YİNE SURİYELİ GERGİNLİĞİ

Polis, olayın ardından gerginliğin tırmandığı mahallede oturan Suriyeli aileleri tahliye etti.

YİNE SURİYELİ GERGİNLİĞİ

Kahramanmaraş’ta Suriyeli grupla Türk vatandaşlar arasında çıkan bıçaklı kavgada biri Suriyeli 2 kişi yaralandı. Polis, olayın ardından gerginliğin tırmandığı mahallede oturan Suriyeli aileleri tahliye etti.

 Dün akşam saatlerindeki olay, Hacı Bayram Veli Mahallesi 19. Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, mahallenin kahvehanesinde oturan bir grup Suriyeli ile Türk vatandaşlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya tutuşan gruptakiler birbirlerine bıçakla saldırdı.

 Kavga sırasında Gökhan Kirik isimli 22 yaşındaki genç, kimliği belirlenemeyen Suriye uyruklu bir kişi tarafından sırtından bıçaklandı. Suriye uyruklu bir kişi ise başından yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırılırken; emniyet güçleri de bıçaklı kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı.

 SURİYELİLER TAHLİYE EDİLDİ

 Gerginliğin tırmanmaya başladığı mahallede polis güvenlik önlemlerini artırırken; mahalleye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede toplanan kalabalık, yaşanan olaya tepki göstererek, Suriyelilerin mahalleden çıkartılmasını istedi.

 Yaşanan olayların ardından mahallede oluşan öfkeli kalabalığı polis ekipleri sakinleştirirken; gerginliğin sürmesi üzerine polis ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile irtibata geçerek mahallede ikamet eden, aralarında çocukların da bulunduğu 18 Suriyeliyi tedbir amaçlı olarak araçlarla kentteki çadır kente gönderdi.