• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
17:44
-Kahramanmaraş’ta ruhsatsız mandırada tonlarca domates kurusu imha edildi
17:42
Büyükşehir, Toptancılar Sitesi’nde Asfalt Mesaisinde
17:40
Büyükşehir, Elbistan Kümbet Caddesi’ni Yeni Görünümüne Kavuşturuyor
17:36
Pusula Maraş’tan Gençlere Gastronomi Kampı
11:26
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
11:25
BAŞKAN AKPINAR’DAN ATTARLAR ODASI’NA ZİYARET
11:15
BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN BAKKALLAR, BAYİLER, ŞEKERCİLER VE KANTİNCİLER ODASI’NA ZİYARET
09:46
ŞAİR FUZÛLÎ / ŞAİR BÂKÎ VE KİTAPÇI BABA
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İLÇE
  3. 40 YILLIK SORUN SON BULUYOR…
İLÇE
13 Ekim 2022 - 11:22

40 YILLIK SORUN SON BULUYOR…

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’de ilk apartmanların yapıldığı Yeşilevler bölgesindeki 40 yıllık tapu sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 

İLÇE
13 Ekim 2022 - 11:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
40 YILLIK SORUN SON BULUYOR…
Daisy Cafe’de, Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşkale ile birlikte basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 504 kişinin tapularına kavuşacağını ifade etti. Güven, “Yeşilevler bölgesinde 40 yıllık bir tapu sorunu vardı. Gece kondu önleme bölgesinde kentsel dönüşümü sağlamak için güzel bir proje yapılmıştı. Afşin'in ilk apartmanları o bölgede yapılmış ve vatandaşlarımız uygun şartlarda daire sahibi olmuşlardı. Fakat geldiğimiz süreçte mülkiyet soruları ve kamulaştırma sorunları nedeniyle hak sahiplerine dairelerin tapuları verilememişti. Bu bölgedeki tapı sorunu Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi ile birlikte çözüme kavuşturmak için çalışmaya başladık. 

Arşiv araştırmaları yapıldı ve daha önce davaya sunamadığımız belgeleri gün yüzüne çıkarttık. Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi Başkanımız Mehmet Taşkale ve ekibi tarafından dava takibi yapıldı.” Açıklamasında bulundu.

Afşin’in kronik probleminden birinin daha çözüme kavuşturulduğuna değinen Belediye Başkanı Güven, “Geldiğimiz süreçte çok şükür yaklaşık 62 dönümlük bir arazide 358 daireyi kapsayan bir bölümün sorunları çözdük. Bunların bir kısmını 2018'de çözmüştük ve hak sahiplerine tapularını vermiştik. Geldiğimiz süreçte de geri kalan 31 dönümlük kısmın sorunlarını çözdük ve tapu verecek aşamaya getirdik. Kooperatif başkanı ve yönetimine olağanüstü gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah 358 hak sahibine Kasım ayı içerisinde tapularını takdim edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.
Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşkale de, Afşin Belediyesiyle işbirliğiyle 30 yıllık tapu sorunun çözüme kavuşturulduğuna değindi. Taşkale, “1993 yılında projelendirilen bir süreç günümüze kadar devam etti. Evlerine oturan fakat tapularını alamayan vatandaşlarımız bu günü bekliyordu. Kooperatif olarak 104 tane dubleks yatay kat mülkiyetini, 504 tane üyemizin tapularını hazır hale getirmiş olduk. Bunun yanı sıra iki adette cami inşa ettik ve hazineye tahsisleri yapıldı. Bu süreçlerde bizlerden desteklerini esirgeyemem Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

2022/10/13061068511665649427.jpg
2022/10/14745705951665649428.jpg
2022/10/9398113821665649426.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
-Kahramanmaraş’ta ruhsatsız mandırada tonlarca domates kurusu imha edildi
-Kahramanmaraş’ta ruhsatsız mandırada tonlarca domates kurusu imha...
Büyükşehir, Toptancılar Sitesi’nde Asfalt Mesaisinde
Büyükşehir, Toptancılar Sitesi’nde Asfalt Mesaisinde
Büyükşehir, Elbistan Kümbet Caddesi’ni Yeni Görünümüne Kavuşturuyor
Büyükşehir, Elbistan Kümbet Caddesi’ni Yeni Görünümüne Kavuşturuyor
Pusula Maraş’tan Gençlere Gastronomi Kampı
Pusula Maraş’tan Gençlere Gastronomi Kampı
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
HANİFİ MAHÇİÇEK’TEN SAĞLIK-SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ’NE ZİYARET
AFŞİN İÇİN HASBİHAL...
AFŞİN İÇİN HASBİHAL...

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim