YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Adıyaman'a 85, Kâhta İlçesine 50 km uzaklıkta Akıncılar Beldesi'ne bağlı Göçeri Köyü Devlet Hastanesi'nde bir anne hemşirenin başhekim ile kavgası tüm anne hemşirelerin ceza almasına neden oldu.

BAŞHEKİM'DEN HEMŞİRE ANNELERE CEZA

Adıyaman'a 85, Kâhta İlçesine 50 km uzaklıkta Akıncılar Beldesi'ne bağlı Göçeri Köyü Devlet Hastanesi'nde bir anne hemşirenin başhekim ile kavgası tüm anne hemşirelerin ceza almasına neden oldu.

SEN MİSİN BENİ KIZDIRAN?

Hastane Başhekimi Adem Dağ, bir anne çalışan ile yaşadığı kişisel husumetten dolayı, hastanenin bulunduğu köy şartları nedeniyle nöbet sistemli çalışan tüm hemşire anneleri her gün gidip gelmek suretiyle cezalandırdı ve bekâr çalışanlarına nöbet yazdı.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ

Haber Merkezimizi arayarak tepkilerini dile getiren anne hemşireler, hastanenin bulunduğu konum itibariyle çok zor şartlarda çalıştıklarını, lojmanların dolu ve köy yerinde kiralık evlerin olmadığını  her gün Adıyaman'dan 85 km, Kâhta'dan 50 km yolu gitmenin zulümden başka bir şey olmadığını söylediler.

HAMİLE ARKADAŞLARIMIZ VAR

"Evli olup da, eşinin Şanlıurfa'da görev yapmasından dolayı Şanlıurfa'dan gelen ve 1 aylık hamile olan H.C isimli hemşire arkadaşımız var, Allah aşkına bu anne adayı arkadaşımız her gün 195 km yol gidip gelebilir mi? Allah korusun karnındaki çocuğa bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?"

SÜT İZİNLERİNİ KULLANMAK İMKÂNSIZ

Öte yandan halen süt izinlerini kullanmakta olan hemşirelerin olduğu ve hastaneye servis ile ulaşımın sağlandığı, Kâhta ilçesinden saat 07:30'da başlayarak, dönüşünde 16:00'da olduğu ve süt izinlerini dahi kullanmalarının mümkün olmadığı bilgisine ulaşıldı.

YEŞİLÇAM DRAMI DEĞİL, ZULÜM

"Hastanemizde kreş yok, her gün ne yapacağız?, çocuklarımızı her gün kime bırakacağız?, hastaneye mi götüreceğiz?,  enfeksiyon mu kapsınlar? nöbetlerimizde bile çocuklarımızı, eşlerimiz de çalıştığından dolayı anneannesine, babaannesine, teyzelerine, komşularımıza bırakıyoruz. Çocuğumuz sürekli değiş tokuş halinde, psikolojileri bozuldu, onlardan ayrı kalmak eşlerimiz ile olan ilişkilerimizi de kopma noktasına getiriyor."

FEDAKÂRLIĞIMIZIN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

"Çok zor şartlarda çalışıyoruz, köy yerinde fırın bile yok, yemeklerimiz soğuk geliyor, sıcak yemeğe hasret kalıyoruz, yemek dolabı yok, can güvenliğimiz yok, köy kavgalarının ardı arkası kesilmiyor, sürekli adli olaylar çıkıyor, hastanemizde tek bir güvenlik personeli var, kim kimi koruyacak, biz mi onu koruyacağız o mu bizi koruyacak? hasta ve hasta yakınlarını memnun eden bizleriz, doktorlar zaten cemaat mensubu ve sadece Menzil'den gelen hastalara ilgi alakaları büyük, diğer hastalar sanki bu ülkenin vatandaşları bile değil, sürekli şikayetler oluyor, yetkililer duyarsız, bizler ayrım yapmıyoruz, hastaneye gelen candır ve bu can önce Allah'a sonra bize emanet, tedavilerini yapmak, iyileştirmek, ilgilenmek zorundayız, bizler fedakârlığımızın bedelini ödüyoruz."

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Haber merkezimiz olarak yetkilileri yapılan bu zulme dur demeye çağırıyor ve Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı'nın bu işin takipçisi olacağını umuyoruz.