştırmacılar Sosyal ve Beşerî Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Uluslararası Öğrencilik Çalışmaları konularında bildirimler sundu. Gerek KSÜ derslik ve salonlarında yüz yüze, gerekse internet üzerinden çevrimiçi oturumlarla gerçekleştirilen sempozyuma 48 ayrı ülkeden 143 bildiri sunuldu.
2022/09/14203557861664270789.jpg
2022/09/9105992231664270784.jpg
2022/09/8524404591664270787.jpg
2022/09/19244971321664270791.jpg
2022/09/16651280861664270786.jpg
2022/09/1005383671664270788.jpg
2022/09/16759407771664270787.jpg
2022/09/16590828491664270790.jpg
2022/09/12020123411664270786.jpg
2022/09/14289935691664270785.jpg
2022/09/9851935571664270784.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
Döngele Bozdoğanspor’dan Merdan Balıkçılık’a Şampiyonluk Ziyareti
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu
Kahramanmaraş’ta Ayağı Kırılan Yaşlı Kadın İçin Ekipler Seferber...
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK ETKİNLİK
KARAGÖL’DE GENÇLİK VE AİLELER DOĞAYLA BULUŞTU: KAHRAMANMARAŞ’TAN...
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde Birlik ve Kültürel Miras Vurgusu Yaptı
Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer, 10. Tilkiler Köyü Festivali’nde...
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
İzmir lavanta koktu
İzmir lavanta koktu

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim